Corina Muntean & Friendly School

S-a născut cu antreprenoriatul în sânge, doar că a fost nevoie să se întâmple mai multe lucruri care să o ambiţioneze și să o motiveze suficient de mult încât să înţeleagă cât poate să facă şi că stelele nu sunt chiar atât de departe. Corina Muntean este balanţa perfectă dintre ea însăşi și echipa profesionistă de la Friendly School. Dacă VIP magazin a împlinit anul ăsta majoratul, munca ei ca şi profesoară, la fel se egalează cu 18 ani de experienţă. Cifre deloc întâmplătoare. E suficient să stai cu ea la un compot roșu și afli că mereu ţine butonul aprins… Energia ei transmite încredere și, de cinci ani, te așteaptă la cea mai prietenoasă școală de engleză – Friendly School.

Text: Zina Bivol

Foto: Alex Iordache

ÎNCEPUTURILE FRIENDLY SCHOOL

Nu este suficient să fii prietenos, trebuie mereu să menţii o comunicare sănătoasă, iar pentru toate există o școală! Nu tot timpul începuturile îţi prezic succesul, dar munca zilnică, efortul și dorinţa sunt ingredientele inevitabile când îţi doreşti ceva. Sunt filolog de profesie, am finalizat cu brio Facultatea de Limbi Străine. Pasiunea faţă de engleză a început în clasa a VIII-a și iată-mă al cincilea an deja fondatoare a școlii de Engleză – Friendly School.

MOTIVE DE AMBIŢIE

Vorba ceea – tot ce nu te omoară, te face mai puternică. Acum câţiva ani, am trăit un moment nu chiar plăcut la jobul care activam. Am fost concediată pe emoţii, dur și incorect. Nu am să uit niciodată drumul pe care l-am parcurs de la birou până la microbuz, timp în care mi-am promis că voi fi cel mai bun profesor de engleză și, tot atunci, mi-am promis să nu trec niciodată peste personalitatea și valorile mele. Din acel moment au urmat multe schimbări de job și multe ore de engleză predate inclusiv sâmbăta și duminica. Am tot încercat să încalţ diferiţi papuci, uneori i-am împrumutat și de la alţii ca în final să înţeleg că doar ai mei sunt cei mai comozi și că drumul pe care merg îl simt cel mai sigur sub picioare.

ANTREPRENOR Versus ANGAJATOR

Nu cred că un antreprenor care și-a dezvoltat bussinesul prin propriile forţe îl va invidia pe altul. Dimpotrivă! Cel care știe câte nopţi nedormite sunt la temelia acestui vis, cu siguranţă va trimite un gând bun, fie el și virtual. Angajatul are și el sarcinile sale, oamenii își leagă scopurile perfect unul de celălalt. Cel puţin, e bine când fiecare își cunoaște locul și gustul cafelei.

INTELIGENŢA EMOŢIONALĂ

Poate și este necesar un nivel de IQ ridicat, dar în mare parte mă reprezintă inteligenţa emoţională unde pun accent pe capacitatea de a înţelege și de a gestiona atât propriile emoţii, cât și pe ale celorlalţi. Dacă simt că unii elevi sau colegi vin la lecţiile noastre cu gânduri negative, încerc să-i scot din această stare, fiindcă noi gândim aici cu creierul și avem nevoie să se conecteze la ceea ce se spune. Cred că oricând ne putem îmbunătăţi inteligenţa emoţională, să transformăm emoţiile negative în emoţii pozitive și să păstrăm relaţiile frumoase cu ceilalţi. Pentru tot există anumite tehnici, iar eu de la o vreme mă etichetez tot mai mult cu ele, fiindcă vreau toţi din jurul meu să fie bine.

ÎNŢELEPCIUNEA INVESTIŢIILOR

Sunt un om corect, poate prea corect, dar suficient de înţelept ca să înţeleg că dacă nu faci lucrurile la timp, s-ar putea să nu le mai faci niciodată. Şi asta încerc mereu să transmit și echipei mele. Nu poţi oferi flori după ziua de naștere sau să sari în apă să salvezi după ce nu mai ai ce salva. Toate se întâmplă la timpul lor și ar fi bine să nu întârziem în deciziile care chiar contează. Natura este cel mai bun exemplu în acest caz, toate au o oră a lor și se respectă, exact ca anotimpurile, unul vine altul pleacă.

ECHIPA = FAMILIE

Zilnic, la birou suntem puţini, dar când ne întâlnim la diverse evenimente, team building-uri, sărbători sau aniversarea școlii, pentru care optez să le avem cât mai des, mă bucur să văd o echipă de 25 de profesori friendly. E atât de frumos să rezonăm sub aceleași idei și să creștem generaţii cu viziuni largi și orizonturi universale. Avem deja peste 25.000 de elevi instruiţi atât în online cât și offline și 3 000 de grupe formate. Colegii mei știu că fiecare dintre ei sunt parte a familiei Friendly School, iar eu încerc la maxim să le ofer toată susţinerea mea, începând de la cea financiară până la cea emoţională.

EXISTĂ TREI DE DA!

Există trei de DA. Dumnezeu mereu îţi răspunde cu aceste trei formule la situaţii incerte. Citisem despre asta undeva la Olga Ţăpordei și chiar mi-a plăcut.

Da!

Da, doar că nu acum, un pic mai târziu!

Da, doar că ceva mai bun!

Eu primesc conștient aceste răspunsuri și am învăţat să le aștept. Dumnezeu nu ne supără niciodată fără vreun motiv, iar în timp conștientizăm că oricum totul este spre binele nostru.

MAI MULT…

Putem și mai mult. Cu echipa care am format-o, ne propunem să deschidem mai multe filiale, următoarea fiind la Ialoveni. Suntem în pline pregătiri și suntem încrezuţi că ne va reuși. Ideile bune întotdeauna prind contur, mai ales dacă crezi și pui suflet în ele. Suntem creativi, puternici și, cel mai important, prietenoși. Avem o atitudine frumoasă în tot ceea ce realizăm și ne implicăm la maxim ca copilul sau adultul să meargă acasă cu multe cunoștinţe. Să știi o limbă străină este ca și cum ai învăţa mai multe culturi.

Pasiunea noastră este engleza. Iubim să educăm și să creștem oameni cu valori.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin