Sorina Obreja, cea mai bună prezentatoare TV a anului 2016, conform revistei „VIP magazin”

În 2016 a devenit prezentatoarea celui mai important jurnal de la PRO TV, iar asta a întărit cumva relația dintre ea și telespectator, fiind familiarizată cu el deja de nouă ani. Tot în 2016 și-a schimbat lookul, dăruindu-și părul femeilor bolnave de cancer, iar de atunci a decis să păstreze această imagine. Și am văzut-o implicată în două campanii sociale la PRO TV, „Ucigași pe treceri de pietoni” și tradiționala „Dăruiești și Câștigi”, care au făcut-o să-și iubească și mai mult meseria.

Te consideri o femeie de succes?

Nu. Cred că am reușit să obțin multe dintre lucrurile pe care mi le-am propus, dar mai am multe de făcut. Am în continuare planuri mari și visuri de realizat.

Ce reguli / principii aplici în meseria ta?

Sinceritatea este primul principiu – în ceea ce spun, în ceea ce fac, în felul cum le vorbesc telespectatorilor și chiar în mimică. La PRO TV nu poți fi altfel decât onest, în caz contrar, nu ai ce căuta aici. În același timp, noi, cei de la PRO, suntem echidistanți și corecți, nu favorizăm și nu defavorizăm pe nimeni. Problemele oamenilor simpli, ale telespectatorilor, sunt principalele noastre preocupări, ele ne dictează interesele și subiectele.

Cum te împarți între familia de acasă și familia-televiziune?

Așa cum fiecare om care are o familie se împarte între acasă și „la muncă”. Acasă e iubirea, la muncă e pasiunea.

Ce probleme te indispun cel mai mult în societatea noastră?

Mă indispune faptul că suntem tot mai săraci și tot mai împrăștiați. Mulți oameni sunt plecați, iar exodul nu pare să se oprească. Filmez mult prin sate și îmi pare rău să le văd tot mai pustii. Totuși, ceea ce mă revoltă cel mai mult este corupția, indiferența și iresponsabilitatea, mai ales în rândurile funcționarilor care nu-și dau interesul să-și facă bine meseria. Îmi pare rău că de-a lungul timpului, guvernanții, indiferent din care tabără, au tras de țara asta ca și câinii dintr-o zdreanță.

Dacă ar fi să privești în urmă cu zece ani, cum s-a schimbat Republica Moldova?

Singura mare schimbare e că putem călători mai liber în UE. În rest – dacă acum zece ani tinerii erau însuflețiți de speranța că dacă vom avea o conducere de dreapta, o vom duce mai bine, acum și aceasta s-a spulberat. Iar locul speranței a fost luat de dezamăgire.

Ce senzații ai avut când ai aflat că și în 2017 ai fost desemnată Omul Anului la categoria mass-media?

Am fost și de această dată surprinsă plăcut. Îmi dau seama că atunci când cititorii revistei „VIP magazin”, care sunt și telespectatorii noștri, și-au dat votul, l-au dat echipei PRO TV, l-au dat buletinului de știri care le este fidel și căruia îi sunt fideli, de 17 ani. Știu că pentru mii de familii suntem „de-ai casei” – la ora 20.00 suntem cu ei la cină sau la cele mai importante discuții, suntem printre jocurile cu copiii sau la pauza între temele pentru acasă. E ora la care cei dragi sunt împreună, iar noi suntem alături de ei, de după sticla televizorului.

Știu că în adolescență publicai versuri. Te gândeai pe atunci că vei ajunge să faci „altfel de poezie”, pe sticlă?

Frumos ai spus – poezie pe sticlă. Nu mă vedeam la televiziune atunci, dar îmi doream să-mi placă ceea ce urma să fac. Și îmi place.

_mg_1646-3_fmt-rosinaobrejaFişier

Reporter, prezentatoare la PRO TV

Data și locul nașterii:
18 ianuarie 1984, Cantemir

Studii: Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM

 

 

 

 

Text: Tatiana Corcebaș-Onica

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin