Vladislav Papanaga a fost desemnat „Omul Anului 2016” în domeniul Business

Conduce compania-lider pe piața autohtonă în vânzarea sistemelor de pază, supraveghere video, alarmă antiincendiară și control de acces – Solutions/Videosecurity – care, mai nou, vizează şi piaţa românească. Vladislav Papanaga, o personalitate complexă, îşi propune și în 2017 creşterea şi extinderea, fixându-și mereu obiective noi care nu ţin doar de domeniul afacerii.

Povestea viitorului meu se scrie deja de 15 ani. În 2002, Moldova mea dragă i-a oferit unui tânăr absolvent al universității, având în buzunar 5000 de dolari munciţi, posibilitatea să se ocupe cu antreprenoriatul. În acești 15 ani, eu și cei care m-au ajutat am fost în stare să mărim capitalizarea de piață a companiei de 2000 de ori, creșterea medie anuală fiind de 72 %, fără experiență în afaceri.

>>> M-am eliberat de frici anume în 2016 și am clarificat niște lucruri esențiale în „dialogul” cu mine însumi. Până nu demult, credeam că în mine trăiesc doi oameni: unul care îmi zicea „Da, mergem înainte!” și altul care spunea „La ce-ți trebuie asta?”. Acum, sunt doar omul care avansează.

>>> În 2016 am deschis o nouă companie,
„Azitrend” SRL
, din dorința de a intra pe piața românească. Am să investesc 1 milion de dolari americani în această afacere.

>>> Rebrandingul companiei „Solutions/Video­security”, realizat tot în 2016, e rezultatul faptului că am înțeles că numele vechi este asociat, în principal, cu sisteme de supraveghere video. Noi însă, de mult timp și într-un mod foarte activ, suntem implicați în toate tipurile de sisteme de securitate tehnice, inclusiv antiincediare. Numele nostru nou este „Solutions/Videosecurity”. Astfel, am crescut ponderea prezenței noastre pe piață, dar și a profiturilor.

>>> Îi mulţumesc lui Dumnezeu, soţiei și copiilor, părinţilor și echipei mele pentru anul 2016. A fost un an minunat: am călătorit mult, m-am îndrăgostit de SUA, am ridicat standardele, m-am pregătit sub îndrumarea unuia dintre cei mai buni antrenori din lume, Tonny Robins. Seminarele sale „Descoperă-ți potențialul”, „Abilități de afaceri” au adunat în sală, timp de patru zile, peste 8000 de persoane din 79 de țări ale lumii.

>>> Cel mai important eveniment în anul 2016 a fost plecarea mea în Miami la emisiunea „Întâlnire cu destinul”, cea care a deschis partea mea ascunsă – cea de a iubi cu inima – care diferă foarte mult de modul în care noi suntem obişnuiţi să iubim, cu mintea sau cu conştiinta.

>>> Pentru prima dată, am alergat jumătate din distanţa maratonului, 21 km, și am înotat o milă în spaţiu deschis. Am început să am un țel în sport, să îmbin tempoul de lucru cu alergatul, înotul, ciclismul.

>>> În anul 2017, vom consolida poziția noastră în România. Există ideea de a organiza o franciză „Solutions/Videosecurity”.

>>> În plan personal, vreau să mă testez pe 1 / 4 din distanţa triatlonului „Ironman”, dar şi întreaga echipă, pe care vreau s-o antrenez să joace un spectacol – acesta va fi cel mai tare team building.

>>> Noi apreciem concurenţii noștri. Datorită lor suntem, în mod constant, în curs de dezvoltare. În ultimii trei-patru ani, noi avem întâietate în Moldova, în funcție de cifra de afaceri anuală și de numărul de angajați din toate firmele implicate în domeniul sistemelor tehnice de securitate.

Cea mai importantă realizare a mea – mi-am întâlnit soarta, a doua mea jumătate, soția – Ecaterina Papanaga. Familia noastră a împlinit cinci ani, iar noi avem o fiică minunată și un fiu cu caracter.

ule_7182-1_fmtFişier

Directorul executiv al „Solutions/videoSecurity”.

Data şi locul naşterii:
16 aprilie 1981, Chişinău

Studii: Facultatea de Drept a Unversității de Stat din Moldova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Marcel Toma

Foto: arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin