Eroina acestui pictorial fierbinte ne-a debusolat frumos, dar, datorită experienței de stewardesă pe care o are, stările ne-au fost redirecționate pe cea mai sigură pistă. Deci, să explicăm. Olivia Manoli, căci despre ea este vorba, are în spatele ei o activitate pe care ar invidia-o chiar și un matur în toată firea, care nu știu dacă la vârsta de 22 de ani a reușit să-și schimbe activitatea în domenii radical opuse. Or, vă întrebați ce are arta machiajului cu studiul finanțelor? Ori… modelingul cu profesia de însoțitor de bord? Nici noi nu am știut nimic despre reușita acestor combinații până în momentul în care am întrebat-o pe frumoasa Olivia, cea care ne-a luminat gândurile în acest sens.
Viața mea e în zodia cameleonului! Cred că am avut parte de experiențe și provocări deloc compatibile între ele. Am absolvit un liceu cu profil teatral, apoi o facultate în domeniul economic în limba engleză. Dacă e să vorbim despre activitățile mele în afara studiilor, atunci, cu drag vă pot spune că am fost make-up artistă și am făcut modeling, iar ca tabloul să fie complet, am încercat și viața de însoțitoare de bord. Acum, însă, mă găsiți în calitate de ambasadoare oficială a brandului „Guerlain” în Moldova, iar dacă treceți prin Aeroportul Internațional Chișinău, aveți șanse să mă găsiți la muncă, da, anume acolo, în zona Duty Free.

Sunt omul cu descoperirile.Când aveam 19 ani mi-a dorit să am parte și de alte experiențe, oportunități. Ei bine, mereu am visat să fiu independentă, știți, chestia aceea de a nu mai cere bani de la părinți. Ambițiile erau mari și poate pentru unii planurile pe care le aveam erau utopice, dar m-am încăpățânat și am mers mai departe.
Și ca să ofer un răspuns la întrebarea de mai sus, vă pot spune că de la 13 ani am început cursurile de machiaj, iar de la 14 ani, deja, câștigam primii mei bănuți. De fapt aceasta a și constituit un avantaj pentru ocuparea poziției de ambasadoare a brandului de cosmetice „Guerlain”.

Modelingul l-am testat în anul I de studii. Eram la Finanțe și Bănci, Academia de Studii Economice a Moldovei. Școala de modeling era proaspăt deschisă, ne cunoșteam cu fondatorii, deci era de încredere. Acolo nu am învățat doar să defilez ca o profesionistă pe podium, dar am făcut și cursuri de psihologie, actorie etc. În calitate de model cam timp de un an am fost implicată în multe proiecte. Apoi a venit dorința schimbărilor! Nu eram mulțumită doar cu munca respectivă, de aceea am decis să caut noi orizonturi, în sensul adevărat al cuvântului. Astfel, mi-a surâs ideea să devin… însoțitoare de bord.

Eram cu un coleg de facultate care deja frecventa cursurile Centrului de Instruire Aeronautică.Acesta povestea atât de înflăcărat despre experiența zborului, a călătoriilor, încât m-a cucerit și pe mine această meserie. Părinții, inițial, priveau cam sceptic, dar într-un final au acceptat decizia mea. Am urmat cursurile o vară întreagă. Eram în anul II de facultate și activam deja în calitate de stewardesă. În spatele acestui job destul de riscant stau zile grele de muncă, de teste riguroase de sănătate și de regimuri teribile. Mi s-a oferit oportunitatea de a munci pentru o companie aeriană din Emiratele Arabe, dar din cauză că nu aveam 21 de ani, aceasta fiind una dintre condițiile meseriei, am fost refuzată. Totul, însă, ce se face, se face spre bine! Am lucrat câteva luni și am ales altă activitate, cea pe care o practic în magazinul Duty Free. Am în ADN pasiunea călătoriilor, recunosc!

Nu încurajez rutina și zona de confort. Când eram studentă încercam din răsputeri să evit monotonul drum casă–facultate. E valabil și acum, după absolvire. Pe lângă munca de zi cu zi, fac sport. Sunt adepta unui regim de viață sănătos, inclusiv alimentar. Pe lângă aceasta, mă puteți găsi la o ședință foto, la un salon, promovând un produs, sau alături de cei dragi.

„Top 100 sexy” e o premieră frumoasă. Nici nu m-am așteptat. O amică mi-a trimis linkul cu proiectul respectiv, iar eu am rămas foarte surprinsă. Când urmăream edițiile anterioare, îmi spuneam că eu nu am ce căuta aici și nu e pentru mine. Iar acum, o poziție fruntașă, pe copertă, e chiar o surpriză de dimensiunea pământului! Toate concurentele sunt frumoase și deosebite, și, da, țara noastră e ca un buchet de flori! Mulțumesc celor care m-au votat, familiei, prietenilor și colegilor de la muncă. Cel mai mult așteptam un feedback din partea tatălui, care e mai conservator din fire. A fost mândru de mine și m-a încurajat! Vă iubesc! Și, ar fi păcat să nu fiu mândră de familia mea care a crezut în aspirațiile mele, în curajul de care am dat dovadă în multe situații. Ei sunt pilonii pe care mă pot baza oricând!

Am multe aspirații. Sunt o fire creativă. Doream să devin designeră vestimentară, să mă scald în lumea modei și a ținutelor stilate. Încurajez mult creatorii noștri și merg la evenimentele autohtone. Dacă nu noi, atunci cine le va fi alături? Chiar și pentru această ședință foto am optat pentru două branduri „tinere”, dar promițătoare. Apoi, mai am o dorință, și anume să devin jurnalistă. Inițial, după absolvirea liceului, balansam între facultatea de jurnalism și cea de finanțe. În final am optat pentru ultima. Visele mele nu au puncte de suspensie.

Vreau să dezvolt aici, în Republica Moldova, multe proiecte. Nicăieri nu e mai bine ca acasă. Când plec în alte țări, ard de nerăbdare să revin la locul de baștină. Chiar îmi place munca mea, călătorii dese și oportunitatea de a crește acasă, fără a schimba destinația. Cunosc multă lume care a revenit chiar și după 16 ani de trai în străinătate. Concluzia o trage fiecare pentru sine.

Text și coordonare: Iuliana Mămăligă , Foto: Roman Friptuleac, Ținute: „Privilege Tuxedo”, „Nude Collection”

Locație: Showroom „Casa Keia” ( str. Uzinelor, 205/1)