Veronica Arpintin:„Personalitatea puternică este un dar și o povoară. Depinde ce parte a paharului preferi să vezi.”

Crede că succesul este capacitatea unei persoane să simtă fericirea și împlinirea ca urmare a activității sale. Munceşte în domeniul dezvoltării sectorului privat, se implică din plin în promovarea antreprenoriatului feminin, a abilităţilor femeilor, a valorilor culturale și a patriotismului.

1.Din mulțimea ideilor preconcepute se realizează doar unele. Cele mai dorite, cele mai frumoase, cele mai îndepărtate de posibilitate. Cele care necesită multă muncă, devotament și concentrare. Cele care presupun o responsabilitate enormă. Prietenii și familia mea îmi sunt alături la implementarea ideilor mele, susținerea lor e importantă pentru mine. Toate acestea mă disciplinează la maximum. Mai e nevoie de cel mai important ingredient: când pui suflet în ceea ce faci, rezultatele nu se lasă așteptate.

2.Îmi place să observ transformările pozitive din societatea noastră. Numărul în creștere al femeilor independente, inclusiv al celor cu o afacere care le face fericite. Copiii care zburdă pe terenuri de joacă moderne. Un milion de copaci plantați în Moldova. Brandurile din Moldova cunoscute la nivel internațional. Cetățenii care-și cunosc istoria și promovează cu drag cultura neamului. Viitorul este extraordinar! Mi-l imaginez, cu bucuriile și avantajele lui. Aceasta mă inspiră și mă motivează să depun și mai mare efort pentru obținerea rezultatelor dorite.

3.Sensibilitatea generează avantaje și dezavantaje. Ca și perseverența, de exemplu. Cei care știu cum să-și valorifice sensibilitatea, la fel ca și alte abilități și talente, sunt persoane eficiente, care își parcurg și ele calea în viață cu propriile probleme și succese.

4.Fericirea mea are o aromă combinată de serbări de familie, discuții filozofice cu prietenii, succese profesionale și activități de voluntariat. Din păcate, mulți oameni dragi inimii mele au plecat din țară. Îmi este dor de ei, de emoții, de reuniri…

_mg_0628_opt
Manager național în Moldova al Echipei Consultanță în Afaceri în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare Membră onorifică a Asociației Femeilor Antreprenoare din Republica Moldova Cofondatoarea Comunității Femeilor Ucrainene din Republica Moldova Data și locul nașterii: 8 decembrie 1977, Chișinău Studii: Masterat în relații internaționale

5.Când urcăm în deal, vedem un alt orizont – care este mai larg decât cel imaginat anterior. Eu mi-am setat unele obiective, pe care doresc să le ating, și nu mă axez pe obstacole. Eu și soțul meu ne susținem reciproc în intențiile și planurile noastre ambițioase. Totodată, cultivăm atitudinea respectivă și copiilor noștri, ca ei să-și dea frâu liber imaginației și creativității. Aceasta le va asigura un viitor fericit, independența și împlinirea.

6.Eșecurile sunt niște lecții de viață. Dureroase? Da. Suportabile? Da. Trebuie să fim pricepuți și să le analizăm, să tragem concluzii și să facem ca experiențele trecutului să lucreze în favoarea noastră. Nu de alta, dar greșelile ne ghidează pașii pe care urmează să-i facem pentru a obține viitorul dorit.

7.Când unii oameni întâlnesc o doamnă cu o personalitate expresivă, pot întâmpina dificultăţi să o înţeleagă și să o accepte. Tradițional, rolul femeii este văzut ca unul modest și tăcut, deși sute de generații ale străbunicilor noastre au fost puternice și rezistente, legănând prunci în brațele lor trudite în vremuri bune, precum și pe timp de război și sărăcie. Actualmente, doamnele puternice au sursa proprie de venit, nu fac compromisuri în relațiile pe care le au și nu renunță la visuri. Ele se implică activ și contribuie într-un mod remarcabil la dezvoltarea societății. Simpatizez în mod deosebit femeile puternice. Recunosc faptul că personalitatea puternică este un dar și o povoară. Depinde ce parte a paharului preferi să vezi.

8.Nu mă concentrez pe procese, ci pe rezultatul dorit. Sunt o persoană cu viziune strategică și nu mă regăsesc în micromanagement nici la serviciu, nici în familie.

9.Cetățenii Republicii Moldova sunt urmașii unui neam extraodinar, cu o imaginație și cultură bogate, cu o mentalitate agrară și pașnică, ce a supraviețuit de-a lungul veacurilor și a păstrat pentru noi faima graiului, a dansului, a credințelor, a portului tradițional. În contextul globalizării, anume creativitatea, flexibilitatea, bunătatea și inteligența definesc avantaje competitive ale cetățenilor noștri. Avem mulți oameni frumoși și talentați pe care îi admir. Suntem un popor de nota zece, care trece printr-o perioadă dificilă de transformare, de vindecare și de creștere prin redobândire a identității, a respectului și a încrederii în sine.

10.Moldova este Patria mea și a copiilor mei. Meleagurile ei ne alintă prin frumusețea lor, iar aromele florilor și ale fructelor, precum și deliciile tradiționale cuceresc vizitatorii străini și îi convertesc în moldofili. Îmi doresc ca Moldova să fie cunoscută în lume prin și mai multe: invențiile savanților, prin artă, prin victoriile sportivilor, precum și prin peisajele noastre pitorești, prin cultura și enogastronomia acestui plai iubitor. Este un obiectiv ambițios. Cum să inițiem schimbarea? Cu ordinea în propria curte, responsabilitate și atitudine.

 

Text: Virginia Braga

Foto: arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin