Republica Moldova devine din ce în ce mai atractivă pentru brandurile internaţionale cu valori bine înrădăcinate. Metaforic vorbind, fiind la graniţa dintre Est şi Vest, ţara noastră e loc de tranzit pentru mulţi oameni, inclusiv pentru cei de afaceri, iar şederea lor ne-o dorim să fie una memorabilă. În sfera unităţilor de cazare din Chişinău se mai adaugă un jucător important pe plan internaţional – Marriott. Acest hotel din capitala noastră face parte din portofoliul companiei SUMMA, cea care gestionează inclusiv hotelul Radisson Blu Leogrand Hotel, Chişinău. Am discutat cu domnul Ümit Yüksel, directorul general SUMMA Hotels din Moldova, iar dumnealui cu mare drag ne-a povestit despre inovaţia hotelieră ce urmează a fi lansată la finalul lunii iulie a. c., dar şi despre alte surprize pe care le putem descoperi și la Radisson Blu Leogrand Hotel, Chişinău.

Nu mai e un secret faptul că numărul celor care vizitează Moldova a crescut. Vorbim de turişti, oameni de afaceri şi nu doar, care au ales ca destinaţie pentru unele activităţi ţara noastră. E un punct esenţial ce se datorează multor schimbări care au avut loc aici. Republica Moldova însăşi reprezintă un interes pentru multe perspective, iar deschiderea hotelului de patru stele, „Courtyard by Marriott” vine exact la momentul potrivit.

Fiind un brand internaţional de succes, acesta va întrece, sperăm noi, aşteptările vizitatorilor. Oaspeţii vor avea la dispoziţie o abordare cu totul și cu totul specială. Cele 120 de camere moderne sunt gata pentru a fi gazda perfectă pentru fiecare, iar cei 350 de metri pătraţi sunt oferiţi pentru diverse activităţi de business și întâlniri. Restaurantul va fi deschis 24/7 și va avea o capacitate de 150 de persoane. De asemenea, ne propunem să deschidem încă un restaurant „New York”, pentru ca nu doar cei care vin la „Radisson Blu Leogrand Hotel, Chişinău” să beneficieze de meniuri de top, dar și cei din afara lui. Pe lângă toate acestea, vom lansa şi un centru de fitness. Proiectele sunt mari şi toate destinate musafirilor care ne vor păşi pragul.

„Courtyard by Marriott” e situat pe strada Arborilor 21/7 din capitală. E nevoie de doar câteva minute pentru a ajunge în sectorul Centru şi de aproximativ 20 de minute până la Aeroportul Internaţional Chişinău. Cu adevărat, este cel mai neobişnuit şi grandios proiect hotelier din Republica Moldova. Facilităţi vor fi multe. Aş putea enumera câteva dintre ele: săli ce pot fi ajustate ca suprafaţă pentru conferinţe şi petreceri, echipament multimedia de ultimă oră, internet rapid. Nu pot să nu menționez și programul de loialitate, Bonvoy, ce presupune diverse recompense pentru membrii acestuia. Hotelul oferă o vedere panoramică superbă, spaţiu imens de parcare, moment important pentru un oraş cu trafic aglomerat.

Oamenii aleg branduri de încredere, cu tradiţii. Fie că, în cazul nostru, vor alege „Courtyard by Marriott” sau „Radisson Blu Leogrand Hotel Chişinău”, în ambele locații vor simţi tratamentul special şi atitudinea profesionistă a serviciilor. Mulţi dintre oaspeţii noştri sunt membri ai celor două hoteluri, iar acest statut este valabil în toată lumea, în respectivele unităţi de cazare. La „Radisson Blu Leogrand Hotel, Chişinău” avem 143 de camere, inclusiv cele VIP şi prezidenţiale, deci, este spaţiu pentru toţi! Tot aici oferim săli pentru diverse evenimente atât private, cât şi publice. Echipa noastră e mai mult decât una profesionistă, acest lucru fiind demonstrat pe parcursul activităţii hotelului.

„Radisson Blu Leogrand Hotel, Chişinău” are patru locuri superbe dedicate celor care le place să mănânce bine, dar şi să savureze un vin bun. Încep cu restaurantul „Zaxi” care este unul dintre cele mai populare din oraş, cu o privelişte de vis, design bine elaborat care oferă o atmosferă superbă pentru orice eveniment. Urmează „Ambassador”, localul de la intrarea în hotel. Acesta este perfect pentru dejunuri și cine absolut deosebite. Un pian elegant acompaniază serile, iar o harpă – dimineţile. Un alt restaurant îndrăgit e şi „New York”, recunoscut pentru angajaţi drăguţi şi bucatele delicioase. Vinoteca „Taste of Blu” este o inovaţie unde poţi găsi cele mai selecte vinuri din ţară, dar şi de peste hotare. Poţi veni la degustări corporative sau să organizezi evenimente private. Aici vei fi ghidat de un sommelier profesionist care te va îndruma să alegi vinul perfect.

Ne propunem să organizăm evenimente cu nume notorii din diverse domenii, cele mai recente vor fi cu bucătari şefi internaţionali, sommelieri, etc. Fiţi pe fază!

Îi invităm pe oaspeții noștri să treacă și pe la „Lotus Spa” pentru a primi doza de relaxare şi răsfăţ. Fie că vor dori un masaj revigorant, câteva ore la centrul de fitness, o baie în jacuzzi sau fie că vor trece pe la salonul de frumusețe, toate serviciile vor fi la cel mai înalt nivel anume aici.

Noi oferim oportunităţi celor care ne păşesc pragul. Cine optează pentru un hotel de patru stele are la dispoziţie „Courtyard by Marriott”, cine tinde spre cinci stele îi aşteptăm cu drag la „Radisson Blu Leogrand Hotel, Chişinău”. Glumind, pot spune că respectivele unităţi de cazare deja au început concurenţa. Una sănătoasă, evident!

Echipa e cheia succesului. Investim în profesionalismul ei. Vrem ca fiecare membru să iubească ceea ce face. Construim încredere, fidelitate şi dedicaţie. Munca în cadrul acestor hoteluri e una creativă, interesantă şi o continuă interacţiune cu oamenii.

Chiar dacă iniţial activitatea mea a fost cea de șef, am primit cu mult entuziasm oportunitatea de a veni în Moldova să muncesc în cadrul companiei SUMMA. Din 2015, am venit cu toată familia pentru a activa aici şi suntem cu toții mulțumiți. Eram mereu fascinat de lumea gastronomiei, această plăcere durează deja de 30 de ani! Ba chiar m-am aventurat în competiţii de profil, adunând, astfel, 9 medalii de aur în portofoliu. Graţie acestei activităţi am călătorit în multe ţări. Iar eu sunt exact un om care mereu caută să devină mai bun decât a fost ieri. Prefer să mă aventurez în multe acţiuni noi şi pe care le cred interesante.

Timpul trece foarte rapid. Oamenii vor totul aici şi acum. Trăim într-o eră fascinantă, trendurile se schimbă cu o viteză ameţitoare, iar noi avem grijă să fim în pas cu noile apariţii, inclusiv cele destinate confortului unui musafir în hotelurile noastre. Competiţia e acerbă, e greu să te menţii în top şi să fii cel mai bun. E chiar o provocare. Preţurile la „Courtyard by Marriott” vor fi cu 50% mai mici decât la Radisson, îţi dai seama, nu poţi compara patru stele cu cinci stele. Dar, calitatea şi serviciile acordate în ambele unităţi de cazare vor fi dintre cele mai bune, vă asigur.

Text: Iuliana Mămăligă
Foto: Maxim Ciumaş