Serghei Covali – IT & Inovații | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: CEO & Co-Fondator al BEST4U INTERNATIONAL
Data și locul nașterii: 31.01.1989, or. Glodeni
Studii: Superioare, FCIM, UTM
Coordonare: Svetlana Tataru
Foto: Arhiva personală

De la software developer până la CEO și co-fondatorul uneia dintre cele mai promițătoare companii de IT din Republica Moldova. Aceasta este traiectoria carierei pe care a parcurs-o Serghei Covali și el știe că tenacitatea e cea care l-a ajutat. Fără această calitate este imposibil să câștigi. Dar lui Serghei nu-i place să piardă. Iată și motivul pentru care a ajuns Omul Anului 2020.

SUNT UN ANTREPRENOR AMBIȚIOS, pasionat de sectorul IT și de influența acestuia asupra societății și a stilului de viață modern. Sunt o persoană deschisă și consider comunicarea drept cea mai importantă abilitate a omului, căci umanitatea nu poate fi înlocuită de roboți.

MĂ CARACTERIZEAZĂ EMPATIA. E mai degrabă o calitate, decât un talent. Comunicarea empatică mă ajută să creez relații sănătoase cu ceilalți, să renunț la prejudecăți și să inspir alte persoane.

PASIUNEA PENTRU IT  și dorința continuă pentru dezvoltare personală au fost „ingredientele magice” care m-au ajutat să devin cine sunt astăzi: un antreprenor bun al unei companii de IT.

CRED CĂ UN OM DE SUCCES nu este cel care a avut cele mai bune note la școală, ci acela care are un nivel cât mai ridicat de inteligență emoțională, pentru că el va fi cel mai potrivit lider, va putea conduce mai bine echipa sa către cele mai frumoase performanțe.

DATORITĂ ACTIVITĂȚII COMPANIEI, PANDEMIA NU NE-A AFECTAT DIN PUNCT DE VEDERE PROFESIONAL. Specialiștii și-au continuat activitatea de la distanță, iar eforturile noastre au fost îndreptate spre menținerea culturii organizaționale ale businessului nostru. În schimb, ea ne-a oferit câteva lecții, și anume: pentru ca afacerea să supraviețuiască (și să prospere!) în perioadele dificile, trebuie să demonstrăm grijă și compasiune față de angajați, e necesar să gândim mereu la diferite scenarii și să elaborăm un plan de acțiuni pentru fiecare din ele și, cel mai important, să analizăm până chiar și cele mai rele situații, dar să sperăm la cele mai bune. Lumina de la capătul tunelului nu va ezita să apară.

DECIZIILE LUATE ȘI STRATEGIA IMPLEMENTATĂ PE TIMP DE PANDEMIE, ne-a ajutat să consolidăm și să creștem echipa de software developeri. Am dublat numărul angajaților, de la 50 la 100. Totodată, a crescut considerabil și cifra partenerilor, de la 8 la 16.

AM O ECHIPĂ FANTASTICĂ. Cel mai frumos compliment pentru un antreprenor este acela de a fi înconjurat de oamenii care îl apreciază, susțin și îl ajută să cucerească Everestul.

MĂ REGĂSESC în ideile lui Simon Sinek despre leadership. E un gânditor vizionar care ajută liderii să inspire pe alții.

ÎMI PLACE MULT CITATUL MARIEI CURIE: „În viață nu trebuie să îți fie frică de nimic, trebuie doar să le înțelegi pe toate.” Eu sunt optimist și cred că în momentul în care o persoană este flexibilă, perseverentă și vizionară, soluțiile pentru a hotărî probleme și/sau impedimente nu ezită să apară.

AR FI PERFECT ca în acest an răspândirea pandemiei să încetinească, să reapară posibilitatea de a călători ușor spre alte țări, economiile țărilor să-și revină și, nu în ultimul rând, Best4u International să atingă target-urile setate pentru strategia din 2021.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin