De vorbă cu Dinu Colciu, despre viața în tatuaje

Când mă pregăteam să scriu despre acest subiect, îmi imaginam că voi intra într-un salon de tatuaje în care voi da peste nişte tipi duri, cu tot felul de chestii din cultura heavy metal şi, evident, tatuaţi din cap până în picioare. Pășind pragul salonului Leovink Tattoo, părerea mi s-a schimbat radical. Acolo m-am întâlnit cu Dinu Colciu, proprietarul salonului, un domn foarte deschis, care inspiră profesionalism şi încredere prin munca pe care o face.

Prin ce surprinde Salonul „Leovink Tattoo”?

Încă de la înfiinţarea sa, în anul 2010, salonul nostru este locul unde se realizează lucrări complexe, picturi şi modele unice la comandă. Aici nu există limite de imaginaţie, orice idee a clientului se poate pune pe foaie şi apoi pe piele. Ofer consultanţă cu privire la model, dimensiune, încadrare etc., așa încât rezultatul final să arate cât mai frumos, iar clientul să fie mulţumit.


Cât durează să faci un tatuaj?

Un tatuaj poate să dureze cinci minute, dacă clientul vrea o inimioară, o literă, ceva de dimensiuni mici, dar și cinci-șapte ore, dacă vrea ceva mai complex. Tatuajele color implică două sau mai multe ședinţe. Ele depind și de pielea omului, de felul în care introduci pigmentul în piele, de felul în reacţioneazã pielea la el. Deci, sunt mai mulţi factori care influenţeazã tatuajul final.

274a9238_optEști mulţumit de lucrările tale?

Până acum, nu am fost mulţumit pe deplin de niciun tatuaj. Nu pentru că nu ar fi făcute bine, ci pentru că sunt de părere că întotdeauna se poate mai mult. Iar eu vreau mereu mai mult. Exerciţiul și experienţa sunt necesare, dar eu mă consider un autodidact. Nu am avut de la cine să învăţ. Mi-am format singur abilităţile. Totuşi, nu am avut niciun client care să nu fie mulţumit. Pe toţi i-am surprins plăcut prin ceea ce le-am „imprimat” pe piele. Totul a fost peste așteptările lor.

Există un trend al tatuajelor, un model care se caută?

Nu a existat niciodată. Astfel de concepţii sunt greşite. Există, spre exemplu, o estetică a tatuajului în funcţie de zone. Astfel, femeile aleg zone precum cea lombară sau gleznele, pentru că, realizate în aceste părţi ale corpului, tatuajele le pun în evidenţă feminitatea sau frumuseţea. Bărbaţii, în schimb, preferă să-și tatueze gambele sau braţele. În general, oamenii optează pentru modele expresive, fiind inspiraţi de semnificaţia pe care o au pentru ei, şi nu în funcţie de modă, cum s-ar crede. O aniversare, un nou început, o pasiune, toate sunt motive pentru a-ţi face un tatuaj.

S-a vorbit, în ultima vreme, de tatuajul 3D. Există aşa ceva, şi dacă da, prin ce diferă el faţă de un tatuaj obişnuit?

Nu există aşa-numitul tatuaj 3D. Aici este vorba despre cât de bine este realizat desenul. Dacă vrei o comparaţie, poţi alege un tatuaj normal ca pe o schiţă, iar aşa-numitul tatuaj 3D ca pe o pictură. Asta e diferenţa. E vorba de captarea tuturor detaliilor într-un mod cât mai expresiv, prin pictura pe piele.

Ce sfaturi le dai celor care vor să-şi facã primul tatuaj?

Să se informeze foarte mult înainte de a se tatua, să-şi facă un tatuaj care să-i reprezinte și să apeleze la un artist tatuator profesionist. Mulţi fac greșeala de a se orienta dupã ce e mai ieftin: mergem acolo unde costă mai puţin. Dacă vrei ceva bun, nu trebuie sã te mai intereseze preţul. Într-adevãr, sunt destul de scumpe tatuajele, recunosc asta, dar există variante la care putem apela: facem în etape, în tranșe, găsim o variantă. Eu le ofer tuturor consiliere gratuită înainte de efectuarea tatuajului. Vorbim despre orice îl intereseazã pe om, de multe ori dezvoltăm și alte discuţii, dar asta mă ajută pe mine să-l cunosc mai bine și să știu ce-i pot recomanda, ce cred că i se potrivește mai bine. 3539337.jpg

 

Adresa:

Chișinău, str. Ismail 40/2

Telefon: +373 22 274 467

www.leovink-tattoo.com

 

Text: Iuliana Mămăligă / Foto: Andrian Irimca 

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin