Ana Maria Ion: ,,Mi-e frică să văd reacția omului la vine-urile mele”

Fiind la vârsta de 17 ani, Ana Maria este deja foarte cunoscută pe rețeaua de socializare Instagram. Succesul și l-a construit prin niște filmulețe cu momente hazlii din viața fiecărui adolescent. Totodată, tânăra își face studiile  la Colegiul Național de Comerț al ASEM, specialitatea contabilitate. Cum a reușit ea să cucerească publicul, aflați mai jos.


Când ai observat că numărul urmăritorilor tăi crește constant?

O creștere considerabilă a numărului de urmăritori pe Instagram, am observat-o după ce am început să postez filmulețe de o minută, numite vine-uri.

Cum ți-a apărut ideea să faci vine-uri?
Încă din anul 2016, după ce am văzut pe internet un vine al unei fete din Rusia. Anume atunci mi-a apărut și mie dorința  de a filma ceva asemănător. Sincer vorbind, nu prea aveam curajul, însă pe la sfârșitul verii anului 2017 m-am hotărât. Nu era de loc ușor, dar am avut și un sprijin din partea celor mai bune prietene ale mele, care m-au ajutat cu filmările.

Ai vreun blogger de la care te inspiri?
Desigur, este Anastasia Ivleeva. Anume optimismul și umorul său  a devenit o sursă inepuizabilă de inspirație pentru mine.
34200924_2073612326230451_587947333098930176_n

Cât de greu este să faci un asemenea video? Apelezi la ajutorul cuiva?
Nu aș spune că e foarte greu, dar nici ușor. Necesită multă creativitate, idei noi, charismă sau măcar ceva potențial de actorie și cunoștințe în domeniul montajului video. La filmări mereu mă ajută cele mai bune prietene, iar de restul mă ocup singură.

Te gândești pe viitor să-ți faci și un cont de YouTube?
M-am gândit de multe ori să-mi deschid un canal de YouTube, dar nu mă pot decide pe ce teme să filmez video, gen vlogguri, sketch-uri ș.a.m.d.

Oamenii și-au schimbat cumva atitudinea față de tine odată ce ai devenit cunoscută?
Da, unii din foști deja prieteni și-au schimbat atitudinea față de mine, am început să observ că oamenii vor doar să mă folosească și mă privesc doar ca o persoană publică de pe Instagram. Însă eu nu sunt persoana care se lasă folosită, și atunci când observ așa tip de oameni, încerc să-i evit. Dar  pe lângă asta, am și  oameni care mereu mă susțin și îmi sunt alături.

Părinții tăi îți primesc videurile? Ce părere au ?
Părinții știu că mă ocup cu vine-urile și au o părere foarte bună despre ele, dar, din fericire pentru mine, ei nu au Instagram și nu-mi văd mereu postările, pot eu să le mai arăt uneori.

La moment, continui să faci vine-uri pentru că îți place sau pentru că a devenit o obligațiune față de urmăritorii tăi?
Continui să o fac, din simplu fapt că îmi place să aduc zâmbete pe fețele oamenilor. Mereu când primesc mesaje cu cuvinte plăcute din partea urmăritorilor mei, dispoziția îmi crește foarte tare. Cred că anume asta mă motivează să continui.

Presupun că pe lângă mulți admiratori, mai sunt și din cei care nu te au la inimă și te invadează cu mesaje/comentarii urâte. Cum procedezi în asemenea situații ?
Da, desigur am și hate-uri ca orice blogger. Înainte atrăgeam mult atenția la mesajele lor, uneori chiar plângeam, nu înțelegeam din ce cauză acești oameni mă urăsc. Dar la un moment dat, mi-am dat seama că comentariile și mesajele urâte, lipsite de constructivitate ,nu îmi merită atenția. Am realizat că orice nu ai face, nu poți să le placi tuturor, și mereu vor fi persoane invidioase pe succesul tău . La moment mai mult râd pe seama acestor comentarii.

Într-un story ai spus că nu îți este comod când cineva în prezența ta se uita la vine-urile publicate de tine. De ce acest lucru te intimidează atât de mult ?
Cred că acest fapt este mai mult legat de o așa numită  ,,traumă psihologică” de la 15 ani. Pe atunci încercam să fiu YouTuber (filmam diferite video-uri gen : q&a și ,,adevăr sau provocare”), după ce au aflat majoritatea din școala mea despre ele, au început să-și bată joc de mine (nu fizic, dar moral). Iar acum mi-e frică să văd reacția omului la vine-urile mele. Presupun că este legat și de faptul că sunt o fire mai puțin încrezută în sine.
34012865_2071995449725472_448760014404845568_n
Text: Liliana Crăciun
Foto: Arhivă personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin