Află cum și-au cucerit soțiile Guz, Sergiu Voloc și Octavian Ţîcu

Se spune că femeile iubesc cu urechile, iar declarațiile de dragoste reprezintă un adevărat balsam pentru sufletul femenin.

Proiectul care numără ani buni deja, 8 bărbaţi despre femei, în care opt reprezentanţi ai sexului puternic răsăriţi, cunoscuţi şi afirmaţi ne spun cum îşi adoră şi apreciază soţiile şi cum le răsfaţă. Le-au şi adresat un mesaj din suflet. De astă dată, în ambianţa relaxantă a salonului de mobilă Home Italy, cu atitudinea inspirată de cafeaua KIMBO şi purtând vestimentaţia elegantă şi stilată de la magazinul Calina. Au făcut-o alături de jumătăţile lor, prezente şi ele la faţa locului, doar că din pozele amplasate prin preajmă…

Sergiu Prodan

52 de ani, regizor de film

1

 În filmele pe care le privim, ne place să ghicim amprentele destinelor regizorilor şi ne-am obişnuit să credem că cei care fac artă se inspiră numaidecât din propriile poveşti. Nu e şi cazul lui Sergiu Prodan; el îşi creează propriul film de dragoste şi acasă, şi pe platou, dar şi la birou, acolo unde munceşte cot la cot cu Ea pentru fiecare proiect comun.

Dragostea lor s-a născut pe 10 noiembrie 1989 şi de atunci nu s-au mai despărţit niciodată. Aşa, deşi nu numără anii petrecuţi împreună şi nici nu-i sărbătoresc în vreun fel, au adunat tocmai 27.

>>> Fără ea, bărbatul ar trebui să facă… flotări. Cât mai multe flotări, asta compensează.

>>> Dacă n-ar fi 8 Martie, ziua femeii ar trebui să fie… în fiecare zi?

>>> Mai deşteaptă ca femeia, doar… Academia de Ştiinţe poate fi… dar nu cred, nu cred.

>>> De 8 martie, femeile cer… atenţie.

>>> Când femeia tace, bărbatul trebuie… să-şi pună întrebări.

>>> Ele se sprijină de umărul nostru, iar noi ne sprijinim de… o, asta deja e prea intim…

>>> Eu, iubitei mele, prefer să-i ofer… de fiecare dată altceva.

>>> Femeia nu trebuie să asigure nimic. Pentru asigurări sunt companiile de asigurări.

>>> Ce nu le ajunge niciodată? Uneori nu le ajunge, alteori au prea mult.

>>> Faza „cafeaua în pat iubitei” a fost… când eram tânăr şi neexperimentat. Acum, m-am învăţat să duc cafeaua în ceşti.

>>> Partea frumoasă a femeii… nu vă spun unde este. Căutaţi.

>>> Ştiu ce o face fericită şi… dac-aş şti…

>>> Am renunţat demult la ideea… de a înţelege femeia.

>>> Când vin acasă târziu (devreme), soţia mea… coboară prima din maşină.

>>> Cel mai greu mi-a fost să-i spun… ba n-a fost greu deloc.

>>> Sfatul util pe care ea mi l-a dat… va urma.

>>> M-am simţit norocos… tot timpul.

>>> Azi… a fost o dimineaţă perfectă.

>>> Cu cât mai mult timp suntem împreună… cu atât mai puţin timp suntem fiecare aparte.

Mesaj pentru Viorica

Tu crezi c-a fost iubire adevărată?

Eu cred c-a fost o luuuuuungă nebunie,

Dar ce anume-a fost, ce-a vrut să fie…

Nu ţi-am făcut declaraţii de dragoste în public niciodată,

Dar vreau să ştii că te iubesc.

Octavian Ţîcu

43 de ani, istoric, lector universitar, ex-sportiv de performanţă

2

Fostul multiplu campion naţional la box şi participant la Jocurile Olimpice, ex-ministru al Tineretului şi Sportului, este omul care le ştie şi le încearcă pe toate. Octavian Ţîcu este mereu pregătit, acum şi cu un motto la subiectul nostru, împrumutat de la Oscar Wilde: „Femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înţelese”.

