Puterea de dincolo de DURERE cu Zinaida Scripnic

Cancerul nu alege! Mereu ne gândim că nu ni se poate întâmpla nouă asta și,
abia atunci când ne pomenim cu un diagnostic egal cu o condamnare,
începem să regretăm că nu am găsit timp pentru noi.

Despre cancer nu ne place să vorbim sau să scriem, preferăm să fugim de acest subiect trist și, din păcate, așa procedează și boala. Se ascunde și dă de știre atunci când… de multe ori este prea târziu.

Găsim timp pentru manichiură, pentru cumpărături, pentru seriale,
dar foarte rar găsim timp pentru un control de rutină… Oare de ce?

Despre cancer se spune că se tratează cu voinţă și credinţă, și apoi medicamentos.

Trei femei puternice ne oferă câte o lecţie: Pentru viaţă merită să lupţi,
indiferent de șansele pe care le calculează medicii…

FOTO: NATALIA MITEREVA; COORDONATOR DE PROIECT: CORINA-MARIA DREAGLĂ

TEXT: EUGENIA ION, MAKE-UP: 

Proiect susținut de: MARY KAY MOLDOVA

Citește povestea Zinaidei Scripnic – cadru didactic, 47 de ani

Totul a început în anul 2017. Într-o dimineaţă am observat pete de sânge pe tricoul de la pijama. Mi-am examinat sânii și mi-am dat seama că picătura de sânge este din mamelonul stâng. Mi-am telefonat medicul de familie, care m-a trimis urgent la Institutul Oncologic. În urma analizelor, s-a constatat că aveam o tumoare malignă. Eram foarte speriată de acel diagnostic. Am căzut într-o depresie profundă. De parcă îmi așteptam sfârșitul. În fiecare clipă mă gândeam la copilul nostru de doar 7 ani.

Toată familia mea a suferit enorm de mult, dar și-au ascuns lacrimile și au crezut în mine, atunci când eu nu mai credeam. După o lună de tratament am fost externată cu diagnosticul T1N0M0, ceea ce m-a făcut să sper că voi trăi. Primul lucru pe care l-am făcut după ce am ieșit din spital a fost să merg la școală la fiul meu. Ţin minte că era atât de fericit să mă vadă…

Tratamentul l-am făcut în Moldova. Ţara noastră are o mulţime de specialiști buni. Vitalie Machidon este medicul care m-a operat și care m-a susţinut până la capăt.

Dacă e să analizez viaţă mea de până la cancer și după, sunt două vieţi diferite. Până la această luptă eram neînfricată, după – am constatat că am ce pierde – viaţa.

Acum sunt bine. Mă adun din cioburi trăind fiecare zi ca pe ultima. Mă bucur de fiecare clipă petrecută cu familia mea, de fiecare reușită la serviciu și de fiecare răsărit și apus. Trăiesc fără prejudecăţi, fără nervi, nu fac rău nimănui, iar dacă nu pot să ajut, nu pun piedici. Asta am făcut și înainte de cancer, dar acum simt o sete nebună de a face doar fapte bune, răsplătindu-l pe Bunul Dumnezeu că a ales să rămân aici.

Lecţia pe care am primit-o a fost dură, am rămas cu sechele de ordin fizic și moral, dar sunt vie și asta este cel mai important.

Tratamentul cancerului necesită finanţe, ca și oricare alt tratament, doar că în acest caz nu îţi garantează nimeni că te vei vindeca.

Când am aflat numele bolii cu care trebuia să lupt, nu aveam banii necesari. Salvarea a venit de la tatăl meu, care în acea perioadă era ţintuit la pat din cauza unui cancer la prostată. Din păcate, tata a decedat în 2017.

Mi-a dat banii necesari și mi-a spus: „Tu trebuie să te salvezi pentru a-mi crește nepotul”.

Până astăzi merg de două ori pe an la proceduri, dar acestea sunt deja gratuite, la Institutul Oncologic. Acolo întâlnesc sute de femei care trec prin ce am trecut și eu. Comunicăm și ne împărtășim trăirile. Simt de parcă vorbim aceeași limbă.

Un mesaj de încurajare: Vreau să le spun tuturor femeilor să meargă la consultaţiile de rutină. Aveţi grijă de voi, fiţi sănătoase alături de familiile voastre. Viaţa e frumoasă, trăiţi acum și aici!

Setul fermecat TimeWise® Age Minimize 3D®

Loțiune tonică hidratantă regeneratoare Time Wise®

Bază de machiaj pentru protecție solară SPF 15

Cremă CC cu SPF 15 Deschis

Fond de ten illuminator TimeWise 3D®, Beige 100

Pudră contur

Pudră iluminatoare

Fard de obraz Chromafusion® Petale de trandafir

Creion pentru sprâncene Brunet

Bază pentru fardul de pleoape

Fard de pleoape Chromafusion®

Creion de ochi Brun

Rimel Lash Love Fanorama™

Creion de buze Neutru deschis

Ruj de buze ultra-hidratant Roz cuceritor

Abonează-te la articolele

Vip Magazin