5 motive pentru care să vizitezi Cappadocia!

Cappadocia este una dintre cele mai vizitate regiuni din Turcia, atrăgând numeroși turiști mulțumită frumuseții naturii și zonelor istorice bogate în situri și construcții unice. Cappadocia oferă o experiență deosebită în fiecare sezon, cu hoteluri tip peșteră, plimbări cu baloane cu aer cald și centre vechi de mii de ani ce spun povestea olăritului și viticulturii din zonă.

Iată cinci motive pentru care nu trebuie să ratezi o vacanță în Cappadocia:

Coșurile de Zâne: Simbolul Cappadociei

Coșurile de Zâne sunt prima imagine care îi vine în minte oricui atunci când se gândește la Cappadocia. Aceste formațiuni stâncoase emblematice ale Cappadociei pot fi observate de oriunde în regiune. Cele mai bune exemple de coșuri de zâne se află în Pașabağ, unde structurile conice cu „pălării” sunt formate din roci dure. Cel mai bun mod de a te bucura de priveliștea uluitoare a acestor formațiuni stâncoase este printr-o plimbare cu un balon cu aer cald. Pe măsură ce balonul urcă către cer la răsăritul soarelui, vei avea șansa să vezi văile spectaculoase ale Cappadociei chiar sub picioare.

Hoteluri de tip peșteră

Arhitectura și designul unic ale acestor hoteluri de tip peșteră se adaugă farmecului locului, făcându-l o destinație de neratat pentru călători. Zilele petrecute în aceste puncte de cazare dau farmec șederii oricui în Cappadocia.

Orașele subterane magnifice

Cappadocia găzduiește rămășițe semnificative care datează încă de la hitiții din mileniul II î.Hr. Muzeul în aer liber Göreme, aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1985, este remarcabil pentru locurile sale sacre sculptate în stânci și frescele care înfățișează scene din creștinismul timpuriu.

Orașele subterane se numără printre atracțiile care fac excursiile în Cappadocia spectaculoase. Aceste orașe din secolele al VII-lea și al VIII-lea d.Hr. au fost folosite și de primii creștini pentru a se închina în mod deschis. Alte orașe subterane precum Kaymaklı, Derinkuyu, Özkonak și Mazı au supraviețuit de zeci de ani și oferă o perspectivă asupra vieții „subterane” a oamenilor din regiune, cu tunelurile, camerele, hambarele, cramele, sălile de mese, bisericile și depozitele de produse alimentare. Valea Gomeda, care se întinde de-a lungul râului Üzengi, prezintă biserici săpate în stânci, porumbei, viță de vie și un oraș subteran.

Excursii cu balonul cu aer cald

Activitatea cea mai populară în Cappadocia este cu siguranță reprezentată de excursiile cu balonul cu aer cald. Pe lângă această experiență, turișii pot face și safari off-road prin văile regiunii, așezările stâncoase și coșurile de zâne. Traseele de drumeții pot fi explorate și călare pe cai, pentru mai multă adrenalină. O altă activitate ce merită încercată este și participarea la un atelier de ceramică din Avanos; loc ce este renumit pentru argila moale și uleioasă care provine din albiile râurilor Kızılırmak.

Experiențe gastronomice

Testi kebabı este o delicatesă care trebuie încercată din bucătăriile din Cappadocia. Regiunea este bogată în rețete preparate cu legume și fructe crescute local. Alte specialități servite turiștilor în Cappadocia includ tocană de caise, budincă de orez cu turmeric, Nevşehir mantısı (un tip de ravioli) și smântână.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin