Proceduri estetice de la chirurgi de top. Descoperă caracteristicile faceliftingului de la medicul chirurg Anatolie Taran

Complexitatea chirurgiei plastice capătă noi forme odată cu apariţia unor metode noi şi tehnologii medicale avansate. Fiind o specialitate medicală vastă, la momentul actual medicii chirurgi vă pot oferi un spectru larg de intervenţii reconstructive, estetice şi plastice. Mai mult, acestea pot fi aplicate atât femeilor, cât şi bărbaţilor. Despre caracteristicile faceliftingului, află de la medicul chirurg Anatolie Taran (Terramed).

→ Când am terminat rezidenţiatul, mi-a fost sortit să fiu repartizat de către Ministerul Sănătăţii în cadrul Secţiei de chirurgie plastică, reparatorie şi arsuri a Centrulului Republican de Leziuni Termice. Din 1987 până în prezent, activez în domeniul respectiv, inclusiv în cadrul catedrei, în calitate de profesor universitar al Catedrei de Traumatologie şi Ortopedie a USMF „Nicolae Testemiţanu”. Toată activitatea mea include chirurgia plastică, chirurgia reconstructivă şi estetică în cadrul Clinicii „Terramed”.

→ Investim zilnic în relaţia medic – pacient. Discutăm la direct cu pacientul, uneori de repetate ori, când conversăm cu pacientul. De fapt, noi comunicăm cu pacientul în diferite situaţii, să-i cunoaştem preferinţele şi aşteptările dorite. Şi încercăm să le punem în aplicare pe măsură. La bază stă dorinţa pacientului. Însă nu întotdeauna dorinţa pacienţilor coincide cu posibilăţile lor de sănătate. În acest caz, se explică pacientului, se examinează la medici specialişti de profil, şi atunci posibilitatea de convingere creşte, într-un fel unii pacienţi au contraindicaţii către intervenţii chirurgicale.

→ Cea mai frecventă întrebare din partea pacienţilor, care păşesc pragul acestui birou medical este „Ce consideraţi dvs. că ar trebui schimbat în imaginea mea ca eu să fiu mai tânără, frumoasă, atractivă etc?”. În calitate de specialist, am obligaţiunea să le prezint mai multe variante şi metode de intervenţii estetice precum: blefaroplastie, lifting facial, otoplastie.

_dsc6178page_96_opt
Anatolie Taran Chirurg plastician – categoria superioară, doctor habilitat în ştiinţe medicale, profesor universitar. 25 de ani de experienţă

→ În ultimul timp, promovez lipofillingul facial (prelevarea ţesutului adipos, adică a grăsimii, dintr-o anumită zonă, prelucrarea lui şi, respectiv, introducerea acestuia în zonele necesare) pentru înlăturarea ridurilor. Se deosebeşte prin superioritate faţă de alte proceduri, deoarece rezultatele sunt mai de durată şi îndelungate.

→ Orice intervenţie are o perioadă preoperatorie şi postoperatorie. În perioada preoperatorie, pacientul este examinat în complex de către medici –specialişti de profil. Anume atunci se realizează consultaţiile minuţioase ale terapeutului, anesteziologului şi ale altor specialişti, dacă este necesar. Toţi specialiştii se află în cadrul spitalului „Terramed”şi nu crează incomodităţi pacientului pentru examinare. Intervenţia chirurgicală durează 1-3 ore, în funcţie de tipul şi volumul operaţiei. Durata medie de reabilitare este de două săptămâni, la fel contează tipul şi volumul intervenţional.

→ Am ales anume acest domeniu al chirurgiei plastice, deoarece îmi face o deosebită plăcere să observ rezultatele dorite, să văd pacienţi satisfăcuţi şi fericiţi, într-un fel mai încrezuţi în sine aş spune. În profesia mea, frumosul este un obiectiv care aduce o bucurie enormă atât oamenilor care mă solicită, cât şi mie personal.

befunky-collage78
bullhorn lip lift

→ Cele mai solicitate intervenţii în ultimul timp sunt blefaroplastia inferioară, superioară, nasolabială. O tehnică nouă ar bullhorn lip lift. Aceasta presupune mărirea buzelor prin intervenţie chirurgicală (îndepărtarea excesului de piele al buzei superioare la nivelul bazei foselor nazale), iar atuul tehnicii constă în faptul că este una definitivă.

→ Şi bărbaţii, în ultimul timp, recurg la diferite intervenţii chirurgicale de ordin estetic, inclusiv la blefaroplastie, mărirea buzelor. Să nu credeţi că bărbaţii nu se îngrijesc. Ba mai mult, aş zice că nu sunt mai puţin pretenţioşi decât femeile.

 

3533120

Cuza-Vodă 44A

Trandafirilor 15/4

022 202 373

www.terramed.md

Text: Virginia Braga

Foto: Dumitru Neer

Abonează-te la articolele

Vip Magazin