Şi-a văzut prima dată actuala soţie, Viorica, pe 18 august 2002, pe la 10 dimineaţa. Sunt căsătoriţi din 11 octombrie 2003, iar rodul iubirii lor este fiul Andrei, născut de Ziua Îndrăgostiţilor, 14 februarie 2004. Semnificativ rod al iubirii… Despre dragoste, despre femei şi nu numai, vedem ce mai scrie doctorul în istorie Octavian Ţîcu.

>>> Dacă n-ar avea alături femeia, bărbatul ar trebui să facă… o bună parte sau aproape tot ce nu face când ea este alături. Chiar şi imposibilul – copiii.

>>> Când femeia tace, bărbatul trebuie să… aibă mai multe răspunsuri gata sau să tacă mai tare decât ea. Altminteri, e cazul să se aştepte la două surprize: una neplăcută sau la alta şi mai şi. De obicei, femeile tac când sunt supărate sau când aşteaptă ceva, iar bărbatul care nu ştie să le împace are numai de pierdut. Pe mine mă salvează umorul, gândirea pozitivă şi băiatul nostru, care nu lasă loc pentru tăceri prelungite.

>>> Femeile se sprijină de umărul nostru şi se ascund după spatele nostru. Noi ne sprijinim…vorba ceea, ca nişte capete ce ne credem, pe gâturile lor şi ne ascundem după deget. Femeile s-ar descurca de minune singure, dacă n-ar vrea să nască, pentru că, să fim oneşti, toată viaţa ne cară în spate ca pe nişte copii. Dar, din când în când, au şi ele nevoie să se simtă slabe, protejate, cu toate că şi asta – pentru a ne da nouă impresia că suntem puternici.

>>> În viitor, bărbaţii vor dărui femeilor… ce au şi la ce îi duce mintea şi buzunarul: unii – nimic; alţii – lalele; unii – ceva dulce; alţii – ceva acru sau pipărat… Natura oamenilor nu se va schimba nici peste o sută de ani. Numai de nu le-ar dărui lacrimi, jigniri sau ceva şi mai rău!

>>> Ca să înţeleg femeia… am avut nevoie de o perioadă ce a însumat copilăria şi adolescenţa, ambele petrecute alături de mama mea. Apoi, mi-a fost destulă numai o privire pentru a o găsi pe cea care mi-a devenit soţie.

>>> Cel mai greu mi-a fost să-i spun… că trebuie să plec la Paris pentru două luni, când era cu Andrieş în spital, şi că trebuie să plec în Statele Unite un an fără ea.

> >>Cel mai bun sfat pe care mi l-a dat ea vreodată… a fost acela de a o asculta în toate, pentru că femeia are dreptate chiar şi atunci când n-o are. Fireşte că un bărbat adevărat nu poate fi întotdeauna ascultător.

Mesaj pentru Viorica

Au fost mai multe semne care m-au convins încă de la început că eşti femeia lângă care voi dori să trăiesc şi să îmbătrânesc. Ele s-au adunat în timp, întărind această senzaţie. Au fost momente când ambii nu am crezut că se mai poate, dar de fiecare dată ne-am regăsit în lucrurile şi în trăirile care ne-au legat. Acum, la paisprezece ani distanţă, îţi mulţumesc că m-ai ajutat să mă cunosc pe mine însumi, să descopăr o altă lume a altruismului şi a sacrificiului feminin, să înţeleg că iubirea nu-i un dat nealterat, ci o luptă continuă pentru păstrare. Iubirea este eternitatea.

Bogdan Ghieş

32 de ani, director tehnic „Neostil”

3

 Viaţa de cuplu înseamnă nu doar dorul discuţiilor interminabile cu jumătatea ta în timp ce dezvolţi la birou tot genul de strategii de afaceri sau stabileşti „pauze de cafea” cu potenţiali parteneri. Dacă ar fi să-i urmărim de la distanţă pe Bogdan Ghieş şi pe Olga Ţapordei, am vedea că pe lângă o dragoste infinită ce şi-o poartă reciproc, ei, zi de zi şi pas cu pas, învaţă dragostea, savurând orice clipă petrecută împreună, „furând” din programul plin de deplasări.

Sunt împreună de un an, deşi ai spune că se iubesc de-o viaţă întreagă. Despre sentimentul care-l leagă de Olga, despre cafelele în pat şi dimineţile perfecte alături de ea, omul de afaceri Bogdan Ghieş ne-a povestit cu vârf şi îndesat.

>>> Dacă n-ar exista femeia… bărbatul ar trebui să-I facă o comandă Lui Dumnezeu să o creeze.

>>> Nimic nu se compară cu… inteligenţa femeii. Poate, doar inteligenţa bărbatului de lângă ea.

>>> De 8 martie, femeile cer… sau, mai exact, îşi doresc flori, atenţie şi grijă.

>>> Tăcerea femeii stârneşte… îngrijorarea bărbatului.

>>> Ele se sprijină de umărul nostru şi se ascund după spatele nostru. Noi ne sprijinim de înţelepciunea lor… şi ne ascundem după… feminitatea lor.

>>> Eu, iubitei mele, prefer să-i ofer… şi fapte, nu doar vorbe.

>>> De 8 Martie 2016, bărbaţii vor dărui femeilor… călătorii prin univers.

>>> Cică femeia trebuie să asigure căldura în casă, farfuria plină pe masă şi cearşaful aşternut corect. Eu vreau ca ea să-mi asigure… emoţii pozitive.

>>> Femeilor nu le ajunge niciodată… atenţie.

>>> Ultima dată când i-am dus cafeaua în pat iubitei… şi ea, şi eu am avut o dimineaţă perfectă.

>>> Partea frumoasă a femeii se ascunde în… sufletul ei.

>>> Pentru a înţelege femeia, mi-a fost destulă o perioadă de… 32 de ani.

>>> Atunci când vin acasă spre dimineaţă, soţia mea…mă aşteaptă cu micul dejun.

>>> Ştiu ce o face fericită… şi o fac fericită.

>>> Orice sfat de-al ei… este bun, pentru că e o femeie înţeleaptă.

>>> Cel mai norocos am fost când… am cunoscut-o. Şi, pentru că e lângă mine, mă simt în continuare aşa.

>>> Fiecare dimineaţă petrecută împreună este…
o dimineaţă perfectă.

>> >Cu cât mai mult timp suntem împreună… cu atât mai mult timp vreau să fim împreună.

Mesaj pentru Olga

Scumpa mea,

Aşa cum omenirea nu ar putea trăi fără căldura şi lumina soarelui, aşa nici eu nu pot trăi fără ochii şi zâmbetul tău! Te iubesc pentru ceea ce eşti, pentru ceea ce mă faci să simt. Cel mai mult vreau să fii fericită, împlinită şi iubită!

Sergiu Voloc

32 de ani, actor, showman şi om de duh

4

 Mulţi dintre noi îl cunosc încă de pe timpurile celebrului scurtmetraj „Saşa, Grişa şi Ion”. Atunci a provocat zâmbete publicului larg pentru prima dată. Cineva îl ştie de şi mai mult timp. Este un actor născut pentru comedie sau pentru proiecte de artă sau media tot de acest gen. Ideile lui înşirate alături nu ne vor duce departe de acest gând.

Soţia sa se numeşte Silvia şi, de acum un an, are cu el un băiat. Sergiu a făcut cunoştinţă cu Silvia la repetiţiile concertului Jazz’in Chişinău, de Valeriu Culea. A înţeles că o iubeşte. A început să converseze cu ea, s-au îndrăgostit şi de aici până la căsătorie n-a fost prea departe. Apoi s-a născut Radu. Şi, da, sunt fericiţi!

>>> Dacă n-ar fi serbarea de 8 Martie… ziua femeii ar trebui să fie în fiecare zi.

>>> Mai deşteaptă decât femeia, doar… mama ei poate fi.

>>> De 8 martie 1908, la New York, femeile cereau egalitate în drepturi şi în salarii cu bărbaţii, condiţii egale de muncă cu ale noastre şi dreptul la vot. Acum, de 8 martie, femeile cer… miliardu’.

>>> Când o femeie tace… bărbatul trebuie să fie pregătit. Sau e supărată, sau pune ceva la cale. Sau, şi una, şi alta.

>>> Ele se sprijină de umărul nostru… şi se ascund după spatele nostru. Noi ne sprijinim de intuiţia lor şi ne mai ascundem după deget. Ha-ha!

>>> În loc de maşinile cu inscripţii „Draga mea, îţi mulţumesc pentru băiat” sau „Cu 8 Martie”… eu, iubitei mele, prefer să-i ofer… iubire, cât mai multă iubire.

>>> De 8 Martie 2116,… bărbaţii vor dărui femeilor Lexusuri zburătoare şi drone maseur.

>>> Cică femeia trebuie să asigure farfuria plină pe masă şi cearşaful aşternut corect… Eu vreau ca ea să-mi asigure o familie liniştită, iubire şi viaţă frumoasă împreună.

>>> Femeilor nu le ajunge niciodată… timp pentru ele.

>>> Ultima dată i-am dus cafeaua… în pat când am început să locuim împreună. Acum, ea face cafeaua mai tot timpul… oh…

>>> Partea frumoasă a ei se ascunde în… sutien.

>>> Pentru a înţelege femeia… mi-a fost destulă o perioadă de adaptare.

>>> Bărbatul n-o să poată niciodată… să depăşească maşina de poliţie, să se machieze când iese la plimbare şi să poarte bikini.

>>> Atunci când vin acasă spre dimineaţă… soţia mea se face că doarme.

>>> A fost tare greu să-i spun că… nu m-am văzut cu nimeni, erau numai băieţi. Şi niciunul dintre ei nu purta fustă.

>>> Cel mai bun sfat pe care mi l-a dat soţia vreodată… a fost să nu public postări pe Facebook.

>>> Sunt norocos că… ea a venit în viaţa mea.

>> >Dimineaţa noastră perfectă a fost… atunci când ne-am plimbat după concertul de jazz.

Mesaj pentru Silvia

Scumpa mea soţie, Silvia, te iubesc foarte mult
şi îi mulţumesc destinului că ne-a unit vieţile.

 

Sergiu Moldovanu

41 de ani, directorul art-salonului molDeco

5

Sergiu şi Stela Moldovanu sunt cuplul care îşi „înrămează” frumos viaţa de familie acasă şi la birou. Afacerea lor a adus un strop de frumuseţe şi gust în Chişinăul nostru uneori prea trist. Mai mult, showroomul lor găzduieşte tot mai des evenimente la care se adună la un loc scriitori, pictori, jurnalişti, artişti, jurişti, creatori de modă, împreună aducând , de fiecare dată, un omagiu artei, tradiţiei şi frumosului în toate formele sale.

Mai rezervat din fire, Sergiu Moldovanu a dat curs întrebărilor noastre pe alocuri provocatoare şi ne-a dezvăluit secretul, credem noi, cum să păstrezi vie văpaia iubirii chiar şi după 14 ani de căsnicie, în care s-au născut trei copii extraordinari. Simplu: „TU eşti EU şi EU sunt TU”.

>>> Dacă n-ar fi ea, bărbatul ar trebui să facă… nu ar mai avea rost să facă ceva.

>>>Mai deşteaptă decât femeia, doar… femeia poate fi… (parcă aşa sună bine, nu?).

>>>De 8 martie 1908, la New York, femeile cereau egalitate în drepturi şi în salarii cu bărbaţii, condiţii egale de muncă cu ale noastre şi dreptul la vot. Acum, de 8 martie, femeile cer… cam aceleaşi lucruri, dar aşteaptă lucruri mult mai simple de la noi.

>>>Când femeia tace, bărbatul trebuie să… se îngrijoreze, dar să nu o întrerupă din tăcere.

>>>Ele se sprijină de umărul nostru şi se ascund după spatele nostru. Noi ne sprijinim de… atmosfera de acasă şi nu ne ascundem nicăieri.

>>> Decât să-i dăruiesc maşini cu inscripţia „Cu 8 martie”, prefer să-i ofer… o parte din mine.

>>> Cică femeia trebuie să asigure căldura în casă, farfuria plină pe masă şi cearşaful aşternut corect. Eu vreau ca ea să-mi asigure… inspiraţie.

>>> Ultima dată i-am dus cafeaua în pat iubitei… recent. Apoi, ea… mi-a dăruit soarele.

>>> Partea frumoasă a femeii stă ascunsă în… De ce credeţi că stă ascunsă?

>>> Pentru a înţelege femeia, mi-a fost destulă o perioadă de… cred că mai am nevoie de ceva timp.

>>> Trei lucruri femeieşti pe care bărbatul n-o să le poată face niciodată… să aducă pe lume un copil. În rest, niciodată să nu spui „niciodată”.

>>> Atunci când vin acasă spre dimineaţă, soţia mea… de obicei, venim împreună acasă.

>>> Ştiu ce o face fericită, dar vreau să aflu mai mult.

>>> M-am simţit norocos când… am înţeles că norocul în cuplu depinde doar de noi.

>>> A fost o dimineaţă perfectă atunci când… ne trezeam la răsăritul soarelui pe malul mării sau când mergeam la maternitate să-mi aduc acasă copiii şi femeia iubită.

Mesaj pentru Stela

Draga mea,

De când suntem împreună,

TU m-ai făcut să fiu EU.

Tu m-ai făcut să iubesc.

Tu eşti inspiraţia mea.

Tu m-ai făcut cel mai fericit tătic.

Tu eşti soarele meu.

TU eşti EU şi EU sunt TU

Tare-tare !!!

Guz

30 de ani, actor, interpret, compozitor

66

 Lansarea lui Guz pe piaţa muzicală de la noi a fost ca un duş rece pentru colegii săi din showbiz. Compozitor, actor, muzician, soţ şi, mai nou, tată de fetiţe gemene… Talentele lui par să nu se mai termine şi dacă la început de cale admiratoarele lui mai sperau la vreun semn de atenţie, el repede le-a dat de înţeles că e fidel „Buburuzei” sale, lângă care zideşte fericirea în doi de 11 ani. Deşi la petrecerile mondene nu prea vine însoţit de Ecaterina, apropiaţii familiei Guzu sunt martorii iubirii lor. Iată de ce am fost curioşi să aflăm de la Guz care sunt acele trei lucruri femeieşti pe care niciun bărbat din lume nu le va putea face şi ce crede el despre tăcerile femeii.

>>> Dacă n-ar avea alături femeia, bărbatul ar trebui să facă… o femeie.

>>> Dacă n-ar exista 8 Martie, Ziua Femeii ar trebui să fie…cred că tot la începutul primăverii.

>>> Mai deşteaptă decât femeia, doar… fiica ei poate fi…

>>> Când o femeie tace, bărbatul trebuie să… se odihnească (să se aştepte la… o nouă discuţie).

>>> Ele se sprijină de umărul nostru şi se ascund după spatele nostru. Noi ne sprijinim de… baston şi ne ascundem după… perdeaua de la baie.

>>> Eu, iubitei mele, prefer să-i ofer… tot.

>>> De 8 Martie 2016, bărbaţii vor dărui femeilor… nu am idee.

>>> În general, îmi doresc de la fameie… încredere. De fapt, deja am parte de ea.

>>> Femeilor nu le ajunge niciodată… corect, nu le ajunge nimic.

>>> Partea frumoasă a femeii se ascunde… peste tot.

>>> Pentru a înţelege femeia, mi-a fost destulă o perioadă de…a nu mai încerca să o înţeleg.

>>> Bărbatul n-o să poată niciodată… să nască, să alăpteze şi să fie soţie.

>>> Atunci când vin acasă spre dimineaţă, soţia mea… ştie de ce.

>>> Ştiu ce o face fericită şi… şi-s fericit.

>>> Cel mai bun sfat pe care mi l-a dat vreodată… „fă cum simţi şi cum crezi”

>>> M-am simţit norocos când… am devenit tată.

>>> Azi… a fost o dimineaţă perfectă.

>> Cu cât mai mult timp suntem împreună… cu atât devenim un tot întreg.

Mesaj pentru Ecaterina

Mi-e jenă să-ţi scriu

Tot ce în suflet ascund,

Ştii, nu-mi prea place să mă destăinuiesc –

Păstrez tot greul pentru mine,

Dar o chestie-ţi divulg:

Mă faci să rezist să lupt.

Te Iubesc.

Iu-besc… pare simplu.

