Tatiana Sterea: Sărăcia poate fi un catalizator spre succes…

A fi femeie poate fi asociat cu un frumos sport extrem. A fi femeie de afaceri în Republica Moldova e un slalom infinit de provocări. A deschide un local cu bucătărie Raw în țara noastră e în topul riscurilor gastronomice și e o nebunie pură. Tatiana Sterea însă a luat buretele și a șters toate stereotipurile de mai sus. În liniște. Fără fanfară. Are și o carte cu rețete Raw. Alte întrebări? Nu sunt? Atunci vă dorim poftă mare când treceți pe la BIORGANIC RAW CAFE și când savurați acest material.

Tatiana Sterea: Fondator „Biorganic Raw Cafe”

Femeia e mereu într-un soi de competiție. Nu consider că trăim pe o planetă a domnilor, poate că am susținerea tatălui și soțului meu, adevărați umeri pe care mă pot sprijini. Am simțit, totuși, că în multe situații bărbații sunt privilegiați. Cu timpul am prins o imunitate (metaforic vorbind) ce ar concura lejer cu influența oricărui mascul. Totul este în mâinele noastre. Așa că, eu sunt sigură că fiica mea va trăi într-o lume mai corectă, din acest punct de vedere, iar pe fiul meu, îl educ să fie un bărbat cu demnitate.

În urmă cu patru ani lansam localul meu de suflet. Eram într-o eclipsă totală a așteptărilor. Nu știam ce vor consumatorii. Era un concept nou pentru Republica Moldova, țara în care consumul de mezeluri e la loc de mare cinste. Veneam cu meniuri total opuse: torturi Raw fără preparare termică, sucuri cu presare la rece, mâncare plant based. În primul an am socializat cu mai toți oaspeții. M-a surprins plăcut faptul că multe persoane au un mod sănătos de alimentație. A fost un catalizator ce mi-a confirmat că sunt pe drumul cel bun.

Fiul meu a fost muza mea în lansarea acestei afaceri, dacă îmi permiți să spun așa. Când eram însărcinată, eram atentă la ce consum. Aveam o relație la „per dumneavostră” (râde) cu bucătăria noastră. După naștere, am început un proces intens de documentare despre alimentație. Tot atunci am lansat BIORGANIC RAW CAFE cu sucuri presate la rece și deserturi Raw vegane. Acum meniul nostru include și deserturi fără zahăr, preparate cu ingrediente naturale, fără aditivi și E-uri, și multe alte delicii. Vă așteptăm să le savurați!

Clienții BIORGANIC sunt deja prietenii noștri, ne vedem în fiecare zi, îi cunoaștem pe copiii lor, cu unii dintre pici am interacționat chiar din burtica mamei lor și am reușit să legăm niște relații mai mult sufletești decât doar o simplă relație dintre consumator și echipă.

La moment pregătesc proiectul pentru franciza BIORGANIC. Am început câțiva ani în urmă, dar nu a fost să fie. Sunt în căutarea unor profesioniști în domeniu. Ajut pe alții să deschidă așa afaceri. Primul client e o doamnă foarte placută din Zurich, care în curând va avea o afacere cu sucuri presate la rece. Așa că, o parte din BIORGANIC va fi și în Elveția.

Eu gătesc. Ador să mănânc în restaurante, dar și să gătesc acasă împreună cu toată familia. De când am început a găti plant based, am redescoperit noi rețete, arome și combinații de produse. Așa că gătitul a devenit o plăcere pentru mine.

Cartea mea cu rețete Raw este un copil de suflet. Am investit tot ce vrei (râde). Simțeam că vreau să împart cu toată lumea cunoștințele și tainele din laboratorul BIORGANIC. Feedbackurile au fost frumoase. Lumea scria mesaje, se interesa de unde ar putea face rost de carte, primeam felicitări și încurajări. A fost frumos!

Nu cred în noroc. Sunt adepta „religiei” numită MULTĂ MUNCĂ. Înainte lucram la biroul tatălui meu. Acolo am învățat ce înseamnă disciplină, profesionalism și spirit de echipă.

Încă mai visez să trăiesc la New York. Nebănuite sunt căile destinului. Nu îmi place să pun puncte la dorințele mele, ci le las să se plămădească, să se coacă la timpul potrivit. Pot spune că sunt fericită, o stare la care am ajuns de curând.

Sărăcia poate fi un catalizator spre succes. Nimic nu te împinge înainte decât lipsurile. Dorința mea de a obține cât mai multe de la viață a fost atât de mare, încât nu cred că era să mă opresc din drum.

Două cărți ce m-au inspirat sunt de Roland Huntford „Race for the South Pole” și „Revolta lui Atlas” de Ayn Rand.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin