Ce mai face jurnalista Cristina Gheiceanu astăzi? Află mai multe despre familia, planurile și veniturile ei

De când a plecat în țara peisajelor de vis, cu multă ciocolată și cu ceasuri scumpe, Cristina Gheiceanu nu mai poate fi admirată prezentându-ne știrile la ProTV. Însă, aceasta nu a dispărut nici pe departe din vizorul nostru. Fosta jurnalistă are un blog profitabil, un brand de haine și, cel mai important, o familie în creștere. Deși Cristina ne ține la curent cu toate evenimentele din viața sa, datorită paginii de Instagram, multe ne-am dorit să aflăm direct de la ea. Cu ce se ocupă astăzi, ce emoții are înainte să devină mamă din nou și din ce bani își întreține familia, ne-a relatat viitoarea mamă în acest interviu.

Cum se simte astăzi Cristina Gheiceanu ca mamă, soție, bloggeriță și, mai nou, antreprenoare?

Un pic copleșită de multitudinea de lucruri pe care trebuie să le fac. Am impresia că noi, femeile, vrem mereu atât de multe și chiar găsim energie pentru asta, dar în toată această goană, uităm să savurăm. Uite, cred că asta mă va învăța al doilea copil. Să domolesc pasul, să savurez fiecare clipă și să mă gândesc ce vreau să fac mai departe!

Trăiți deja de mai mulți ani în Elveția și ați reușit să percepeți cum e viața acolo. Care ar fi cinci lucruri despre această țară pe care le adorați sau care v-au fascinat?

Cred că, în primul rând, ar fi peisajele de poveste. Chiar vorbeam cu soțul meu, zilele acestea, cat de norocoși suntem să vedem așa locuri minunate, la distanțe de mai puțin de o oră de casa noastră. În fiecare weekend, parcă plecăm într-o nouă vacanță. Mai ales acum, în perioada acestui virus care efectiv ne-a știrbit din libertate, apreciem asta și mai mult! Elveția e ofertantă la acest capitol! În fiecare săptămână ai putea găsi un loc nou, care să te fascineze, la propriu.

Pe lângă toate aceste plăceri vizuale, Elveția vine la pachet cu mult respect, ordine, liniște și  siguranță!

Ați lăsat o întreagă carieră în jurnalism la Chișinău. Ce emoții vă cuprind când vă amintiți de acea perioadă la televiziune?

Am emoții plăcute. A fost o perioadă extrem de intensă emoțional și profesional. Am râs, am plâns mult, am învățat, am căzut, m-am ridicat, dar la un moment dat mi-am dat seama că nu mai vreau să fac parte din aceasta lume. Vreau cu totul altceva. Jurnalismul m-a ales pe mine, iar de această dată, voiam eu să aleg. Crescusem suficient ca să-mi asum această decizie. Așa că, întrucât a fost o decizie asumată, îmi amintesc cu drag de ea și mă bucur că în viața mea a existat o asemenea aventură pe nume jurnalism.

Totuși, nu ați uitat de el nici în Elveția. Cu ceva timp în urmă ați împărtășit pe Instagram vestea că prezentați știrile pentru un post media destinat diasporei din Elveția. De ce nu ați mai continuat acest job?

Da, aici in Elveția am avut oferta de a prezenta jurnalul de știri pentru romanii din diasporă. M-a tentat această ofertă, pentru că nu mai trebuia să fac jurnalism, doar editam jurnalul și îl prezentam. În așa fel, aveam timp și pentru Adela, dar și pentru mine.

Odată cu apariția COVID-ului, a trebuit să renunț la această poziție. Părinții petreceau mult timp cu noi, iar eu nu voiam să îmi asum acest risc și să aduc virusul în casă. Când am vrut să revin, am aflat că sunt însărcinată și a fost încă mai riscant. Așa că, într-un final, cea mai bună decizie a fost să renunț. Probabil soarta are alte planuri pentru mine.

Deja rămâne să vedem ce urmează! Oricum, o dată cu apariția fiecărui copil, noi femeile, parcă trebuie sa ne reinventăm iar și iar.

Odată cu emigrarea în Elveția, ați început un blog pe care apoi l-ați continuat pe Instagram. Ulterior, pe lângă el ați deschis și o afacere în domeniul modei. Care dintre acestea două vă asigură astăzi un venit mai bun?

Deocamdată câștig mult mai bine ca și creatoare de conținut. E un lucru firesc. Propriul brand a fost lansat recent și în el, deocamdată, doar investesc. Aproape tot ce câștig din magazinul meu online, reinvestesc tot acolo. E un lucru despre care știam din start și pentru care eram pregătita. Sper, în viitorul apropiat, să aducă și venit. Muncim pentru asta.

Ce ați alege mereu dintre jurnalism, blogging și antreprenoriat? De ce?

Acum, cu toata experiența acumulată, cred că nu aș alege niciuna dintre cele trei opțiuni. Aș alege un alt job. Sună ciudat, nu? (râde).

Așa de multă lume fuge după aceste cuvinte: succes și antreprenor. Ele sună frumos, dar asta înseamnă zero timp liber, mult stres și, într-un final, te intrebi: oare viața în asta constă, să lucrezi până și în vacanțe?

În Elveția job-urile au ore fixe, pauze de masă fixe, iar când vii acasă poți savura din timpul tău liber, ceea ce e imposibil când ai o afacere! Poți pleca în vacanță fără a sta mereu pe laptop și telefon. Până la urmă, asta e ceea ce simt acum. Vedem ce decizii iau mai departe.

A doua sarcină, sincere felicitări! Cum decurge aceasta și ce sentimente vă încearcă pe dumneavoastră și pe soț acum, ca viitori părinți de două fetițe?

Suntem extrem de fericiți, dar parcă încă nu ne vine să credem. Foarte des, după ce adoarme Adeluța, ne gândim oare cum va fi, oare cum vom face față, oare ce caracter va avea a doua fetiță?!

Eu parcă simțeam că va fi iar fetiță. Mereu m-am văzut mama de fete, nu știu de ce. E un sentiment pe care îl am încă de demult. Acum, sperăm ca Adela să nu fie geloasă și noi, ca părinți, să fim cât mai pregătiți pentru a le oferi educația corectă. De fapt, seara asta și facem. Citim, ne documentăm si sperăm să ne iasă totul.

Abia așteptăm să o cunoaștem și să o ținem în brațe.

Cum se vede Cristina Gheiceanu peste cinci ani?

Niciodată nu mi-am făcut planuri. Cred că de aici și apar toate frustrările multor oameni. Ne punem niște țeluri, apoi din anumite motive, nu le realizăm și respectiv, devenim stresați, furioși, nu mai credem în noi. Eu îmi fac planuri pe termen foarte scurt și îmi place așa mai mult!

Prefer să mă las surprinsă. Prefer să savurez prezentul și să mă îmbunătățesc în fiecare zi câte un pic. Mă bucur că odată cu a doua sarcină am învățat și eu, în sfârșit, să trăiesc aici și acum, fără regrete, fără planuri, savurând din tot ce înseamnă a trăi.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin