Nunta mereu a fost un eveniment important în viața multor oameni. Mirii sunt puși în fața unui exercițiu de negociere, flexibilitate pentru a avea o petrecere de vis. Că tot suntem în plin sezon când nunțile se desfășoară pe bandă rulantă, îți aducem sfaturi de la wedding plannerul Cristina Postolachi pentru ca tu să ai petrecerea pe care ai dorit-o cu multă ardoare.

Consultați un wedding planner

Este foarte important să ai pe cineva care manevrează fiecare pas în bunul mers al nunții. Cristina spune că prezența unui wedding planner oferă încredere mirilor că scenariul petrecerii e pe mâini bune. „Punctualitate, flexibilitate, atenție, capacitatea de a face față momentelor imprevizibile, sunt doar câteva calități pe care trebuie să le aibă un wedding planer”, menționează Cristina. Din propria ei experiență spune că nunțile coordonate de ea au fost exact cum au fost fixate cu tinerii. Cu scenariul bine pus la punct și mereu cu ochii pe el, Cristina știe deja cu ce se mănâncă organizarea unei nunți.

unaDocumentarea

Cristina îi îndeamnă pe viitorii miri să studieze atent activitatea prestatorilor de servicii în domeniul nunților pentru a lua decizia corectă atunci când vor alege cu cine să colaboreze. „Avem acces nelimitat la informații. Internetul este o sursă de aur pentru acest caz. Cercetați mai multe surse, întrebați și cereți feedbackuri de la cei care deja au beneficiat de serviciile prestatorilor”, îi sfătuie tânăra pe miri. De asemenea, să analizeze portofoliile acestora, să discute minuțios condițiile de colaborare și, evident, să fixeze un contract cu toate clauzele și punctele importante.

nanucristina-10Optați pentru nunți nestandarte

Sunt oameni care optează pentru nunți ce respectă fiecare tradiție cu sfințenie, sunt alții  care le ignoră fără unele resentimente. E imposibil să împaci pe toată lumea, să recunoaștem. Cristina îi îndeamnă pe miri să își asculte intuiția și inima pentru că ei sunt  vedetele nunții, e petrecerea unde ei sunt epicentrul. „Nu îi criticați pe miri dacă au renunțat la nași, dansul găinilor, chiar și acel dans al mirilor sau Perinița. Nu există un cod legislativ în care să fie stipulate reguli pentru o nuntă perfectă. Sunt cazuri când părinții își impun propriile reguli, aceștia făcând exces de zel și implicare. E o doză de egoism până la urmă, să recunoaștem”, spune tânăra wedding planner. Oamenii noștri mereu au temerea că după nuntă se vor porni tot felul de bârfe și zvonuri, însă Cristina îi îndeamnă pe toți cei implicați la eveniment să fie mai degajați și liberi.

loredanacris-17Punctualitatea

O calitate cam rară în rândul moldovenilor, însă Cristina încearcă să o promoveze la nunțile ei. De aceea, îi sfătuie pe miri să fie mai fermi atunci când expediază invitațiile celor care vor veni la eveniment și să le reamitească nuntașilor că ora stabilită să fie fixată.  „Am avut multe nunți când din cauza faptului că nașii întârziau să vină, petrecerea se începea cu 2 ore mai târziu decât era planificată. E un obicei foarte prost când unele persoane-cheie de la nuntă se lasă intenționat așteptate. E o lipstă crasă de respect și bun simț” spune Cristina.

17498844_1113178408828516_7183487990718581063_n-691x428pTortul miresei

Ne-am obișnuit să gustăm din acest desert deja când nunta se termină, o parte din nuntași au părăsit petrecerea, iar cei rămași sunt ghiftuiți până la refuz. Cristina le recomandă mirilor să ofere tortul miresei pe la mijlocul evenimentului atunci când toată lumea e prezentă și îl pot savura. E o tradiție nouă, recunoaștem, însă foarte inspirată.

loredanacris-1

 

Cristina Postolachi este wedding planner și fondatoarea proiectului „Cererei în Căsătorie”.

O puteți găsi pe Cristina la:

Mob: 068574648

E-mail: casatorestetecumine@gmail.com

http://postolachi.md/