Valentina Nafornița – Omul Anului 2021

CÂNTĂREAȚĂ DE OPERĂ

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 10.06.1987, GLODENI

DISTINCȚII: PREMIUL BBC CARDIFF SINGER OF THE WORLD 2011, GLORIA MUNCII 2012, PREMIUL NAȚIONAL 2015,

ORDINUL REPUBLICII 2021.

COORDONARE: ZINA BIVOL

FOTO: DRAGOSH COJOCARU

Femeia cu vocea unui vis!

Este oglinda perfectă prin care țara noastră îi place să se privească și să se asculte. Soprana Valentina Nafornița este exemplul care ne demonstrează că nimic nu este imposibil, iar scena are uși largi pentru talente cu personalitate. Călătorește mult, dar are rădăcini puternice aici, acasă! Pe ea poți să o asculți cântând și să înțelegi că fluturii din tine îi poartă numele.

Niciodată nu îmi propun să surprind. Scopul meu este mult mai complex și valoros. Pentru mine e important fiecare pas în cariera mea și în viață. Pentru un succes de durată este nevoie de răbdare, multă muncă, perseverență și conștientizare.

Cea mai emoționantă evoluție din 2021 este Cosi fan Tutte, de la Florența, sub bagheta marelui Maestru Zubin Mehta, dar și Gala Generozității de la Chișinău, unde am reușit din nou să aducem zâmbetul pe fețele copiilor.

Împreună cu managerii de teatru, agentul meu, dar și profesoara mea, stabilim rolurile și repertoriul cam pentru trei ani înainte. Capacitatea vocală, maturitatea vocii, dar și personală sunt criterii necesare pe baza cărora putem să hotărâm ce și când aș putea să cânt. E ușor ceea ce se vede, dincolo de asta e timp și dedicație.

Vocea, timbrul este cu siguranță un dar de la Dumnezeu, deși cum se spune în popor „Dumnezeu îți dă, dar nu îți pune în traistă”. Multă lume este înzestrată… Personal, muncesc mult și aproape niciodată nu sunt mulțumită în totalitate. Sunt o perfecționistă, îmi doresc mai mult și mai mult de fiecare dată. Dar știu să mă și bucur de performanțele care îmi reușesc.

În 2021 mi-au reușit toate. Sunt mulțumită și recunoscătoare pentru tot ce am făcut. Nu a fost un an ușor, dar a fost un an-învățător.

Succesiunea de stări, etape prin care treci în desfășurarea lor temporală îmi dau o energie nebună. Nu rezultatul este scopul, dar emoțiile parcursului de lucru. Asta e tare adevărat. Călătoria aceasta prin viață îți dă atât de multe experiențe, îți creează atât de multe amintiri și lecții prețioase. Viața este un dar de care trebuie să ne bucurăm în fiecare zi.

După mine, cea mai frumoasă parte a zilei, este dimineața! Este un început, un nou mindset. Se spune că fiecare zi e o nouă viață. Micul dejun, tabieturile de dimineața, sport, citit, scris în Notebook, planul zilnic sunt lucruri care îmi oferă o calmitate aparte și mă setează pentru realizarea acestora în cel mai ordonat mod. Chiar dacă nu îmi reușește mereu, pentru mine este important să le fac.

O femeie este mulțumită și împăcată cu ceea ce este, mereu! Important e să nu aștepte o confirmare de la ceilalți. Atunci când te autoapreciezi și cei din jur știu să o facă. Asta este o regulă de viață pe care trebuie să o învățăm.

Opera de stat din Viena și Opera de Paris sunt preferatele mele. Începând de la backstage până la repetiții, colegi, roluri, momente cu sens din cariera mea, prietenii de viață între colegi, dar și un public minunat cu care îți împarți emoțiile. Mereu este o bucurie imensă să mă reîntorc pe aceste mari scene și să cânt în fața iubitului public.

Probabil Balul Vienez este un vis împlinit, de două ori în cazul meu, și îi mulțumesc universului pentru asta.

Nu am atât de mult timp să stau și să aștept, timpul ne este dat să facem ceva pentru noi și să-l trăim intens. Îmi doresc să am multe spectacole, pe mai multe scene și să mă bucur de această minunată viață artistică. În toate planurile mele știu să las loc și surprizelor, așa că vedem ce-mi pregătesc și ele.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin