Valeriu Duminică – Societate | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Antrenor principal, Lotul Național de Judo, Secretar General al Federației de Judo
Data și locul nașterii: 08.04.1987, r-nul. Hâncești
Studii: Facultatea de Drept, Licențiat în Drept Constituțional; Master în Business și Administrarea Afacerilor; Master în Finanțe Publice și Fiscalitate; Master Antrenor Manager
Distincții: Antrenorul anului
Coordonare: Gabriela Tomag
Foto: Arhiva personală

Este omul care știe să-și învingă adversarul. Ca un adevărat maestru, sportivul Valeriu Dumincă, cel care antrenează Lotul Național de Judo al R. Moldova, o face însă pe tatami, cu forța fizică și cu puterea minții. Expresia „O minte sănătoasă într-un corp sănătos” i se potrivește ca un kimono. Grație lui, în premieră absolută, Moldova a obținut AURUL la Campionatul European de seniori. E bine când ai de la cine învăța cum să devii un veritabil campion, pentru că în sport nu poți trișa.

DIN PUNCT DE VEDERE PROFESIONAL, anul 2020 a fost cel mai reușit! Pentru prima dată în istoria sportului pe care îl reprezint, am obținut medalia de Aur la Campionatul European de Seniori. Unul dintre discipolii mei, Victor Șterpu a scris istorie pentru țara noastră – a devenit Campion European de Seniori și a fost desemnat Sportivul Anului. Sunt atât de mândru!

PERSONAL, 2020 a fost cel mai crunt, dureros şi dificil an din viața mea…

CEA MAI IMPORTANTĂ REALIZARE  în sport rămâne a fi calificarea și obținerea locului 9 la jocurile Olimpice din Rio de Janeiro, 2016.

DAR CEL MAI DE PREȚ TROFEU este familia mea. Oamenii dragi înseamnă totul pentru mine, sunt Universul meu, acasă e locul unde mă simt cel mai bine. Familia înseamnă siguranță, fericirea și energia permanentă care mă însoțește spre idealurile mele.

SUNT FAMILIST, un tată grijuliu, ambițios, responsabil și, nu în ultimul rând, un prieten devotat. Am o personalitate puternică, dornică de a cuceri noi culmi și de a realiza cât mai multe proiecte.

AM ÎNSĂ UN VIS, și vreau să cred că va deveni realitate. Îmi doresc să obțin, în calitate de antrenor, o medalie olimpică pentru ţara noastră. Mi-am dorit dintotdeauna ca drapelul țării noastre să fie sus, să cânte imnul, să se mândrească o țară întreagă, să audă lumea de plaiul şi poporul nostru.

ÎN CALITATE DE SPORTIV, mi-am îndeplinit misiunea, urmează să o realizez și pe cea de antrenor. În timp, am înțeles greșelile mele. Acum vreau să îmi ajut discipolii și împreună să realizăm ceva frumos! E important să învăţăm să ne trăim viața din plin, atât timp cât pășim pe acest pământ. Și să nu avem regrete.

UNA DIN CELE MAI GRELE DECIZII de până acum a fost să rămân în sport, în calitate de antrenor. E o profesie care implică și mult sacrificiu. Îmi văd familia foarte rar, lipsesc aproape în totalitate din viața fetiței mele, nu am fost prezent la multe evenimente importante…

UN ANTRENOR SIMTE ȘI TRĂIEȘTE fiecare tristețe a discipolului său, mai ales atunci când ele sunt multe la număr. Când un sportiv are succes, e adulat și înconjurat de mulți, dar în caz de eșecuri, alături de el rămân antrenorul și părinții.

AȘ DORI CA LUCRURILE SĂ REVINĂ LA NORMAL, să ramânem toți sănătoși și să participăm într-un număr cât mai mare la Jocurile Olimpice din această vară.

CLIPELE PETRECUTE ALĂTURI DE TATĂL MEU  sunt cele mai frumoase amintiri pe care le păstrez cu sfinţenie în inima mea. Aveam 15 ani și am devenit medaliat cu bronz la Campionatul European de Juniori, și când am revenit acasă, am fost întâmpinat de tata, antrenorul și mulți prieteni, ca un erou.

CEL MAI MARE VIS MI L-AM TRĂIT: am reprezentat țara la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin