POLINA BARIȘNIKOVA & VLADISLAV UNTU, DANSATORII ANULUI 2019, ÎN VIZIUNEA VIP MAGAZIN

Cele şase victorii în cadrul Campionatelor Europene şi Mondiale ale Dansului Sportiv au devenit cartea de vizită a perechii formate din Vladislav Untu și Polina Barișnikova. Performanţele obținute în 2019 au ajuns un record mondial, și asta pentru că nicio pereche de dansatori sportivi, la categoria tineret, nu a mai înregistrat un asemenea rezultat.

Orice reuşită este importantă, fiindcă pentru fiecare rezultat înregistrat am muncit mult şi orice performanţă este un pas înainte spre realizarea vocaţiei noastre.

Lumea dansului este bazată şi ea pe principii de interes, politică şi o concurenţă nesănătoasă, însă activitatea cuplului nostru de dans a demonstrat că, dincolo de acestea, talentul, munca şi abnegaţia oferă rezultate.

Stabilirea recordului mondial, prin obţinerea celor şase victorii, a servit drept imbold motivaţional pentru dansatorii din Moldova, dar şi din mai multe state din Europa. Am primit numeroase mesaje în care dansatorii profesionali susţin că exemplul nostru îi încurajează, îi motivează şi îi determină să muncească şi să se antreneze şi mai mult. Am demonstrat că imposibilul devine posibil.

Dacă nu în spaţiu larg, atunci într-un mediu mai restrâns, cu siguranţă, ceea ce facem noi schimbă şi influenţează lumea. Alături de dezvoltarea talentului pe care-l posedăm, tindem să motivăm oamenii, să îmbrăţişeze schimbarea, să creadă în puterile proprii şi să meargă dincolo de limite, chiar dacă sunt cuprinşi de frici şi de nesiguranţă. Absolut nimeni în această lume nu va veni să facă ceea ce avem de făcut şi niciun alt om nu va mai putea fi ca noi sau ca tine, suntem unici. Setul nostru de valori şi ceea în ce credem devin realitate. Iar această convingere îi molipseşte şi pe alţii, şi în așa mod apare schimbarea.

Timpul liber este un adevărat lux pentru noi. Antrenamentele perechii noastre durează, în medie, zilnic 6 – 7 ore, iar în perioada de pregătire pentru campionate sau în timpul cantonamentelor ajunge şi până la 17 ore. Nu exagerăm cu cifrele, sportul profesionist şi dedicarea pe care o manifestăm în tot ceea ce facem ne ia practic tot timpul.

Suntem şi studenţi, iar facultatea şi dezvoltarea personală, de asemenea, necesită o atenţie sporită. Iar în puţinele momente când apare timpul liber îl dedicăm familiei, somnului de recuperare, meditaţiei şi altor tipuri de sport precum fotbalul sau călăritul.

Deşi nu suntem materialiști, dar banii în activitatea noastră sunt destul de importanţi. Pentru un campionat e nevoie de aproximativ 3.000 de euro, iar anual sunt organizate șase campionate europene şi mondiale. Pentru concursurile internaţionale, cheltuielile se estimează la 1. 000 euro, iar lunar Federaţia Mondială de Dans organizează câte 2 – 3 competiţii. Asta este doar partea cu prestaţiile noastre publice, dar ca să ne pregătim pentru campionate, e nevoie de specialişti şi participarea la cele mai bune cantonamente. Pentru un singur cantonament, săptămânal e nevoie să achităm la fel câte 2.000 – 3.000 de euro. Astfel, cifrele vorbesc de la sine…

De la 2020 ne dorim sănătate, putere şi energie, ca tot ceea ce urmează să realizăm, să o facem în cea mai bună versiune posibilă.

PREMII ŞI DISTINCŢII PRIMITE ÎN 2019:

EUROPEAN CAMPIONSHIP LATINO YOUTH, 20 APRILIE 2019, CHIŞINĂU, REPUBLICA MOLDOVA, LOCUL I;

GOC – GERMAN OPEN CHAMPIONSHIP STANDARD YOUTH, 15 AUGUST 2019, STUTTGARD, GERMANIA, LOCUL I;

GOC – GERMAN OPEN CHAMPIONSHIP LATINO YOUTH, 16 AUGUST 2019, STUTTGARD, GERMANIA, LOCUL I;

GOC – GERMAN OPEN CHAMPIONSHIP 10 DANCES YOUTH, 18 AUGUST 2019, STUTTGARD, GERMANIA, LOCUL I;

EUROPEAN CHAMPIONSHIP 10 DANCES YOUTH, 21 SEPTEMBRIE 2019, BRATISLAVA, SLOVACIA, LOCUL I;

EUROPENEAN CAMPIONSHIP STANDART YOUTH, 14 OCTOMBRIE 2019, CHIŞINĂU, REPUBLICA MOLDOVA – LOCUL I;

WORLD CHAMPIONSHIP 10 DANCES YOUTH, 20 OCTOMBRIE 2019, KIEV, UCRAINA, LOCUL I;

WORLD CHAMPIONSHIP LATINO YOUTH, 17 NOIEMBRIE 2019, VIENA, AUSTRIA, LOCUL I;

WORLD CHAMPIONSHIP STANDARD YOUTH, 23 NOIEMBRIE 2019, TIMIŞOARA, ROMÂNIA, LOCUL I.

Fişier

POLINA BARIȘNIKOVA

DANSATOARE

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII:
14.04.2001, OR. SANKT PETERSBURG, FEDERAȚIA RUSĂ

STUDII: ACADEMIA RUSĂ DE ECONOMIE NAȚIONALĂ ȘI ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ SUB EGIDA PREȘEDINTELUI FEDERAȚIEI RUSE

VLADISLAV UNTU DANSATOR

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII:
11.01.2001, OR. CHIȘINĂU

STUDII: UNIVERSITATEA PEDAGOGICĂ DE STAT „ION CREANGĂ”, FACULTATEA ŞTIINŢE ALE EDUCAŢIEI ŞI INFORMATICĂ, ANUL I.

COORDONARE TEXT: SVETLANA TATARU

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Abonează-te la articolele

Vip Magazin