Dezgolite Frumos: Dorina Darii – DE 8 ori femeie

Este frumoasă, graţioasă, elegantă, stilată, puternică, pretenţioasă, selectivă, te lasă să te apropii exact de cât are nevoie… Ce mai! E femeie în cele mai adevărate sensuri ale cuvântului. De la F la E. Și nu este deloc întâmplător că VIP magazin revine la dezgolit frumuseţi tocmai cu acest exemplar al genului. Mai ales în această perioadă a anului în care femeile sunt ca la ele acasă. De parcă în alte anotimpuri ele ar fi în deplasare… Și dacă suntem în zodia magicei cifre 8, am decis să împărţim toată această operă de artă în componente. Lăsăm pălăvrăgeala, intrăm în London Boutique Hotel și la treabă!

1.Spuneam că e pretenţioasă. Nu e întâmplător faptul că s-a lăsat dezgolită doar când pe short list-ul fotografilor însărcinaţi cu pictorialul cu pricina a fost inclus unul dintre cei mai tari din parcarea fotografilor de la Chișinău și nu numai, Dragosh Cojocaru, pe care ea de multă vreme îl vroia. Ca fotograf. Interesant că și el era, de ceva vreme, interesat să o aibă. Ca model. Iar autorul acestor rânduri a fost și este fericit să îi aibă pe ambii în cadrul acestui proiect.

2. Vă reamintesc că e pretenţioasă. Și atunci când am făcut pentru prima dată cunoștinţă în aspect profesional, mi-a cerut BMW. A zis că acceptă să pozeze pentru un calendar cu mașini doar alături de un bavarez. La ai săi 18 ani, câţi avea ea pe atunci, mi s-a părut îndrăzneaţă, că femeia nu poate fi numită obraznică, din oficiu. După asta au urmat numeroase colaborări comune atât în plan profesional, cât și personal. Și poza pe care aţi avut ocazia s-o admiraţi în începutul acestei ediţii nu este singura de acest gen și deloc întâmplătoare. Ne știm bine, ce mai…

3. E tradiţionalistă. Cât privește respectarea codului bărbatului privind divinizarea femeii. Așa cum scrie cartea, cu purtatul în braţe, pusul la icoane, dusul în Maldive și cadouri la fel de preţioase ca și ea. Feminismul o fi o chestie bună, din care a și împrumutat câteva alineate, dar ea optează, totuși, pentru Codul bunelor maniere, iar cel care e obligat să-l respecte este, firesc, bărbatul. Dorina știe, însă, să păstreze echilibrul, să nu treacă de linia roșie și să nu sară calul. Mai ales că dacă e nărăvaș, mai dă și cu copita. De cal vorbim.

4.Cadourile,
bată-le vina.

Așa se gândesc bărbaţii, nemaiștiind ce să inventeze la un nou 8 martie sau 14 februarie. De fapt, sezonul începe cu 6 decembrie și se încheie pe la… da nu se mai încheie, de fapt. Femeia de afaceri și modelul Dorina Darii se pricepe de minune la cadouri. Să le primească, vezi aliniatul de mai devreme. Doar că nu a fost așa tot timpul. Atunci când experienţa abia luase start (era prin clasa a treia), lotul cadourilor disponibile era cu mult mai restrâns și se rezuma la o lalea.

5.Frumuseţea este cuvântul cheie în cazul ei. Este calitatea cu care a înzestrat-o natura (vezi mama cu tata), așa că a fost aproape firesc să se dedice industriei frumosului. Cu alte cuvinte, să profite de calităţile sale native în scopuri profesionale. E și profitoare, na. Toate fetele adolescente vor să se facă manechine, ea n-a făcut excepţie și nu doar că a vrut, ci chiar s-a și făcut. Modeling-ul a dus-o departe și la propriu, și la figurat. A ajuns și pe meleaguri chinezești, încă până a fi liliacul la modă. A ajuns și în videoclipurile marilor artiști, ca Fly Project, Randi sau Carla’s Dreams…

6.Frumuseţea e cuvântul cheie și atunci când vorbim despre femeia de afaceri Dorina Darii, fondatoarea și proprietara brandului vestimentar DORIS. Nu s-a dus în construcţii, canalizare, electrocasnice sau funerare, că există destule domenii profitabile pe aceste meleaguri. A rămas în aria de acoperire a industriei vestimentaţiei, doar că, dacă, până acum câţiva ani, era doar promotoarea hainei pe podium sau în ședinţele publicitare, acum apare și din postura de autoare.

7.Dorina este model. Ca ocupaţie, dar și ca atitudine în viaţă. Este un exemplu clar despre cum poţi porni de jos și ajunge la cele mai înalte culmi. Despre cum un simplu om, dacă admitem, totuși, că femeia face parte și ea din specia umană și nu una superioară, poate fi autodidact și crește până într-atât, având un singur învăţător – viaţa. Despre cum se poate ajunge la un nivel bun de engleză fără a apela la teacheri și despre cum se poate supravieţui și progresa într-un domeniu în care socotelile nu prea coincid cu realităţile.

8.Timpul liber al Dorinei Darii este scris și el, ca la carte. La prima posibilitate apărută, shopping-ul este primul pe listă. Așa că, în caz că apare vreo deplasare de serviciu la București ori în alte orașe mari ale lumii, or, ele apar cu regularitate, după fiecare shooting vine rândul, neapărat și pentru shopping în mall-urile de acolo. Iar acasă, la Chișinău, de fiecare dată, o așteaptă pisoiul drăgostos, dar și pretenţios, ca să nu-i zicem alintat. De la cine o fi învăţat să fie așa, oare?…

Text: Marcel Toma
Foto: Dragosh Cojocaru
Loc: LONDON BOUTIQUE HOTEL, Chișinău, str. Ismail 17
Make up: Doina Jechiu
Accesorii: Sabina Stepanova Jewelry
Vestimentație: Salon DORIS

Abonează-te la articolele

Vip Magazin