Valeria Capra – Omul Anului 2021

Fişier

PREZENTATOARE PRO TV

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 17.12.1996, CHIȘINĂU

STUDII: FACULTATEA DE JURNALISM ȘI ȘTIINȚE ALE COMUNICĂRII, USM

COORDONARE: ZINA BIVOL

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Dacă ești în fața buletinului de la ora 20:00, pe PRO TV, fii sigur că o asculți pe Valeria Capra. Prezentatoarea continuă să adune experiență și atitudine cu multă ambiție și curaj. Prin intermediul cuvintelor reușește să-și impună părerea și să informeze la zi lumea de acasă și nu doar! Se vede în perspectivă o femeie fericită, înconjurată de oameni potriviți. Succesul e de partea ei!

Simt o mare motivație la PRO TV

Bună seara, sunt Valeria Capra și vă prezint știrile PRO TV. Așa încep serile mele! De fiecare dată când intru în studio încerc să-mi adun toată energia, după o zi lungă și plină, uneori mai intensă, alteori mai puțin. Trag adânc aer în piept, expir și îmi îndrept toată atenția și concetrarea ca să iasă totul bine. Se întâmplă deseori să ajung în studio cu patru sau cinci minute înainte de a intra în direct, așa că emoțiile sunt mari, adrenalina în creștere și nu prea e timp de ritualuri. Însă păstrez mereu pentru seară un gând bun.

Nu mi-am schimbat comportamentul sau modul de a fi de când am preluat această funcție, sunt aceeași. Încerc doar sa devin mai bună din punct de vedere profesional, mai empatică, să rămân optimistă și să am ce oferi celor care mă urmăresc.

E greu să aleg între cele două, divertisment sau știri. Ambele redacții și echipe au un loc aparte și special în sufletul meu și continuă să contribuie la dezvoltarea mea. Pandemia a fost motivul care m-a adus la știri, un tărâm necunoscut și foarte diferit de ce făceam până în acel moment. Însă am avut mentori buni, care au avut răbdare, mi-au oferit sfaturi prețioase și m-au ajutat să reușesc, iar eu am avut înțelepciunea să ascult și să învăț. Tranziția a fost grea, intensă, însă odată ce m-am prins în ritm, a fost greu să mă despart. Mai ales că a apărut și entuziasmul, motivația, dorința de a mă implica și mai mult.

2021 a fost un an important în viața mea profesională, la fel ca 2020, pentru că în acea perioadă, pe lângă meseria de reporter am încercat-o și pe cea de prezentator. A fost un an plin de emoții, de știri și reportaje, de istorii și campanii. Ne-am obișnuit cu pandemia în acea vreme, am învățat să trăim cu ea, să ne protejăm și să ne vedem de viață. În acest context, aniversarea celor 22 de ani de PRO TV a fost dedicată oamenilor și schimbării, pentru că a fost un an al schimbărilor, însă am rămas la fel de liberi, solidari, curioși și implicați!

De fiecare dată este loc de mai bine, mai mult, mai elaborat și lista e lungă, iar asta nu cred că e rău. Dar, simt o mare motivație, recompensă și plăcere atunci când oamenii pe care i-am intervievat sau mi-au dat de știre despre un subiect sunt multumiți de rezultat sau de ce a ieșit pe post.

Unul dintre cele mai importante proiecte pe care l-am desfășurat în 2021 alături de PRO TV a fost campania „Dăruiești și Câștigi”, în care m-am implicat pentru prima dată. Este o campanie în care, an de an, moldovenii dau dovadă de generozitate, bunătate, putere de a da speranță altor moldoveni, care au nevoie de ajutor. Și zic eu că și în acest an campania a avut un final fericit pentru trei familii, care au simțit cât de puternici suntem împreună.

Din păcate, nu reușesc să-mi rezervez timp pentru sport sau activități care să mă relaxeze, însă lucrez la acest capitol, îmi tot caut motivația. Încerc să-mi petrec timpul liber alături de familie și cei dragi, să-mi văd prietenii, să citesc sau să mă uit la un film bun.

Am învățat să lucrez în echipă, asta facem de fapt zilnic la PRO TV. Reporterii, echipa de operatori, cei de la montaj, editorii, producătorii – toți suntem un întreg și depindem unul de celălalt când muncim la un material. Cu siguranță, când muncești singur, totul depinde de tine, poate e și mai ușor, pentru că nu pot fi admise alte erori, decât doar ale tale. Cred că îmi place să muncesc în echipă, dar și singură! Lumea mea în mare parte este la PRO TV, pentru că aici mă pomenesc în fiecare zi, dacă e să fiu cu picioarele pe pământ. Însă rămân conectată la lumea mea interioară și încerc să-mi ascult mereu sufletul.

Nu sunt o persoană care se supără repede, iar dacă se întâmplă să fiu deranjată, încerc să-mi răspund: de ce? Este vorba de o frustrare sau am un motiv serios de a mă supăra și enerva? Lucrez la inteligența mea emoțională și-s la început de cale, bănuiesc. Nu suport minciuna și trădarea.

Tradiția ca familia să fie în fața televizorului cu ochii pe mine, zi de zi, a ținut câteva luni. Sunt și acum, dar se întâmplă să mai sară peste unul sau două buletine. Însă nu e motiv de supărare, dragostea și susținerea familiei mele este infinită și e reciproc. Ne iubim mult, suntem alături unul de altul și ne simțim mândri de fiecare dată când cineva reușește.

Diminețile încep clasic, cafea și o prăjitură! Însă pentru dispoziție bună recomand un somn odihnitor.

Doamnelor și domnilor acestea au fost știrile. Nu uitați, dacă aveți informații care pot deveni o știre puteți să ne contactați oricând la numărul de telefon 022-21-36-45. Iar dacă aveți imagini, ni le puteți trimite pe site-ul protv.md, dar și pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numărul 079-400-508.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin