Vezi ce ascund buticurile pariziene ale Lorinei Bălteanu

Este nu ştiu cum emoţionant să te plimbi pe ulicioarele din centrul Parisului şi să te opreşti în vitrinele sclipitoare ale unui butic care poartă numele unei moldovence. Dacă ne-am fi născut în altă ţară, poate că am fi simţit altfel, dar din momentul în care venim de unde venim, orice mic succes al compatrioţilor noștri ne lasă cu fiori. Iar în cazul ei, nu e un mic succes. Este o victorie care poate motiva pe oricine. Aşa că dacă mergeţi la Paris, neapărat să vizitaţi unul dintre cele două magazine cu bijuteriile și hainele Lorinei, care, apropo, au reuşit deja să facă înconjurul lumii.

dor_8283mod

Povestea este aproape incredibilă. Proprietara a ajuns la paris, a mers la bancă, a povestit despre ce face, a arătat bancherilor francezi nişte mărgele şi aceştia i-au finanţat afacerea, adică deschiderea celor două magazine de lux. Cu ce dobândă i-au dat banii, cred că nu are sens să vă spun, au fost aproape un cadou. În câteva luni, a apărut ceea ce vedeţi în poze: două magazine amplasate unul faţă de altul la o distanţă de douăzeci de minute de mers pe jos şi zece minute de mers cu bicicleta sau taxiul. Lorina se gândeşte chiar să facă o rută care să le lege cumva în itinerarul oricărui client care îi trece pragul. Pentru că dacă cineva intră în unul din ele, sigur că îl mână curiozitatea să îl vadă şi pe celălalt. Brandul Lorina Bălteanu a reuşit să se înscrie în contextul modei pariziene ca o marcă ce oferă un produs autentic şi foarte personalizat.

Încoace vin clienţi din toată lumea, pentru că cele două buticuri sunt amplasate pe un pasaj turistic. Curios, conform unei statistici interne, americanii sunt primii interesaţi de buticul cu bijuterii, iar în cel cu haine şi genţi intră mai des parizienii cu tentă mai artistică – artiști, arhitecţi şi fashionistele. Acum două săptămâni, pragul Lorinei l-a trecut o prinţesă arabă adevărată, care şi-a cumpărat, fără să  întrebe de preţ, o rochie, o geantă şi câteva podoabe. Acum, urmează să revină cu toată familia.

După ani de experienţă în vânzări online, abia în acest an Lorina şi-a cunoscut nemijlocit clientul. Şi e foarte interesant şi amuzant să vezi aievea reacţia femeilor la tot ce fac moldvencele, râde aventuriera.

dor_8896mod

După ce admir tot ce a reuşit să facă în aproape jumătate de an, venim acasă, într-un apartament parizian care poartă și el amprenta Lorinei. Valeriu Loghin, soţul ei, alege un vin adus din Moldova. Se găsesc şi nişte plăcinţele ca acasă şi stăm la taclale. „Acum am siguranţa că dacă ai cap să gândeşti, mâini să munceşti şi picioare să alergi, sigur o să reușeşti să faci ceva deosebit”, ni se confesează Lorina. „Ceva ce o să-ţi dea nu doar o bucată de pâine cu susan, dar şi satisfacţia lucrului bine făcut şi, ce e mai important, adrenalina libertăţii sub limbă…”

dor_8942mod

…Vă las să admiraţi în poze designul buticurilor, pereţii lor transparenţi şi soarele parizian care aruncă ocheade cochete bijuteriilor create de celebra moldoveancă. Şi vreau să vă amintesc că putem reuşi oriunde dacă venim cu un produs original sau, cum a spus Lorina mai sus, dacă avem cap, idei şi ambiţie.

 

Articolul integral poate fi citit în revista Casa Mia.

Text de Rodica Ciorănică

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin