Covorul moldovenesc – un must-have pentru design-ul casei tale (Foto)

Covoarele viu colorate pe care buneii noștri încă le păstrează în Casa Mare au revenit în tendințe. Designerii ne recomandă, dacă avem o astfel de comoară moștenită, să nu ne fie frică să o includem în design-ul modern al casei noastre.

Pe vremuri,covoarele erau țesute manual, din lâna care era vopsită de coloranți naturali, pe care gospodinele le pregăteau din plante, urmând rețetele transmise din generație în generație.

Mai târziu au apărut soluții mai simple de a vopsi și a țese aceste covoare. Aici cumpărătorii trebuie să fie foarte atenți. Există covoare țesute manual și există covoare cusute la mașină, acestea din urmă nu sunt considerate autentice.

Dacă îți dorești un astfel de covor atunci cea mai sigură metodă de-al găsi este să mergi prin satele Moldovei, unde o să descoperi femei în vârstă care mai țes sau păstrează zestrea de la părinți.

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vei descoperi o întreagă expoziție dedicată acestor covoare. Mochetele colorate au fost culese din diferite sate și de la diferiți meșteri iscusiți.

E un adevărat sentiment de mândrie să deții acasă un covor tradițional moldovenesc. Acesta se va potrivi perfect cu stilul casei tale, chiar dacă ești adeptul minimalismului. Covorul va fi acea pată de culoare, care va dărui personalitate locuinței.

Pentru a te convinge am selectat câteva fotografii.

Julie Hembert este o franțuzoaică, autoarea unui blog de interior. Aceasta s-a îndrăgostit de covorul moldovenesc și ne demonstrează prin câteva imagini cât de bine arată covorul dacă este bine inclus în interior.

Astăzi, pe diferite site-uri, covoarele autentice moldovenești se vând la prețuri de mii de lei sau sute de euro. Prețul este calculat în funcție de cât de bine sunt păstrate, dimensiuni și vechime.

Sursa foto: Instagram/ Zestrea.md

Aceste covoare vor aduce în locuința ta istorie și multă culoare. Sunt piese-statement în orice amenajare, căci motivele florale, nuanțele tari și contrastele puternice îți iau ochii încă de când ai intrat în încăpere.

Îndrăznește să își colorezi casa!

Dacă ai decis să achiziționezi un astfel de covor, mai multe modele poți găsi pe acest grup de pe facebook: Zestrea din Moldova

Abonează-te la articolele

Vip Magazin