Viorel Mardare, „Omul Anului 2017” în domeniul Producție video

Numele lui Viorel Mardare este unul bine cunoscut în lumea spoturilor publicitare şi sociale de la noi. După ce în 2016, acesta a uimit, aproape un mapamond întreg cu filmuleţul „Go on. Fruits from Moldova”, în care melodia lui Freddy Mercury a ajuns să fie interpretată într-un mod mai deosebit de moldoveni, în acest an, mintea lui genială a realizat o altă „capodoperă” cinematografică – #BeOurGuest, în care apare, nimeni altul decât aşa-zisul Brad Pitt.

Este prea inconfundabil încât să găsim vreun termen ce l-ar caracteriza. Viorel este genul de om care creează, creează, şi, nu ştim de ce, iubeşte să stea în umbră. Deşi, face nişte lucruri demne de toate premiile de la Cannes Lions.

La doar câteva ore de la lansare, #BeOurGuest (#FiiOaspeteleNostru), spotul prin care este fixat scopul de a atrage mai mulţi turişti în Moldova, uimea prin numărul accesărilor în mediul virtual. „Pentru că în Moldova te simţi ca acasă, nu ai multe ce vedea, dar ai multe ce simţi”, au zis-o şi cei del la Apropo TV din România. Lumea încerca să răspundă la întrebarea dacă totuşi celebrul actor de la Hollywood chiar a călcat pe plaiul mioritic şi a ajuns pe la Furceni. Misterul, însă, fusese dezlegat în scurt timp, chiar de autorul ideii, Eugen Boico. Dar voi aţi aflat răspunsul? Şi noi ştim că e prea ocupat ca să răspundă la întrebările noastre, dar îi dăm crezare. Poate că, chiar în aceste momente „naşte” un nou scenariu sau deja îl regizează, cine ştie?!

Ei bine, noi suntem siguri că Viorel Mardare o să ne mai uimească şi nu doar o dată prin creativitatea sa! Pentru că de orice se apucă, iese mult mai frumos decât este anticipat, iar acest lucru nu are decât să ne bucure.

Fişier

Regizor

Data și locul nașterii: 7 octombrie 1981, Chișinău

Studii: Facultatea de Jurnalism, USM; Regie și Film, AMTAP

 

Text: Svetlana Tataru

Foto: arhiva personală

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin