Olga Ţurcan: „Să urci muntele succesului implică multă pasiune, sacrificii, eşecuri şi lecţii preţioase pe care nu le învăţăm la şcoală.”

Nu dăm greş dacă spunem că doamna Ţurcan ştie ce vor femeile. Răspunsul îl are în Clinica de Medicină Estetică „Laboratorul Frumuseţii”, pe care o administrează cu multă pasiune. Depune suflet nu doar în afacerea ei, dar şi în fiecare moment al zilei.

1.O reputație ireproșabilă într-o afacere înseamnă multă muncă. E ca şi în viaţă, cum îţi doreşti să se comporte oamenii cu tine, la fel și tu trebuie să le răspunzi, cu aceeaşi monedă. Încrederea că lucrurile vor evolua aşa cum îţi doreşti e la fel de importantă. Să urci muntele succesului implică multă pasiune, sacrificii, eşecuri şi lecţii preţioase pe care nu le învăţăm la şcoală. Viaţa este pedagogul perfect, cred.

2.Îi accept pe oameni aşa cum sunt. Cu toţii avem şi plusuri, şi minusuri, important e să lucrăm pentru a ne cizela spiritual mai întâi. Efortul ca să devenim mai buni decât am fost ieri nu este în van. Prin multă muncă, răbdare ajungem la luminiţa de la capătul tunelului. Cărămidă cu cărămidă, construim palate, aşa e şi în lumea noastră interioară; experienţă cu experienţă, ajungem la performanţe de care să ne mândrim în viitor.

3.Dacă m-aş întâlni cu Dumnezeu, I-aș mulţumi pentru viaţa mea interesantă. Fiecare zi pe care o avem e un dar de Sus. Nu aş uita să Îi cer iertare pentru multe lucruri pe care le regret, să le dea multă sănătate celor pe care îi iubesc. Să ne amintim că suntem trecători în această viaţă, iar fiecare clipă din ea trebuie să o preţuim la maximum. Important e să nu uităm acest moment esenţial din existenţa noastră.

4.Îmi depăşesc temerile şi dilemele foarte simplu, spunându-mi: „Ia şi fă!”. Se spune că drumurile necunoscute sunt cele care merită a fi exploatate, pentru că pe acolo nu a trecut nimeni. Să bătătoreşti căi inaccesibile e o mare performanţă. Dificilă, dar nu imposibilă. Voinţa de a reuşi în ceea ce îţi propui e un aliat de încredere, un punct strategic al planului tău, aşa că, mult curaj!

img_0559_opt
Directorul şi specialistul principal al Clinicii de Medicină Estetică „Laboratorul Frumuseţii Data şi locul naşterii: 25 martie, or. Dubăsari Studii: USMF „Nicolae Testemiţanu”

5.Decenţa este o calitate pe care o apreciez enorm. Nu uita niciodată de unde vii, unde ai crescut, cum ai ajuns unde eşti acum! Bunul-simţ e o calitate esențială. Contează mult să îţi cunoşti locul tău în lume, în societate şi să nu cazi pradă spiritului mercantil, să nu fii un parvenit şi o victimă a unei faime false. Cum se mai spune pe la noi, „oameni să fim”.

6.Niciodată nu am avut un idol, dar sunt unele fapte din viața oamenilor celebri pe care le admir. De exemplu, Nicolai Pirogov făcea amputarea piciorului în șapte minute, intervenție care acum în medicina contemporană se face aproape într-o oră. În mâinile lui chirurgia a devenit o artă. E o performaţă pe care nu pot să nu o menţionez. În cazul lui, pe lângă darul primit de la natură, a fost şi multă muncă, lucru fără de care nu se mişcă nimic în această lume.

7.Fiecare femeie îşi face propria alegere când vorbim să depindă de cineva sau de ceva. Cunosc multe femei fericite, dar nu independente. Eu nu îmi imaginez un alt mod de viaţă decât cel pe care îl am acum.

8.Îmi place să ascult femeile. Pun o oglindă nu prea mare între mine și ele şi le las să discute cu oglinda. De fapt, mereu am nevoie să îi reamintesc pacientei ce are frumos la ea. Mereu caut acele căi care să nu îi ştirbească individualitatea, dar să o menţină cât mai mult. Împreună găsim soluţii.

9.Visez să ajung în Japonia. E un mix de culturi diferite de ce avem în Occident. E o altă lume.

10.Realizări pe plan profesional au fost multe şi sper să mai fie. De pildă, în clinica noastră prestăm servicii recunoscute la nivel mondial. Specialiştii care activează aici sunt profesionişti de înaltă clasă. Personal, particip nu doar la conferinţe internaţionale, dar ţin şi discursuri la diverse evenimente de profil. Cât trăim, învăţăm. Performanţele nu au limite.

Text: Iuliana Mămăligă

Foto: Anastasia Kashina

Abonează-te la articolele

Vip Magazin