Portret de familie. Alisa și Oleg Margina alături de fiicele lor, Eva și Sofia

Soţii Alisa și Oleg Margina sunt medici de profesie, povestea lor de iubire se scria încă de pe băncile Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Cu toată dedicaţia pentru știinţa lui Hipocrate, familia lor are și un spirit artistic pe care îl cultivă cu multă pasiune.

Familia Margina s-a stabilit peste Prut la începutul anilor 2000, când Oleg a primit o ofertă de a se implica în cadrul unei societăţi mixte ruso-române înfiinţate printr-un acord interguvernamental. Tot în România s-au căsătorit și li s-au născut cele două fete, Eva (13 ani) și Sofia (10 ani). Ambele sunt pasionate de muzică. Sofia îmblânzește strunele viorii și cucerește lauri la diferite competiţii de profil. Este interesată de domeniul IT și face primii pași în muzica electronică, în jurul căreia ar vrea să-și concentreze viitorul.

img-22-of-33_optEva cântă la pian și face muzică vocală. A atins performanţa de a ajunge în faza duelurilor în cadrul show-ului „Vocea României Junior”, făcând parte din echipa Innei. „Este o adevărată plăcere și onoare să am șansa de a crea alături de o interpretă atât de talentată și experimentată în domeniul showbizului, care mă inspiră și îmi este un model demn de urmat în viaţă. Inna ne-a primit cu braţele deschise și ne-a îndrumat de-a lungul proiectului, creând legături strânse între membrii echipei. N-am simţit deloc rivalitate între noi, ci doar o competiţie cinstită și dorinţa de a face împreună un show memorabil”, a spus Eva despre participarea sa în acest proiect. Momentan, Eva ia lecţii de canto la școala Loredanei Groza și cântă în corul Operei Naţionale din România, iar planurile ei în materie de muzică sunt măreţe.

O altă performanţă a Evei a fost apariţia ei pe scena The Royal Albert Hall în cadrul unui proiect ce întrunea mai mulţi interpreţi din Marea Britanie. Familia s-a aflat timp de un an în Regatul Unit, mai exact, în Sheffield, unde fetele au mers la școală și au învăţat limba engleză, Alisa făcând specializare la Academy of Health and Beauty.

img-8-of-33_optOleg este un mare fan al muzicii de calitate, mai cântă la chitară și rămâne fidel pasiunii de biker. „De multe ori fac naveta București – Constanţa cu motocicleta, trasee pe Transfăgărășan și pe Transalpina. E o senzaţie de nedescris”, spune Oleg. Urmându-și visul din copilarie, Oleg a devenit un veritabil skipper, ajungând instructor la SetSail, cea mai renumită școală de navigaţie din România.

Alisa a fost managerul unui centru de wellnes, acum însă lucrează la teza ei de doctorat pentru a dezvolta metode noninvazive de înfrumuseţare.

Familia Margina-Mileah este o adevărată enciclopedie. Părinţii Alisei au fost ingineri, tatăl are multiple brevete de invenţie în domeniul construcţiilor, al tehnologiilor și al medicinei.

Unchiul Alisei, Alexandr Mileah, este Maestru al literaturii Republicii Moldova, bunica a fost medic, bunicul – profesor universitar, unul dintre fondatorii Universităţii Agrare din Chișinău, fiind un promotor al învăţământului superior din R. Moldova.

Oleg se trage dintr-o familie de dascăli, mama fiind filolog și tatăl – profesor de știinţe reale.

img_8071_optAșteptăm și alte surprize frumoase din partea acestei familii minunate!

 

Text: Iuliana Mămăligă. Foto: Alex Morgoci, Dragoş Condrea. Loc: Restaurantul „New York”

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin