Cât costă să te faci proprietar de locuință la malul marii? Turcia și Italia, destinații la mare căutare

Sezonul estival se apropie cu pași rapizi și cu siguranță mulți dintre voi sunt deja cu gândul la mare, soare și nisip. Cum ar fi să te bucuri de aceste lucruri de câte ori îți dorești fără să cauți cazare? O casă la malul mării poate fi visul fiecăruia dintre noi. Un loc unde să pleci atunci când rutina și probleme devin insuportabile…

O casă lângă plajă nu este un vis deloc modest. Suma pe care va trebui să o scoți din buzunar este destul de mare, dar dacă acesta este visul tău, merită să investești.

Din păcate, în Republica Moldova nu avem ieșire la mare, astfel trebuie să ne orientăm către alte țări.

Când vorbim de vacanțe, moldovenii preferă Turcia și Italia. Hai să vedem cât costă o casă de vacanță în aceste țări.

Italia

Temperatura perfectă, plajele spectaculoase și satele fermecătoare, se poate cere mai mult?

De exemplu o casă în Sicilia lângă mare, potrivit site-urilor de specialitate, poate costa de la 850.000 €, dacă e să vorbim de o vilă spațioasă.

În Capri o locuință în apropiere de port valorează în jur de 780.000 €

O casă cu ieșire directă la mare din Arhipelagul Toscanei ajunge să valoreze și 600.000 €

Desigur, există și locuințe cu prețuri mult mai mici, dar acestea de obicei nu sunt în stare ideală și nu au ieșire directă la mare.

Turcia este o altă destinație în topul preferințelor pentru moldoveni.

Dacă este să vorbim de o locuință cochetă chiar lângă plajă, atunci suma pe care va trebui să o scoți din buzunar poate ajunge la 70.000 de euro.

Dacă te mulțumești cu un apartament într-o zonă turistică, dar un pic mai departe de mare, atunci află că un apartament cu trei camere în Kusadasi, într-un bloc nou, costă de la 50.000 de euro, în vreme ce preţurile pentru o casă cu trei camere pornesc de la 55.000 de euro.

Dacă ai ajuns să citești până aici, atunci s-ar putea să te întrebi cât poate să valoreze o casă lângă plajă, în România.

De exemplu în Constanța o vilă cu ieșire la mare poate valora peste o sută de mii de euro, iar dacă vorbim de o vilă de lux, atunci prețul e unul foarte pipărat – 500 000 de euro.

Constanța

Abonează-te la articolele

Vip Magazin