Svetlana Sainsus – Societate | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Vicedirectoare și Cofondatoarea platformei Caritate.md
Data și locul nașterii: 12.06.1985, r-nul Ialoveni
Studii: Facultatea de limbi străine, USM 
Coordonare: Svetlana Tătaru 
Foto: Arhiva personală

A mobilizat o țară întreagă pentru micuța Roxana, fetiţa de doar 9 luni născută cu ciroză a ficatului. În timp record, datorită platformei sale, www.caritate.md, a fost adunată suma de peste 150 de mii de euro. A fost cel mai complicat caz ce ține de transportare și organizare de până acum, din cauza pandemiei, dar din păcate, micuța a decedat chiar în seara de Revelion… Un adevăr mult prea trist pentru societatea noastră. Totuși, Svetlana Sainsus a găsit puteri să depășească acest moment, iar astăzi se bucură de primii pași ai micuței Lia, fetița ei, care a apărut exact acum un an în viața sa, în seara când îi ofeream titlul OMUL ANULUI 2019.

SUNT O MAMĂ ÎMPLINITĂ, o femeie fericită și un om micuț care încearcă din răsputeri să facă lucruri mari. Sunt o persoană care a visat dintotdeauna să facă ceva pentru oameni, să lase ceva frumos în urmă și zilnic lucrez pentru asta.

MEREU AM PUS ȘI ÎMI VOI PUNE PE PRIMUL LOC COPIII mei, care mi-au demonstrat că totul e posibil în această viață. Dar pe plan profesional, cea mai importantă realizare este activitatea mea de la www.caritate.md, unde am reușit împreună cu mii de oameni să salvăm zeci de vieți și să schimbăm destinele acestora. Lia. E fata mea mult așteptată, vis împlinit la care m-am rugat și sperat timp de 12 ani.

ÎI MULȚUMESC LUI DUMNEZEU CĂ TE-AM ÎNTÂLNIT”. Asta e cel mai frumos ce pot auzi de la el, de la omul meu iubit.

ADOR SĂ CÂNT LA PIAN, dar am atât de puțin timp pentru asta…

SUNT UN OM SINCER, direct și cred că asta se simte și prin mesajele mele care ajung la inimile oamenilor de fiecare dată. Poate anume prin simplitate sunt așa cum sunt astăzi.

NU MĂ CONSIDER UN OM DE SUCCES, și am frici simple, ca oricare dintre noi. Mă tem de singurătate, dar cel mai mult, mă tem să pierd pe cineva drag.

NICIODATĂ NU MI-AM FĂCUT PLANURI, totul mi se întâmplă natural și vine de la sine. Nu am ales să fac ceea ce fac, oamenii m-au ales pe mine și sunt fericită că pot și că am devenit acel motoraș pentru o familie mare de persoane gata oricând să întindă o mână de ajutor. Oameni cărora le voi fi recunoscătoare o viață și cu care zilnic scriem istorie.

PANDEMIA A VENIT ODATĂ CU NAȘTEREA FETIȚEI MELE, și sincer cred că are un singur plus. M-a stopat acasă lângă ea, pentru că eram gata non-stop să continui ce fac, așa cu ea în brațe. Oricum am purtat-o cu mine nu o singură dată, prin sate. Îmi permit deseori să îmi iau copiii ca să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă viața și că ea nu e în culori roz. Desigur, că a fost afectat mult procesul de donații, dar cel mai grav a fost că am avut pacienți care nu au reușit să ajungă la tratamentele salvatoare de peste hotare din cauza restricțiilor. Nu am fost infectată (încă), nu știm ce va fi până mâine, dar am avut rude prieteni care au trecut prin Covid-19, cunosc ce e asta și zilnic îmi este frică pentru cei apropiați.

AȘ ÎNCHIDE MULTE CAZURI de pe www.caritate.md, dacă aș câștiga vreun milion de euro la loterie. O jumătate la sigur aș fi donat-o pentru cazurile de acolo, dar cealaltă aș lăsa-o pentru copiii mei când vor crește mari să le fie asigurat un viitor. Nimeni nu știe ce va fi mâine și mereu îmi fac griji să nu mi se întâmple ceva și ei să rămână singuri.

DECIZIE MAI GREA NU AM AVUT DECÂT DIVORȚUL. Nu e ușor să rupi o legătură de ani, nu e ușor să o iei de la început singură cu un copil, fără susținerea celui cu care ai trăit o jumătate de viață. Știam ce urmează, știam că va fi greu și pe alocuri insuportabil, dar am făcut acest pas și nu regret nicio secundă, chiar dacă tot ce am luat au fost doar hainele de pe mine. Am reușit să-mi continui viața alături de băiatul meu și acum nu pot decât să-i mulțumesc fostului soț că ne-a lăsat la greu, asta m-a făcut cu adevărat o femeie puternică și mi-a deschis ochii clar la ce înseamnă realitatea și oamenii din ea.

AȘ VREA CA TOȚI OAMENII să ia de mână un om al străzii sau un bătrân singuratic, un copil orfan și să îi arate frumosul, să meargă la cinema, la cel mai bun restaurant, la shopping, să îi umple pungile cu produse, să le ofere dragoste și căldură, măcar pentru o zi, celor care nu o au.

AR FI MINUNAT să dispară cancerul și bolile incurabile. Să fie pace pe pământ. Și ca viața să îmi întoarcă buneii și cei dragi decedați din familie…

PENTRU 2021 vreau liniște și sănătate. Mă rog să dispară acest virus și să revenim la normal. Eram fericiți și nu realizam cât de mult. Sper în acest an să reușesc toate proiectele propuse, adică renovarea cât mai multor spitale și aziluri de bătrâni. Asta se întâmplă acum, ne dăm toată silința. Vreau ca 2021 să aducă oameni noi în familia noastră pregătiți să facem împreună lucruri frumoase pentru țara noastră.

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin