Descoperă 4 destinaţii exotice pentru aventuri adevărate

Сum îţi pare ideea de a prinde răsăritul pe malul oceanului, de a savura briza abia trezită şi de a-ţi mângâia picioarele într-un nisip fin? Dar ce spui de un slalom cu barca pe apele pline de adrenalină ale Amazonului sau poate de o escaladare a vârfurilor pietroase din Anzi? Împreună cu proiectul WE GO, am ales cele mai tari destinaţii exotice pentru ca tu să ieşi din rutina unui turist de rând şi să te bucuri la maximum de fiecare moment petrecut la mii de kilometri de casă.

WE GO este un proiect al celor care iubesc adrenalina, cheful de viaţă și au dorinţa de a ieşi din tiparele unei vacanţe monotone. Își are începutul în prima jumătate a lui 2013, când Alexandru Podolski (fondatorul proiectului WE GO) nu se putea decide cu amicii unde să meargă la mare, el fiind singurul dintre ei care îşi dorea să meargă în Mallorca. „Mi-am zis că neaparăt voi găsi pe cineva să meargă cu mine. Am găsit bilete, vilă de închiriat, mașini și am afișat oferta pe pagina mea de Facebook. În 15 minute am adunat un grup de tocmai zece persoane! Am mers, ne-am distrat de minune și chiar ne-a plăcut conceptul călătoriilor de grup, plecarea cu oameni străini care, pe parcurs, îţi devin prieteni. A fost vesel, aventuros, econom și am decis pentru mine că, pe viitor, voi călători doar în grup”, spune Alex.

Astfel de călătorii se deosebesc radical de ofertele pe care le propun agenţiile de turism pe piaţa noastră. În primul rând, omul apelează la o agenţie atunci când are nevoie de odihnă, iar dintr-o călătorie cu WE GO, el revine mult mai obosit decât a fost până la plecare. Dar revine și mai inspirat, mai entuziasmat, cu bagajul de amintiri mai bogat. Agenţia oferă standardul avion + transfer + un singur hotel pentru toată perioada. Conceptul călătoriilor WE GO constă în a cunoaște, a vedea, a cutreiera cât mai multe locuri din ţara-destinaţie. Se renunţă la hoteluri în 80 % din cazuri în favoarea cazărilor la oameni acasă; pentru mobilitate, închiriază mașini sau, dacă traficul rutier e foarte periculos (cum ar fi cel din Sri Lanka, Thailanda, Maroc, Laos ș.a.m.d.), se renunţă la automobile și se optează pentru autobuze, trenuri. În mare parte, cazarea și orașul se schimbă la una-trei zile, ca persoana să nu se plictisească.

Exact în trei ani, Alex a reușit să organizeze tocmai 25 de călătorii de grup, cea mai ieftină călătorie fiind acea din Cipru, cu doar 400 de euro, iar cea mai scumpă – cea din Noua Zeelandă, care a costat aproape 2500 de euro.

img_0521_opt Alexandru Podolski, 24 de ani

Călătoreşte de la vârsta de 19 ani, prima lui destinaţie fiind Sri Lanka. O bună parte din timpul petrecut acasă i-l fură planificarea călătoriilor ulterioare. Are studii în economie, deși, fiind copil, visa la o carieră de veterinar (ca tatăl său). Totuși a ajuns să activeze în alt domeniu – călătoriile. Până în momentul de faţă, a vizitat 36 de ţări, trei oceane, patru continente, a zburat de 119 ori.

Sri Lanka

Fascinează prin verdeaţa sa tropicală, prin jungla deasă, prin plantaţii de ceai și prin culori ameţitoare. Kilometri de plaje de nisip se întind de-a lungul întregii insule, având o energie deosebită. Condimente tradiţionale din Sri Lanka, delicioasele fructe de mare, ceai aromat din Ceylon, fructe exotice, lichior dulce de nucă de cocos – toate îi vor desfăta chiar și pe cei mai mari gurmanzi. Partea centrală a insulei, verde și muntoasă, este bogată în orașe antice, temple, construcţii care păstrează dovezi ale unei civilizaţii extrem de dezvoltate, apărute cu mult înaintea erei noastre. Există o legendă care spune că Sri Lanka este locul în care a ajuns Adam după izgonire, un loc la fel de frumos ca şi Edenul. (Decembrie 2016)

sri-lanka_opt

                                           Filipine                                                              

 Țara exotismului. E formată din peste 7000 de insule mici, spălate de apele calde ale Pacificului. Clima blândă, frumuseţea uimitoare a naturii, posibilitatea de a petrece călătorii romantice atrage turiștii aici pe tot parcursul anului. Coasta oceanică a Filipinelor cuprinde plaje de nisip fără sfârșit, apă cristalină, „grădini” de corali și o bogată faună marină. Acesta este unul dintre puţinele locuri de pe pământ unde îţi dai seama că termenul „exotic” nu și-a pierdut sensul iniţial. (Ianuarie 2017)

Peru – ţara legendelor. Este numită pe bună dreptate centrul istoric al Americii de Sud. Identitatea și misterul ei fascinează și istoricii, și antropologii, și zoologii, și călătorii. Incașii au lăsat în urma lor un oraș misterios – Machu Picchu, precum și ruinele maiestuoase din Cuzco. Este cunoscut faptul că incașii au fost ultima verigă într-un lanţ de mai multe civilizaţii, succesive, care au înflorit și au dispărut în Peru. Este greu de imaginat o excursie mai exotică și mai interesantă decât călătoria spre Peru, un stat cu o istorie veche, tradiţii extraordinare, patrimoniu cultural bogat, o identitate naţională distinctă, natură uimitoare. Aici se înalţă într-un mod uimitor Anzii, unii dintre cei mai înalţi munţi de pe planetă, de unde începe Amazonul. (Aprilie 2017)

filipine_opt

Brazilia

 Una dintre cele mai uimitoare și frumoase ţări din lume. „Întâlnirea” cu ea este un șoc. Plăcut, evident. Fascinează prin gama diversă de culori, prin frumuseţea nebună a femeilor, iar asta face ca inima să-ţi bată în ritmuri de samba. Jungla misterioasă a Amazonului, abundenţa de flori tropicale, fructe și plante, fauna uimitoare, plajele aurii Copacabana și Bahia, aroma îmbătătoare a cafelei, zgomotul puternic al cascadelor – toate acestea, ca un magnet, atrag în Brazilia milioane de turiști din toată lumea. Și totuși celebrul tangou brazilian, fotbalul, arhitectura originală, mulatrele ademenesc mai tare și pot să provoace nostalgie chiar și acelui călător care încă nu a fost aici. (2017)

brazilia_opt

Peru

  Țara legendelor. Este numită pe bună dreptate centrul istoric al Americii de Sud. Identitatea și misterul ei fascinează și istoricii, și antropologii, și zoologii, și călătorii. Incașii au lăsat în urma lor un oraș misterios – Machu Picchu, precum și ruinele maiestuoase din Cuzco. Este cunoscut faptul că incașii au fost ultima verigă într-un lanţ de mai multe civilizaţii, succesive, care au înflorit și au dispărut în Peru. Este greu de imaginat o excursie mai exotică și mai interesantă decât călătoria spre Peru, un stat cu o istorie veche, tradiţii extraordinare, patrimoniu cultural bogat, o identitate naţională distinctă, natură uimitoare. Aici se înalţă într-un mod uimitor Anzii, unii dintre cei mai înalţi munţi de pe planetă, de unde începe Amazonul. (Aprilie 2017)

peru_opt

Abonează-te la articolele

Vip Magazin