Top Branduri 2020: SA MoldovaGaz

SA MOLDOVAGAZ, fondată în 1999, este una dintre cele mai mari întreprinderi din sectorul energetic al Republicii Moldova, fiind și unul dintre cei mai mari contribuabili ai țării. Activitatea societății și a întreprinderilor dependente este axată pe prestarea unui serviciu calitativ în vederea transportării, furnizării și distribuției gazelor naturale 24 din 24 ore pentru mai mult de 750 mii consumatori, precum și tranzitul gazelor naturale consumatorilor din țările vecine.

Vânzări:
– Distribuția gazelor naturale – peste 1 200,0 mln. lei;
– Transportarea gazelor naturale – peste 400 mln. lei;
– Furnizarea gazelor naturale – peste 150 mln. lei;

OBIECTIVE ȘI REUȘITE ÎN ANUL 2020 Strategice:
– Asigurarea unui nivel înalt al calității serviciilor;
 sporirea încrederii consumatorilor în serviciile prestate;
– Сolectarea sută la sută a plăților pentru gazele naturale furnizate;
 reducerea pierderilor de gaze naturale; – modernizarea companiei în întregime; – procesul de implementare a Pachetului energetic III al UE în Republica Moldova.

Statistici:
– Gaze naturale furnizate – 1 039,1 mln. m³;
– A crescut numărul consumatorilor cu peste 18000 și a depășit cifra de 754 000;
– S-a construit peste 132 km de gazoduct nou în 58 de localități, iar bugetul proiectului a atins cifra de 59 mil. lei.

A fost creat un contact centru nou al SA MOLDOVAGAZ, disponibil prin linia telefonică unică 1304, care și-a început activitatea în regim standard după finalizarea testărilor. Pentru deservirea consumatorilor din întreaga țară sunt antrenați 16 operatori, dintre care 4 sunt în Chișinău și 12 în regiuni. Obiectivul primordial al centrului este facilitarea relațiilor dintre furnizor, operatorul de sistem și consumatorul final în vederea soluționării operative a dificultăților și adresărilor ce apar.
Totodată este aproape încheiat procesul de exploatare experimental a noului serviciu „Cabinetul personal al consumatorului” disponibil pe site-ul www.moldovagaz.md. Înregistrarea și folosirea opțiunii sunt gratuite. Accesând contul său, utilizatorul poate verifica istoricul de consum pentru ultimele 12 luni, bilanțul curent al acestuia, are posibilitate de a expedia la distanță indicii curenți ai contorului, descărcarea și achitarea facturii în regim online, resemnarea sau rezilierea contractului, plasarea reclamațiilor etc. La fel, indicii contorului pot fi expediați prin intermediul aplicației dedicate Viber ChatBot.

Anul 2020 a fost anul schimbărilor, anul unor noi provocări și oportunități. Anume astfel am putea aprecia anul 2020 pentru SA MOLDOVAGAZ.
La început de toamnă, cu mult înainte de începerea noului sezon a fost semnat un nou contract cu concernul GAZPROM. O provocare, dar și o oportunitate pentru companie a fost alinierea la angajamentele asumate față de UE. În conformitate cu prevederile pachetului energetic III în RM va apărea o companie independentă de transportare a gazelor naturale SRL MOLDOVATRANSGAZ.Â
Acest lucru este necesar pentru implementarea noilor reguli de piață pentru distribuția gazelor naturale în țara noastră. Anul 2020 a fost și anul reorganizării active. S-au aprobat statutele noi ale companiei.

A fost un an al examenelor și anume, speranța ne-a ajutat să păstrăm optimismul și funcționalitatea sistemului de gaze naturale. În anul 2020 am avut încă o dată ocazia să apreciem cât de important e să fim uniți și organizați, pentru că în situații de criză organizarea și disciplina salvează vieți la propriu.
Sperăm să învingem definitiv pandemia și să revenim pas cu pas la activitățile sociale și economice obișnuite. Echipa MOLDOVAGAZ este pregătită să alimenteze economia națională și fiecare gospodărie în parte cu tot volumul necesar de gaze 24 ore din 24. Suntem unul din pilonii principali în asigurarea securității energetice a țării și zilnic vom dovedi acest fapt.

Vadim Ceban – președintele consiliului de Administrație SA MOLDOVAGAZ

Abonează-te la articolele

Vip Magazin