Vladislav Untu – legendă în devenire a dansului sportiv

Personalitate puternică, ambițioasă, un sportiv care vrea să calce pe urmele marilor dansatori și să facă istorie – Vladislav Untu, tânărul căruia nu-i place să vorbească despre viața sa personală și să atragă atenția asupra lui, dar care astăzi, pe 11 ianuarie, împlinește vârsta de 20 de ani, vine să impresioneze.

La vârsta de 7 ani, un copil fiind, Vlad a înțeles că pentru el viața fără competiție nu există. Încă de atunci, devine un lider, un sportiv interesant, unic, ceea ce îi determină pe antrenori să creadă în viitorul său promițător. Datorită talentului său extraordinar și muncii obsesive s-a adaptat cerințelor pe care le impune sportul de performanță. Atunci când se manifesta pe parchet sau la antrenamente, era fericit, pentru că dintrotdeauna a iubit dansul. Devenise pasiunea lui, era ceea ce îi plăcea cu adevărat.

La 16 ani, pleacă de acasă și dintr-o dată se trezește înconjurat de campionii pe care i-a admirat până atunci. Din acel moment a început o nouă provocare pentru cariera lui, să învețe să își controleze emoțiile și să le gestioneze în favoarea pasiunii sale. Vlad a înțeles că în fața unei situații dificile, există doar două opțiuni: să te îneci în propria suferință sau tentații, fără să îți revii vreodată, ori să lupți din toate puterile pentru ați realiza visul. Și pentru că ținta sa era să își doboare propriile recorduri, a ales a doua cale.

 

Vlad este un luptător în adevăratul sens al cuvântului. Muncește din greu, extenuându-se mai mult decât toți ceilalți cu care se antrenează. Conștientizează faptul că pentru un sportiv de performanță este necesar să se dezvolte atât din punct de vedere fizic, cât și tactic, intelectual, emoțional. A învățat să-și calibreze efortul, să înregistreze performanțe academice. Astfel, în iunie 2019, devine Cel mai bun absolvent, categoria Sport. În luna august a aceluiași an, a obținut aurul la toate programele Campionatului de Dans Sportiv din Stuttgard, înregistrând un record pentru istoria campionatului dat care se desfășoară din 1984.

De asemenea, pe parcursul anului 2019, perechea de dans Untu – Baryshnikova a câștigat 3 Campionate Europene și 3 Campionate Mondiale la Dans Sportiv, înregistrând de data aceasta un record mondial pentru categoria de vârstă Youth.

Luna martie a anului 2020 îi aduce titlul Omul Anului – 2019, categoria Sport. Acestă distincție nu îl oprește pe Vlad, ci îl responsabilizează. La fiecare prestație a perechii lor de dans, este nerăbdător să ofere ceva extraordinar publicului, să strălucească la propriu.

Este dansatorul care caută întotdeauna nenumărate metode de îmbunătățire: „Trebuie să te dezvolți ca sportiv complet” îi place lui să spună. Pentru aceasta, dimineața o începe în sala de forță, lucrând la condiția fizică, apoi este primul care ajunge la antrenamente, și ultimul care pleacă, repetând fiecare mișcare sau compoziție de dans până la epuizare.

Puterea decizonală este un alt atu al tânărului sportiv. Își analizează minuțios de fiecare dată comportamentul, propriile aptitudini, sfaturile celor din jur și, în cele din urmă, pregătit mereu să învețe, să asculte diferite opinii, ia decizii care nu întotdeauna sunt ușoare pentru vârsta sa, pentru că are doar 20 de ani.

Desigur, mulți vor afirma că acolo unde există talent și abilitate tehnică, performanțele vin în mod natural. Însă nu este chiar așa! Vlad are mentalitatea unui câștigător. Dorința sa de a învinge este covârșitoare. Reușește să facă performanță la cel mai înalt nivel chiar și în cele mai dificile momente. Presiunea nu-l afectează, îl face și mai puternic, ceea ce nu îl distruge îi servește drept sursă de motivare. Are enorm de multă încredere în sine, are viteză și o ambiție de invidiat.

Pentru Vlad, cel mai atrăgător aspect al dansului este plăcerea dansului în sine, spectacolul pe care îl oferă. Acest tânăr este un model pentru mulți semeni, și o personificare a muncii, talentului și cutezanței în rândul celor care nu îndrăznesc să viseze!
 
La mulți ani, Vlad!

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin