Roman Burlaca, „Omul Anului 2017”, categoria Producție video

Roman Burlaca este un nume cunoscut în industria muzicii. Videoclipurile regizate de el pentru nume grele ale showbizului de peste Prut sunt dovada unui talent ce merită apreciat. E un efort conjugat al oamenilor din echipa sa de la „BR Films”, al vedetelor ce apelează la profesionalismul lui şi al celor ce muncesc alături de el.

Mi-e foarte greu să identific o reuşită definitorie, dar, cu siguranţă, faptul că am transformat un hobby într-o meserie şi o afacere pe care o fac din plăcere, este o izbândă în parcursul meu.

Anul 2017 a fost cel mai important an de până acum atât pentru mine ca regizor, cât şi pentru colegii mei de la BR Films. Am reuşit să ne autodepăşim la toate capitolele, iar cifrele vorbesc de la sine. A fost anul colaborărilor. În lista artiştilor din portofoliul nostru s-au adăugat nume precum: Delia, Andra, Voltaj, ADDA, DOC, Andrew Rayel, The Motans, INNA, Dara, Olga Verbiţchi.

Dacă ar fi să vorbim în cifre, am realizat 35 de clipuri muzicale. Acestea au acumulat peste 250.000.000 de vizualizări unice pe YouTube. Am avut peste zece clipuri situate pe prima poziţie în trending YouTube România, tot atâtea în top 10 difuzări la TV în România.

Nu ştiu dacă noi am fost cei care am stabilit trenduri sau influenţat în mod direct societatea, dar, cu siguranţă, în 2017, produsele noastre vizuale au avut parte de un feedback important şi motivant, ceea ce ne face să credem că reuşim să trezim emoţii, stări şi trăiri, oriunde şi la orice vârstă.

Mereu am mers contra torentului. Dacă e ceva în trend, eu sunt în direcţia opusă. Asta a funcţionat de fiecare dată şi a făcut diferenţa. Dar, până la urmă, rămân la convingerea că nu există reguli sau scheme clare prin care ar funcţiona ceva în domeniul artistic, totul e la nivel de simţ.

În lipsa perseverenţei şi a consecvenţei nu am fi reuşit multe. Pentru ca acest mecanism, numit „BR Films”, să funcţioneze astăzi, au fost necesare eforturi la limită şi constante pe parcursul a patru ani. În plus, nu am încetat niciodată să fiu cinic. Sunt extrem de importanţi oamenii care formează această echipă, oamenii care sunt alături de mine la crearea unor lucruri frumoase şi de succes.

Fişier

Regizor, producător, CEO al casei de producție „BR Films”

Data nașterii: 17 decembrie 1992

Studii: Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, Catedra multimedia, specialitatea Regie și Montaj, film și TV

 

Foto: Mihail Turculeţ

error: Pentru a prelua conținut de pe acest website, vă rugăm să ne contactați la info@vipmagazin.md.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin