Elena Naumenko sparge stereotipurile și conduce o companie de tutun!

Dacă nu luăm în considerare zâmbetul dezarmant, atunci charisma, profesionalismul şi determinarea sunt cele mai tari caracteristici ale Elenei Naumenko, noul director Philip Morris Moldova. La începutul anului 2020, Elena a acceptat provocarea de a continua cursul companiei către un viitor fără fum, doar că deja aici, în R.Moldova. Recunoaște că s-a îndrăgostit de Chișinău din primele zile, de oamenii de aici și atitudinea lor neașteptat de familiară. Acum, are în față încă o provocare – a început să studieze limba română, pentru a putea comunica și a înțelege mai bine oamenii și locul care deja i-a devenit a doua casă.

Elena Naumenko: Directorul Companiei „Philip Morris”

Cariera mea în Philip Morris a început acum 11 ani, în Ucraina. În filiala ucraineană a companiei, am lucrat în diverse domenii – de la vânzări, până la finanțe şi relații externe. Totuși, cea mai interesantă experiență a început odată cu lansarea unui produs inovativ și revoluționar în portofoliul companiei – sistemul de încălzire al tutunului IQOS. Am păstrat același entuziasm și, împreună cu echipa din Moldova, vom continua realizarea misiunii companiei – crearea unui viitor fără fum.

Există un stereotip că, doar bărbații își pot construi o carieră într-o companie de tutun. Într-o oarecare măsură acest lucru este adevărat. Dacă este să vorbim despre Philip Morris, atunci, cu certitudine pot afirma că în companie toți au drepturi și șanse egale. Bărbații și femeile sunt abordați echitabil, iar contribuția lor profesională este apreciată în egală măsură. Incluziunea și diversitatea sunt la baza strategiei Philip Morris International și joacă un rol cheie în transformarea companiei. Când vorbim despre transformare, ne referim la tranziția de la producerea și comercializarea țigărilor tradiționale la produse fără fum.

Chișinăul e despre stradele verzi, vinuri aromate și oameni interesanți. Într-o perioadă scurtă de timp, am reușit să mă îndrăgostesc de capitala Republicii Moldova. Îmi place foarte mult Chișinăul, cu stradelele verzi, cafenelele cochete și oamenii binevoitori. Vinul moldovenesc are un loc aparte în inima mea, îmi plac designerii autohtoni și chiar am reușit să-mi suplinesc garderoba cu câteva articole noi, semnate de artiștii vestimentari de aici. Dar cel mai mult sunt impresionată de echipa locală Philip Morris – colegii mei sunt adevărați profesioniști, foarte creativi și dinamici. Sunt sigură că împreună vom obține rezultate bune și nu ne vom dezamăgi utilizatorii, care deja au format o comunitate de circa 40 de mii.

Pentru mine, dezvoltarea personală este mereu o prioritate. Cred că, indiferent de sex și vârstă, orice persoană trebuie să lucreze în continuu asupra sa, să crească personal și profesional. Cunoștințele, calitățile personale și profesionalismul nu pot fi contestate, indiferent dacă ești bărbat sau femeie. Eu cred că, în lumea modernă, toți au șanse egale, depinde doar de dorința fiecăruia de a crește.

Lucrul la Philip Morris este despre abordări originale în rutina zilnică. Aici, pot fi puse în aplicare cele mai îndrăznețe și inovative idei, iar managementul companiei apreciază într-adevăr acest lucru. Jobul meu îmi permite să cunosc și să colaborez cu oameni noi și interesanți din toată lumea.

Mereu spun că mersul înainte e perfect, dar avem nevoie cu toții şi de mici pauze. Pe tot parcursul vieții tindem să creștem, să învățăm și să ne schimbăm spre bine. Dar, uneori simți nevoia unui bilanț interior sau, pur și simplu, simți că ai nevoie de un respiro. Iată că în aceste momente ador plimbările lungi, muzica și cărțile. Apropo, vorbind despre lectură, mi-a plăcut cartea „Lean in. Femeile, munca și dorința de a conduce”, semnată de Sheryl Sandberg. Autoarea vorbește despre femeile în afaceri și cum e să construiești o carieră, păstrând echilibrul între viața profesională și cea personală. Din păcate, multe dintre noi renunță la carieră, din diferite motive. Deseori însă, femeile nu au suficient curaj ca să avanseze în carieră, din cauza lipsei de încredere în sine și a fricii că nu vor putea trece peste anumite provocări. Această carte e despre cum să crezi în tine, să depășești fricile și să începi să acționezi.

Sunt femeie – femeie! Nu mă despart niciodată de trusa de cosmetică, IQOS și câteva măști de protecție stilate. 

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin