„Sănătatea Femeii” – un forum despre nutriție și diete cu specialiști de top de la noi și din România

Victoria Ursu, dietetician – nutriționist, a povestit mai multe detalii despre evenimentul la care trebuie să ajungi neapărat în acest weekend.

Cum a apărut ideea de a organiza un forum?
Primii care m-au determinat să organizez forumuri au fost pacienții mei dar și nevoia oamenilor ce își doresc să fie la curent cu cele mai actuale informații din domeniul nutriției.

Prin ce forumul din acest an este diferit, în comparație cu prima și a doua ediție?
Am adăugat și componenta de „dietetică” – partea de nutriție medicală. Mi-am permis acest lucru doar după recenta absolvire a facultății și masterului în domeniul „Nutriției și Dieteticii” Universității de Medicină din România.

Care este scopul acestui eveniment?
Să informez publicul larg despre actualități din domeniul nutriției (prea multă informație distorsionată de la realitate circulă în mediu online), cu posibilitatea de interacțiune, degustare a produselor sănătoase autohtone și de ce nu pentru a crește energia feminină.

De ce anume acest subiect a fost selectat?
În acest an, toate subiectele se învârt în zona – „Sănătății Femeii”, prin prevenția patologiilor și chiar al tratamentului dietetic în anumite afecțiuni. Pentru că 99% femeile propulsează schimbarea stilului de viață și acordă timp educației.

Ce specialiști vor fi invitați?
În mare parte sunt dieteticieni-nutriționiști cu studii medicale, dar și psihoterapeuți, doctori și chiar un sexolog.

Ce presupune acest eveniment? Cum se va desfășura?
Se va desfășura fizic într-o sală de conferință din Chișinău, într-o zi de sâmbăta în intervalul orelor 12:00 – 18:00.

Vom avea 10 speakeri din domeniul nutriției și dieteticii și alte domenii de sănătate. Aceștia sunt din Republica Moldova și România, buni practicieni, adică vor vorbi din prisma experienței lor, într-un limbaj accesibil publicului larg.

Am acoperit toate grupurile de interese: mămici preocupate de picii săi mofturoși, femei care trec prin menopauză, nu pot slăbi datorită anumitor rezistențe, cu patologii ale tractul digestiv și endocrin, prevenție cancer etc.

De ce este importantă prezența la acest forum?
Pentru că un altul de acest nivel (complex, complet, profesionist) în Republica Moldova nu a existat.

Biletele pot fi achiziționate aici. 

Foto: Facebook.com

Interviu realizat: redbyrc.md

Abonează-te la articolele

Vip Magazin