Efectele speciale din filmul „Top Gun 2” au fost create de o moldoveancă

Știm cu toții că, din păcate, industria cinematografică de la noi este slab dezvoltată. Filmele turnate în Republica Moldova în ultimii ani pot fi numărate pe degete. Industria nu este susținută, chiar dacă există o mulțime de talente, care ar putea face un produs demn de admirat.

E greu să îți găsești locul la noi în țară dacă ai ales o profesie din această industrie. Foarte mulți tineri talentați aleg să plece peste hotare pentru a se manifesta. Astăzi verm să vă povestim despre Valeria Railean, o tânără de la noi care s-a stabilit la Montréal și realizează efecte speciale pentru producțiile Marvel.

Valeria a creat efectele pentru filmul Top Gun: Maverick, producția care poate fi văzute zilele acestea în cinematografele de la noi.

Ideea Valeria de a studia efectele special i-a venit după ce a urmărit filmul Avatar. Tânără a studia această artă în Franța și în prezent colaborează cu Marvel.

Recent, moldoveanca a lucrat pentru filmul Top Gun 2, care îl are în rolul central pe Tom Cruise.

Realizarea efectele care nouă ni se par firești pot dura luni de zile. Fără aceste efecte filmele de acțiune sau science fiction nu ar avea niciun farmec.

Nu este prima dată când Valeria Răilean lucrează pentru Marvel. Tânără a creat efecte și pentru „Spider-Man: No Way Home „ dar și pentru serialul „Miss Marvel”.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin