Șaisprezece ani de VIP magazin

Am înțeles într-o zi că Moldova are oameni și are povești, și că nu există o revistă care să îi provoace să le spună. Așa am apărut noi. Era dificil, chiar foarte greu, dar și o demonstrație de mare curaj să faci un asemenea produs, mai ales în limba română. Dar pășeam înainte ca și cum nu putea fi alt drum. Nu aveam altă opțiune. De asta, nu aveam cum să dăm greș.

Acum sunt uimită de cât de mult s-au schimbat lucrurile. Chiar dacă am trăit personal în fiecare zi aceste schimbări, nu pot să cred unde am ajuns, ca civilizaţie, valori și interese.

Pe cei valoroși nu îi știe nimeni, iar oamenii în mare parte goi şi superficiali, dar cu un modern ambalaj social-media, au ajuns adevărate celebrități şi modele de comportament şi manifestare publică.

E uimitor cum atunci, în 2004, ştiam cu toţii cuvinte, dar nu aveam imagini. Nu oricine ajungea într-o revistă şi trebuia să munceşti ca să devii cineva, adică popular. Acum, se pare că lumea asta nu mai vrea cuvinte, nu mai vrea mesaje, gânduri, lumea asta vrea doar ambalaje şi tupeu.

Ne-am conformat cu toții JOCULUI, de multe ori facem ce aşteaptă ceilalţi de la noi, dar nu ne trădăm misiunea. Și nici pasiunile. Continuăm să creăm imagini care să ne ducă spre cuvinte. Să ne provoace să citim şi să gândim altfel.

De multe ori sunt întrebată ce înseamnă VIP magazin pentru mine. VIP magazin mi-a adus imagine, notorietate şi… televiziunea. Scriam povești, cunoașteam oameni și, într-o zi, Cătălin Giosan, directorul PRO TV, mi-a spus că ceea ce fac poate să dea foarte bine și într-o emisiune TV. Astfel am ajuns și prezentatoare de televiziune. Dacă nu era VIP, nu ar fi intrat televiziunea în viaţa mea. Pentru că eu nu am avut asemenea visuri, să ajung pe sticlă.

Știu că această revistă este ca o viață de om. Dacă am aduna toate viețile omenești despre care am scris, am fi ca un manual de istorie al țării noastre.

Am cunoscut tot felul de oameni. Nici buni şi nici răi. Mai curând, personalităţi în veşnică trasformare de la bine spre rău şi de la rău spre bine. Noi doar am consemnat evenimentele prin prisma lor.

Vreau să recitiți sau abia să descoperiți cele mai neașteptate shootinguri şi interviuri în paginile de mai departe. Bucurați-vă de ele, sunt bucăți de confesiuni fără retușuri, declarații ale unor oameni care atunci se simțeau liberi să spună ce vor.

Pentru foarte mulți dintre colegii mei, VIP a însemnat un început de neuitat, un start important în media, iar pentru Sergiu, cel care a trăit 24 din 24 cu această istorie de jurnalism, care a iubit creația și zbuciumul, așteptarea și bucuria rezultatului, VIP magazin a însemnat o viaţă cu început, dar și cu sfârșit…

Îi doresc MULŢI ANI înainte revistei şi echipei de jurnalişti care au scris de-a lungul anilor povestea VIP magazin. Vremurile pe care le trăim azi sunt pentru noi ca și un test la supravieţuire într-o lume în care ne reinventăm și învățăm să continuăm să trăim. Sigur VIP magazin va reuși. New VIP magazin.

Cu drag, Rodica Ciorănică

Abonează-te la articolele

Vip Magazin