Descoperă bucătăria siciliană alături de Casa Rinaldi

Palermo, Messina, vulcanul Etna, cereale, măsline și vin… toate ne duc cu gândul la fascinanta Sicilia! În bucătăria siciliană pot fi identificate urmele culturilor demult apuse și a popoarelor care au locuit pe tărâmul insulei pe parcursul ultimelor două milenii, fiind, prin urmare, una deosebit de bogată și variată.

Gustul Caperelor Casa Rinaldi astringent, proaspăt şi uşor picant, este preferat în combinaţii cu somon, păstrăv, miel, dar şi cu alte tipuri de carne, cum ar fi cea de vită şi de porc. Ele au nu doar un gust deosebit, dar oferă şi un şir de beneficii pentru organism.

Calităţile nutritive ale Couscousului Casa Rinaldi sunt renumite în întreaga lume şi de aceea el se găseşte pretutindeni, mai ales în diete sănătoase. Când îţi îmbogăţeşti bucatele cu granule de couscous, n-ai de ce să te îngrijorezi pentru siluetă: acest produs are un conţinut scăzut de grăsimi saturate, colesterol şi sodium.

Uleiul extravirgin de măsline Val di Mazara Sicilia este un produs de excepţie al regiunii Sicilia. Aceasta se datorează nu doar faptului că îi poartă numele, ci şi calităţii şi gustului fin pe care îl posedă.

Chiar dacă se numeşte Puttanesca, acest sos nu este niciodată o plăcere interzisă. Savuros şi vibrant, Puttanesca este realizat din roşii, capere, măsline verzi şi negre, piper negru, sare, pătrunjel şi ceapă, toate ingredientele fiind selectate pentru a crea gustul tradiţional italian.

Caciocavallo este un caşcaval stagionat, obţinut din lapte de vacă sau de oaie, luând forma unei lacrimi. Caciocavallo este asemănător la gust cu caşcavalul Provolone, cu o coajă tare şi comestibilă.

Uleiul extravirgin de măsline Solo Polpa reprezintă unul dintre cele mai valoroase uleiuri din tradiţia italiană. Cu o aromă deosebită, acesta adaugă preparatelor un plus de savoare, de gust şi nenumărate beneficii!

Sucul natural de lămâie Casa Rinaldi este un condiment ce vă poate diversifica bucatele, schimbându-le gama de gusturi în una neobişnuită. Tagliolini al limone este una dintre reţetele ce îmbină gustul clasic al pastei cu cel deosebit al lămâii.

Obţinut din lapte de capră, după cum sugerează şi denumirea, caşcavalul Caprottino Casa Rinaldi are o culoare galben pai. Util este faptul că laptele de capră, spre deosebire de cel de vacă sau oaie, are un nivel mai mic de colesterol. Crusta comestibilă este netedă, consistentă, tratată la suprafaţă cu ulei.

Ricotta este unul dintre caşcavalurile tradiţionale ale Italiei. Având o textură cremoasă, Ricotta este un ingredient favorit pentru deserturi precum cheesecake şi cannoli. De asemenea, ea poate fi zbătută şi amestecată cu zahăr, scorţişoară, suc de portocale, căpşuni şi, uneori, bucăţi de ciocolată.

Cei ce s-au plictisit de pastele obişnuite, le descoperă în regiunea Sicilia pe cele neobişnuite şi anume Fusilli Spaccati. Datorită faptului că sunt produse din grâu dur de o înaltă calitate, suntem siguri că le veţi îndrăgi de la prima îmbucătură.

siciliapage_119_opt

Abonează-te la articolele

Vip Magazin