Chiar dacă buzele-mi tac,

Priveşte-mă în ochi…

Citeşte-mi gândul,

Prefer să te privesc şi să tac,

Căci, des repetat, îşi pierde sensul

Cuvântul…

 

Petru Haruţă

38 de ani, instrumentist

7 Un trompetist de excepţie, un soţ iubitor şi un tată grijuliu şi atent, Petru Haruţă te uimeşte prin simplitatea sa şi, în acelaşi timp, prin profunzimea cu care vorbeşte despre viaţa de familie alături de Geta Burlacu. A cucerit-o cu buchete de flori aduse la uşa ei la 7 dimineaţa, a luat pe umerii săi grija cumpărăturilor casnice, îi duce dorul când sunt departe unul de celălalt şi recunoaşte că se simte fericit când se întoarce acasă de la muncă, unde poate aprinde focul în cămin şi savura clipa alături de cei pe care îi iubeşte mai mult decât orice.

>>> Dacă n-ar avea alături femeia, bărbatul ar trebui să facă… tot posibilul s-o aibă alături. Fără femeie nu se face nimic, totul se face pentru ea şi datorită ei.

>>> Mai deşteaptă decât femeia… doar două femei împreună pot fi.

>>> Când o femeie tace… bărbatul trebuie să se aştepte la ceva foarte serios. Numai femeia ştie ce se petrece în capul ei. Şi trebuie să fii foarte atent în aşa momente.

>>> Femeile sunt foarte puternice… ne sprijinim de curajul şi de frumuseţea lor şi ne ascundem după sociabilitatea lor.

>>> De 8 Martie 2016, bărbaţii vor dărui femeilor… holograme de flori.

>>> Cică femeia trebuie să asigure căldura în casă, farfuria plină pe masă şi cearşaful aşternut corect. Eu vreau ca noi să petrecem mai mult timp cu familia, cu copiii noştri, cu părinţii.

>>> Femeilor nu le ajunge niciodată… timp. Ele permanent undeva întârzie.

>>> Niciodată nu i-am dus cafeaua în pat Getei. Când ea se culcă, trebuie să plec eu şi invers. Niciodată, din păcate, programele noastre de muncă nu coincid.

>>> Mi se pare că femeia, niciodată, nu poate fi înţeleasă până la urmă. Sau îşi deschide sufletul în faţa ta în proporţie de 95 %, iar cele 5 % şi le lasă pentru ea, sau invers. Dar probabil că aşa şi trebuie să fie: bărbaţii – mai logici, iar femeile – mai impulsive.

>>> Atunci când vin acasă spre dimineaţă, soţia mea… sau este deja acasă şi doarme, sau intră în casă după mine.

>>> Ştiu ce o face fericită şi… sper că o să pot face asta.

>>> Cel mai bun sfat pe care mi l-a dat vreodată… „Nu te grăbi, fii liniştit şi gândeşte-te ce faci. Din orice situaţie în viaţă există o ieşire”.

>>> Am observat că atunci când mă aşez în maşină şi mă pornesc de acasă, merg foarte lent, fără grabă, ascult muzică sau îmi analizez planurile pentru toată ziua. În drum spre casă însă, indiferent de gropile de pe şosea, merg mult mai repede, să las maşina în garaj şi să ajung în sfârşit alături de familie.

>>> Noi, deseori, lucrăm noaptea, aşa că dimineţile perfecte sunt, mai degrabă, zile perfecte. Cândva, demult, când copiii erau încă mici, noi doi am petrecut câteva săptămâni la mare – a fost prima noastră vacanţă împreună, în care ne-am odihnit minunat.

>>> Cu cât mai mult timp suntem împreună… cu atât ne înţelegem mai bine…

Mesaj pentru Geta

Îţi mulţumesc că exişti şi că faci parte din viaţa mea…

Îţi mulţumesc că ai grijă de mine, de copii, de familie…

Îţi multţumesc că eşti aşa cum eşti tu, pentru că asta este cel mai important…

Îmi este dor de tine…

Te iubesc şi te cuprind…

Dmitri Voloşin

41 de ani, director general Simpals

8

 Om de afaceri, totodată, om de creaţie, este… ca toţi oamenii de creaţie. Şi cu codiţă à la Kostya Tszyu. Şi cunoştinţă cu iubita sa soţie, Viorica, a făcut, la fel, în nişte circumstanţe… creative, chiar dacă atunci pentru el erau jenante. Sunt în căsnicie de 13 ani şi se mândresc cu fiica Nica şi cu feciorul Mihail, de 11 şi, respectiv, de şase ani.

Istoria dragostei lor a început în 2002, când ea era cu gândul la ducă pentru că nu prea o ţinea nimeni şi nimic în ţara asta, iar el era un tânăr plin de… speranţe şi încredere în ziua de mâine şi în viitorul ţării, chiar dacă buzunarele lui nu prea erau în stare să achite chiria pentru apartamentul de la Buiucani.

>>> Prima noastră întâlnire… a fost de afaceri, formal – o întâlnire oficială între Victoria, după cum îi zice toată lumea, preşedinta unui ONG, şi proprietarul unui forum popular. Adică, eu. După primele cinci minute de discuţii, mi-am dat seama că afacerile nu mă mai interesează în raport cu ea şi interesele mele devin de altă natură.

>>> Istoria noastră comună şi fericită a început… de la 20 de dolari şi de la genunchiul ei. Acei bani, eu nu-i aveam. În schimb, îi avea ea – după prima întâlnire, de afaceri, am mers la cafenea cu actuala mea soţie şi cu prietena sa, însoţită de cavalerul său. Ca să sărbătorim cunoştinţa recent făcută. Invitaţia o făcusem eu, cică. Pizza şi cola fiind consumate, ţigările, fumate, a aterizat şi nota de plată pe masă în faţa mea, fără să ştie că ai mei 25 de lei nu puteau acoperi consumul a patru oameni. Firesc, nu arătam asta, chiar dacă toată fiinţa mea s-a dus în… jos. Atunci am simţit atingerea genunchiului ei şi mâna care-mi întindea pe sub masă 20 de dolari.

>>> Am înţeles că o iubesc… tot atunci, când vocea-i plăcută şi privirea-i magică le aparţinea celor de la masă, fără să mă bage în seamă, în timp ce mâna îmi propunea să iau acei 20 de dolari. I-am luat şi i-am aruncat pe masă cu o atitudine de parcă aveam o valiză plină cu astfel de bancnote. Toată lumea s-a bucurat, iar cel mai tare s-a bucurat Vica. A fost prima şi ultima dată când ea, după întâlnire, s-a întors acasă. A doua zi ne-am întâlnit şi nu ne-am mai despărţit niciodată.

>>> Dacă n-ar fi existat 8 Martie… sărbătoarea femeii ar fi trebuit marcată în fiecare zi. Aşa că… trăiască 8 Martie!

>>> Mai deşteaptă decât femeia… doar femeia care îi permite bărbatului să fie mai deştept decât ea poate fi.

>>> Dacă femeia tace… bărbatul trebuie să se aştepte la tsunami cu taifun la un loc, soldate cu grave traumatisme incompatibile cu viaţa.

>>> De 8 Martie 2016, bărbaţii vor dărui femeilor… panoul de comandă al bărbaţilor.

>>> Femeilor niciodată nu le sunt destule… hainele, dragostea şi încrederea în propria irezistibilitate.

>>> Ultima dată când i-am adus cafeaua în pat iubitei… ea a cerut o râşniţă de cafea, apă fiartă şi un pahar.

>>> Partea frumoasă a femeii… se ascunde în şifonier.

>> Cel mai greu a fost să-i spun ei… adevărul că sunt un derbedeu.

Mesaj pentru Viorica

Tu mi-ai schimbat viaţa, m-ai învăţat multe lucruri şi mereu mi-ai fost aproape în momentele cele mai grele. Iartă-mă pentru că, uneori, sunt nu tocmai adecvat şi tu nu poţi înţelege ce am. Normal că nu sunt de pus la icoană, dar crede-mă că voi face totul şi mă voi împărţi în patru pentru ca tu şi copilaşii noştri să fie fericiţi.

Unica mea, fetiţa mea, te iubesc!

Text: Marcel Toma, Olesea Buianovscaia
Foto: Dima Cantemir Fotographer (www.dimacantemir.com) Loc: salonul de mobilă Home Italy.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin