Regina Elisabeta a II-a este astăzi omagiată. Iată șapte fotografii rare cu Maiestatea Sa

Astăzi, regina celor șaisprezece state suverane, dintre care și Regatul Unit își sărbătorește cea de-a 95-a aniversare. De această dată, din nefericire, fără a-l avea alături pe soțul său, Prințul Philip, decedat pe 9 aprilie, anul curent.

Deși este o dată rotundă, regina Elisabeta a II-a nu va organiza nicio celebrare publică, dar o va petrece la castelul său de reședință, Windsor, informează Reuters.

Totodată, din cauza faptului că familia regală este într-o perioadă de două săptămâni de doliu, la Turnul Londrei sau în Hyde Park nu vor mai avea loc tradiționalele saluturi din arme.

Pentru a marca această zi importantă, în care cel mai longeviv monarh din lume împlinește o vârstă atât de impunătoare, îți arătăm câteva imagini mai rar văzute din colecția reginei.

Prima fotografie cu prințesa Elizabeth (numele complet: Elisabeth Alexandra Mary) în brațele mamei sale, Ducesa de York. Regina este primul copil al Regelui George al VI-lea și a Elisabeth Bowes-Lyon

Prințesa Elisabeth la sărbătoarea „Trooping the Colour” în 1951, purtând o uniformă militărească

Regina, Prințul Filip și prințesa Margaret (sora reginei), în timpul spectacolului anual „Royal Variety”, în 1953

Evenimentul de încoronare a Reginei Elisabeta a II-a în iunie, 1953

Prințul Filip și Regina în timpul turneului din Caraibe, 1966

În timpul filărilor pentru ecranizarea „The Prince and the Showgirl”, Marilyn Monroe a fost invitată pentru o întâlnire cu Regina, în 1956

O altă imagine rară cu Maiestatea sa a fost surprinsă în timpul călătoriei sale și a Prințului Filip în Nepal, în 1961

Menționăm că Elisabeta a II-a își sărbătorește de două ori pe an ziua de naștere, conform unei tradiții regale: ziua în care a apărut pe lume și ziua când a devenit regină, celebrată în a doua sâmbătă din luna iunie.

Sursa foto: Vogue.com, Google.com

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin