Victor Miculeț – Business | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Director General Autospace
Data și locul nașterii: 10.02.1950, s. Bolișoi Molochiș, r-nul Râbnița
Studii: Superioare
Ordine: Ordinul Bisericesc “Ștefan cel Mare”
Coordonare: Rodica Ciorănică
Foto: Nadia Kuzmina 

Trecut uşor de pragul de 70 de ani, Victor Miculeţ se simte un om împlinit. Şi este. Compania sa, Auto Space, este de 24 de ani distribuitor oficial al brandului BMW în Moldova, în portofoliu mai adăugându-se în timp şi nume ca MINI, Honda, Mitsubishi. Din 2021 este vice-preşedintele Consiliului de Administrare al celei mai mari bănci de la noi, Moldova Agroindbank. Chiar dacă afacerile sale sunt estimate la mai multe milioane de euro, Victor Miculeţ nu se consideră un om bogat. Are tot ce-i trebuie ca să se simtă fericit şi împlinit. Nu mai are niciun vis pe lista de aşteptare. Toate au ajuns realitate, iar dacă noi toţi visăm să învăţăm să ne bucurăm de prezent, el chiar trăieşte clipa.

TOT CE MI-AM DORIT SĂ CONSTRUIESC ÎN VIAȚĂ, chiar am reușit. Am o afacere care îmi aduce multă satisfacție şi un colectiv minunat, ca o familie. Sunt nişte profesionişti care au crescut compania la una de top după toţi indicatorii financiari şi de calitate. Suntem printre primii în clasamentul a 54 de ţări importatoare BMW. În ianuarie am împlinit 24 de ani de activitate a companiei, suntem exact în locul și poziția în care am visat să fim. BMW este visul împlinit al vieţii mele. Şi sunt un fericit pentru că sunt înconjurat de oameni care nu pleacă şi nu trădează.

2020 A FOST UN AN GREU, dar noi ne-am restructurat. Am făcut niște lucruri pentru clienți, am oferit bonusuri, reduceri şi asta ne-a asigurat succesul. Clientul e cea mai importantă figură, el ne asigură profitul, dar și autoritatea, numele.

MAMA MEA, DUNEA, m-a învăţat sensul celor şapte ani de acasă. M-a învăţat să fiu om de cuvânt. Dacă promit ceva, trebuie să şi respect. Ştiu că orice angajament luat trebuie îndeplinit. Altfel, cuvântul tău, autoritatea ta nu valorează nimic.

INDIFERENT UNDE AM LUCRAT LA ÎNCEPUTURILE CARIEREI MELE, am fost respectat de fiecare şi am fost corect cu fiecare. E rezultatul lecţiilor de viaţă furate de la părinți și de la oamenii în subordinea cărora am fost. Niciun institut nu te învaţă asta.

DACĂ AR FI SĂ-I MULȚUMESC LUI DUMNEZEU, ar fi să-i multumesc lui Dumnezeu, aş mulţumi pentru tot ce am, pentru că sunt sănătos, pentru că familia e sănătoasă. Ştiţi, fac multe lucruri pentru sufletul meu şi binele comunităţii. Bunica mea, dacă ar vedea acum câte fac pentru biserică, ar muri la loc. În copilărie, ea mă ruga să spun înainte de fiecare masă Tatăl Nostru, dar eu refuzam pentru că… eram pionier. Pe buneii mei însă nu-i interesa cum mă numesc eu la şcoală, dar când veneam la ei, eram obligat să-mi spăl mâinile, să imi fac cruce și să spun rugăciunea înainte să ne așezăm la masă.

DESPRE 2021…Pot doar menționa cât de repede au trecut anii. Dar nu aș schimba nimic din felul în care mi-am trăit viaţa. Sigur, am făcut şi eu greşeli… dar nu e posibil să schimbăm nimic. Tot ce putem face, e să înmulţim lucrurile bune.

CÂND ACUM DOI ANI, MI-AM TERMINAT CASA DE PE MALUL NISTRULUI, m-am dus pe puntea din faţă, cu o sticlă de Cabernet şi am început să plâng. În spate am ani de muncă care mă aduseseră pe această punte, ani de trezit la 4 dimineaţa. În acel moment m-am gândit la părinţii mei, la cât de mândri ar fi să ştie că am ajuns un om gospodar şi că nu am visuri neîmplinite.

CEA MAI GREA DECIZIE DIN VIAȚĂ… au fost mai multe. Toate sunt trecut. Dar, indiferent ce a fost, nu regret nimic. Alta a fost mintea, altele circumstanţele, posibilităţile.

VREAU SĂ SE TERMINE PANDEMIA, 2021 să ne părăsească sănătoşi. Dacă ne-am iubi mai mult ţara, fiecare, începând cu jurnaliştii, politicienii, oamenii de afaceri, lucrurile ar fi altfel. Mult mai bune.

ȘI TREBUIE SĂ PREȚUIM OAMENII. La noi totul se face cu oameni. Şi nunta, şi botezul, şi înmormântarea.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin