Pavel Postolachi, „Omul Anului 2016” la categoria Construcţii şi imobiliare

Este un guru al construcţiilor, unul dintre cei mai experimentaţi conducători de întreprinderi din domeniu. Un fel de reprezentant al vechii școli, căreia Pavel Postolachi preferă să-i spună totuși şcoală sovietică. E cea care a avut un rol decisiv în cariera lui de constructor şi de conducător al companiei „Gonvaro-Con”.

Societatea comercială condusă de el activează în domeniul construcțiilor civile şi se poate lăuda cu un portofoliu mare de lucrări finalizate, aceasta având în lucru și șantiere impunătoare. Printre proiectele finisate de „Gonvaro-Con” sunt blocuri locative inclusiv cu parcări subterane, obiecte de menire socială, spații comerciale, hale industriale, complexuri sportive ş.a.

Fiind o companie de construcţii şi reconstrucţii capitale, întreprinderea dispune de toate elementele necesare executării de construcții durabile și eficiente – poate construi orice. „Gonvaro-Con” oferă un sistem integrat de lucrări și servicii, printre care construcție și montaj, terasament, electromontare, construcția și reparația apartamentelor (apartamente la cheie), servicii de design, elaborarea schiţelor de proiect, distribuirea materialelor de construcție, executarea fațadelor, a construcțiilor metalice, a geamurilor din PVC, a lucrărilor legate de apeduct și canalizare etc.

Din mai 2014, compania este distribuitor oficial a două branduri germane – „Knauf PFT” şi „Rehau”. Astfel, din acel an, la toate obiectele construite de SRL „Gonvaro-Con” s-au utilizat tâmplării din profilul „Rehau”.

Compania se implică activ şi în acţiuni filantropice – au fost executate lucrări cu titlu gratuit, lucrări de amenajare a drumurilor, lucrări de construcţie şi reparaţie a patrimoniului istoric al Republicii Moldova.

Realizările companiei nu ar fi fost posibile fără contribuţia conducătorului. Iar succesele şi realizările sale, Pavel Postolachi le datorează, în mare parte, cunoştinţelor şi experienţei acumulate încă de pe băncile Institutului Politehnic, cum se numea pe atunci, între anii 1973-1978, dar și specialiştilor cu care i-a fost dat să lucreze şi de la care nu s-a sfiit să înveţe.

Pavel Postolachi şi-a început activitatea în luna octombrie 1978 în calitate de maistru de lucrări încărcare-descărcare, avansând la maistru al sectorului de construcții, iar mai târziu a fost numit diriginte de șantier în cadrul Direcției construcție și montaj a Ministerului Afacerilor Interne. Din noiembrie 1994 până în septembrie 2004, a activat în calitate de diriginte de șantier la S. A. „Orizont”. În anul 2000 a fost unul dintre fondatorii Societății cu Răspundere Limitată „Gonvaro-Con”, fiind înaintat la postul de director al acesteia în octombrie 2004, iar din martie 2005 a preluat conducerea companiei şi a devenit unicul fondator al întreprinderii.

Este de şcoală veche și se mândreşte cu ea. Regretă că acum nu prea se găsesc specialişti cu o asemenea pregătire, fapt care reprezintă o problemă majoră pentru întreg domeniul construcţiei – „e bine când începi un obiect nou, dar e şi mai bine când ai cu cine să îl construiești”.

În 2016, „Gonvaro-Con” a continuat proiectele iniţiate anterior, a făcut cu brio faţă situaţiei deloc simple în care se află societatea noastră în general, dar şi întreg domeniul construcţiilor, care depinde direct de primul aspect, de stabilitatea în ţară.

În procesul de dezvoltare a construcţiilor, e nevoie de susţinere din partea statului, pe care Pavel Postolachi mizează şi în care crede. Sunt semne din partea conducerii ţării, iar el se bucură că aceasta se străduiește să înceapă a dezvolta economia națională. Acest fapt ar însemna să construiești nu doar în Chişinău, dar în fiecare sat unde e nevoie de a face o grădiniţă, o şcoală, un drum, fabrici de prelucrare a producţiei agricole etc. Or, „Gonvaro-Con” poate construi în toată Moldova, în fiecare raion al ţării, poate soluţiona orice problemă legată de construcţii.

postolachiFişier

Directorul general și fondatorul companiei „Gonvaro-Con”

Data și locul naşterii: 13 octombrie 1955,
s. Fundul Galbenei,
r-nul Hâncești

Studii: Universitatea Tehnică a Moldovei, specialitatea economia și organizarea construcției

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Marcel Toma

Foto: Andrian Irimca

Abonează-te la articolele

Vip Magazin