Ștefan Botezatu, OMUL ANULUI 2018 în Industria Mobilei

Este un pionier al inovațiilor în domeniul său, oferind, prin intermediul companiei Luxconstruct, pe care a fondat-o de mai bine de 13 ani, produse și servicii de calitate superioară. Piatră și cărămidă decorativă, tencuieli și vopsele decorative, obiecte de decor de manufactură cu aspect de beton ș.a. toate la un loc formează identitatea Luxconstruct, fiind expresia creativității lui Ștefan Botezatu. Anul 2018 a însemnat pentru companie dublarea producției la toate categoriile, dar, și mai important, anul de succes pentru sub-brandul Decor Stone.

Indicatorii de pe final de an ne-au bucurat din plin, fiind o confirmare a faptului că oamenii ne percep drept o companie sigură, profesionistă și care oferă tot mai mult spațiu pentru producători autohtoni de calitate. Sunt calificative pentru care am muncit foarte mult. Luxconstruct își propune nu doar producere și comerț, e o manifestare artistică.

Gama noastră de produse este diversă și acoperă necesitățile clienților noștri, dar eu sunt tipul de persoană care consideră că oricând este loc de mai bine. Am ales să îmbunătățim continuu fiecare produs și ne dedicăm timpul analizei și exercițiului. Practic, pentru anul 2019, scopul principal pentru Luxconstruct este dublarea volumului, asta însemnând și noi specialiști, și noi secții de producere.

Cei care aleg Luxconstruct ne devin în scurt timp prieteni. E de parcă am avea o a doua familie ce se tot extinde. Ne place să comunicăm cu clienții noștri, merg deseori la obiect ca să văd cum sunt instalate produsele noastre, urmăresc lucrările noastre în timp. Pentru că e prioritar să asiguri unui produs nu doar aspect inedit, dar și o viață îndelungată fără modificări ale calității.

Toate produsele sunt asigurate cu certificate de calitate și conformitate practic de la bun început, dar rețeta se îmbunătățește anual, pentru că, achiziționând cantități mai mari de nisip, ciment și alți aditivi, avem și suportul tehnic al producătorilor europeni. Un fapt extrem de important pentru noi.

Am construit totul strategic, chiar de la cele mai mici momente. Ne străduim să oferim clientului suport tehnic, transport, garanție, certificate. Încercăm să înlăturăm toate aceste obstacole pentru a oferi preț accesibil, calitate și operativitate. Clientul iubește confortul, iar noi îl oferim inclusiv prin lipsa de griji și posibilitatea comenzilor online.

Decor Stone este un rezultat al procesului de creație, al necesității de diversificare și de inovare. Am lansat marca Decor Stone acum trei ani și am făcut încercări pentru mai multe produse, dar anume anul 2018 a fost cel de succes, cu o cerere foarte mare și provocări zilnice. Pe lângă obiecte vândute, am avut șase proiecte mari – restaurante decorate în totalitate de Decor Stone – plăci, lavoare, bănci și recepții, corpuri de iluminat ș.a. Consider fiecare comandă mare împlinită drept o expoziție, o expoziție pentru mulți ani.

Pentru Decor Stone am făcut echipă cu designeri redutabili din țară și am creat corpuri de iluminat, obiecte de mobilier, finisaje și tencuieli decorative inspirate de beton, dar cu aplicarea celor mai inovative tehnici și abordări. În acest an, Decor Stone a fost completat cu o nouă abordare a Loft Betonului. Am găsit soluții extraordinare pentru exterioare și interioare. Decorul a devenit mult mai sigur, mult mai rezistent și acum poate avea un format mare cum ar fi panourile din beton pentru fațadă, extrem de ușoare și rezistente. Țin să remarc lustrele Decor Stone care au o formă ce poate ajunge până la 2 metri în amplitudine, fiind în același timp ușoare. La producerea acestora sunt folosite materiale italiene și mecanisme germane.

În 2018 am trăit succesul la expoziția DAS. Zona expozițională Decor Stone a fost apreciată de foarte mulți designeri și vizitatori, am vândut ulterior toate produsele expuse. Am acționat curajos, am realizat produse unicat, noi, experimentale și am dorit să demonstrăm că în Republica Moldova pot fi create asemenea produse unicate.

Arta și disciplina sunt două calități pe care mă bazez și încerc să le păstrez în echipă. Calitățile artistice ne-au ajutat foarte mult să obținem produse inedite. Nu sunt produse din gama noastră pe care să le vezi și să te întrebi dacă e al nostru sau nu.

Concurența? Ei pot să vadă ce ai făcut deja, dar ce urmează să faci nu au cum să vadă. Și asta este cel mai important, pentru că ei niciodată nu vor ști ce boom pregătim noi pentru 2019. Asta este cel mai important.

Fondator/director Luxconstruct

Data nașterii: 10 iunie 1977

Studii: Liceul de Arte „Octav Băncilă”; Facultatea de Istorie la Universitatea „Ion Creangă”

Text: Doina Popa

Foto: Arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin