Ala Vengher: Trebuie să ne mișcăm înainte indiferent de circumstanțe!

Ala Vengher este femeia care a reinventat flexibilitatea și dorința de a deveni și mai bună decât ziua de ieri. Chiar dacă provocările din ultima perioadă i-au cam schimbat planurile, Ala știe că, doar mergând înainte și având ambiția de fier, lucrurile se pot transforma în ceva frumos, iubit de multă lume și apreciat la justa valoare.

Ala Vengher: Fondatoarea „Morpho Fabulous Desserts&Macarons”, Blogger

Nu știu dacă mă cunoaște cineva bine. Poate mama. Să descoperi un om trebuie să ai încredere în el și să-i deschizi sufletul ca un geam. E greu, recunosc. E greu să pui pe tavă, în fața cuiva, inima ta. Când ne oferim sentimentele, de cele mai multe ori primim lovituri de la viață. Apoi, le închidem cu 1000 de lăcăți. Oamenilor nu le pasă de problemele altora. Ei vor să vadă doar succes, împliniri, bucurie, însă realitatea din viața ta nu îi stresează. E trist, dar așa arată tabloul societății noastre.

Îmi place să creez. Și nu o fac doar de dragul banilor. Procesul acesta mă cucerește. Când vezi cum proiectele tale prind contur și inspiră alți oameni chiar mă face să cred că sunt pe drumul cel bun. Munca mea e o artă, acolo pun imaginație, creativitate, suflet și multă pasiune. Și îmi place ceea ce fac. Îmi ador munca. Simt că sunt utilă societății. Investesc emoții și experiențe în afacerile mele.

Nu am frica de reinventare. Recunosc, e un proces deloc ușor. Să începi viața de la capăt ai nevoie de o tărie de caracter ce ar invidia-o fiecare. Apoi, să nu uităm și acel gram de noroc. Soarta ne oferă și o a doua șansă, iar noi ar trebui să profităm de ea. Avem câteva tentative de a schimba viața, iar când eșuăm, parcă am vrea să lăsăm mâinile în jos. Să fim smeriți, să găsim zeci de argumente, să ne întrebăm de ce am ratat, să ne mulțumim cu puținul – mereu alegem calea cea mai ușoară. Ok, dar să nu uităm că noi suntem responsabili de echilibrul nostru interior, să ne mișcăm înainte, indiferent de circumstanțe.

Sfârșitul lui 2019 și chiar anul 2020 mi-a dat peste cap mai toate planurile, inclusiv filosofiile mele despre viață, valori și relații. E perioada care a început să mă „repare”, la propriu. Am învățat să cred în norocul de o secundă, dar și în faptul că există riscul unei căderi. Am învățat că omul poate avea posibilități nelimitate, dar și să gândească la rece, să nu își piardă voința. Am învățat să mă descurc inclusiv cu lipsa unor lucruri sau oameni fără de care nu credeam că puteam să fiu, să exist.

Un viitor pas în viața mea ar fi să mă mut în altă țară. Și, evident, îmi doresc să am o afacere de succes. Va fi o nouă provocare și inspirație. Știi, îmi aduc aminte de începutul carierei mele. Mă trezeam la șase dimineața, urcam în transportul public, îl lăsam pe fiul meu la grădiniță și reveneam la o muncă de titan. Nici nu visam atunci la o mașină. Când a apărut primul restaurant, lucram de la șase dimineața până la unu noaptea. Să cedez? Așa gânduri nu treceau prin mintea mea. Chiar dacă anul 2020 a șters din multele mele planuri, am învățat și de aici multe lecții prețioase.

Lumea e condusă de domni. Afacerile, la fel. Totul se mișcă sub conducerea lor și reguli impuse de ei. Iar dacă tu, ca femeie, vrei să obții ceva în sfera aceasta, trebuie să joci după planurile lor. În lumea bărbaților nu există emoții, doar rațiune și calcule exacte. Doar atunci vei fi auzită. Să vă spun un secret, uneori apelez la niște tactici știute doar de femei!

În acest an am învățat că totul se poate schimba la 180 de grade. Am descoperit că oamenii sunt buni actori, și unora li se pare firesc acest lucru. Îți imaginezi? Acest fapt a fost o noutate pentru mine. Anul 2020 a lăsat doar persoane de calitate în viața mea și m-a umplut de noi sensuri și stări. Cel mai important succes e că eu și toți ai mei suntem sănătoși.

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin