Eleonora Graur, Omul anului 2018 în domeniul APL

Eleonora Graur știe cum stau lucrurile în lumea deloc ușoară a politicii. Însă atunci când ai în gestiunea ta viața unui raion, acolo unde nevoile și grijile diferă enorm de cele din capitală, înțelegi că ai nevoie de mult curaj și voință. Dumneaei știe cel mai bine care sunt necesitățile raionului Rezina și zi de zi, alături de echipa de consilieri, este în căutare de soluții.

Sunt destul de rezistentă la stres și am o putere de concentrare promptă şi intensă.

Sunt gata oricând să aplic inteligența, experiența și bunătatea mea în serviciul oamenilor, adesea chiar în detrimentul meu.

Înainte de a iniția orice acțiune, activitate, m-am obișnuit să fac o evaluare obiectivă a riscurilor, beneficiilor și consecințelor, orientându-mă spre o ţintă utilă şi folosind instrumentarul cel mai funcţional.

Ca om politic, după o activitate de opt ani în calitate de președintă a raionului Rezina, am fost învestită cu încrederea și susținerea echipei și a cetățenilor din circumscripția nr. 13 Rezina, Șoldănești, care m-au înaintat în calitate de candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și care mă susțin în continuare.

Ca mamă, mă bucur în continuare de succesele copiilor mei, care mă sprijină în tot ceea ce fac și care îmi sunt alături, chiar și atunci când ne despart zeci de kilometri, știind cât de mult contează pentru mine prezența și aprecierea lor.

În general, a fost un an plin de evenimente de impact, precum modificarea sistemului electoral, schimbarea sistemului de salarizare în sectorul bugetar, schimbarea accentelor de dezvoltare a țării prin orientarea efortului principal spre cetățeni, implementată prin diverse proiecte sociale.

Pentru guvernarea actuală, din care sunt onorată să fac parte, a fost un an în care aceasta a demonstrat maturitate şi voinţă politică, verticalitate, un an marcat de acțiuni concrete pentru cetățeni.

Anul 2018 a fost destul de bogat în realizări, voi enumera doar unele din ele, precum reabilitarea infrastructurii orașului Rezina și a satelor din raion prin construcția a 27 km de drum în beton asfaltic, completarea Punctelor de asistență medicală de urgență din raion cu noi ambulanțe, deschiderea unui PAMU în satele aflate la distanță mare de or. Rezina, ignorate de factorii de decizie precedenți ani de-a rândul, reconstrucția Unității de salvatori și pompieri Rezina, reparația acoperișului și a sălii de festivități la LT „Olimp”, Rezina, reconstrucția blocului sanitar în LT „Alexandru cel Bun”, Rezina etc. Țin să menționez că aceste realizări au sporit încrederea oamenilor în mine și în echipa mea, în guvernarea actuală, în faptul că ei pot avea stabilitate, bunăstare aici, în R. Moldova. Oamenii s-au convins că grija față de necesitățile lor este o prioritate pentru mine și, apreciind activitatea mea și a echipei mele, mi-au acordat susținerea și încrederea de care am nevoie pentru a merge mai departe.

O personalitate se naște din setea de cunoaștere și perfecționare, însoțite de bunătate și toleranță. Nimeni nu se naște inteligent, înțelept, bun etc. Inteligența ți-o dezvolți singur, înțelepciunea vine ca rezultat al experienței acumulate, dragostea de oameni, de țară se naște din bunătatea sufletească, forța de caracter și voința trebuie călite.

Toleranța față de aproapele nostru poate schimba lumea spre bine. E cunoscut faptul că, dacă vrei să schimbi lumea, începe de la tine, de aceea în tot ce generez: gânduri, vorbe, fapte – mă străduiesc să pun bunătatea, dorința de a-i înțelege și a-i accepta pe cei din jur, capacitatea de a-i auzi și susține, corecta cu indulgență, când e necesar, pentru că, sunt sigură, doar astfel lumea se poate schimba spre mai bine.

Fişier

Președinta raionului Rezina

Data și locul nașterii: 8 iulie 1975, s. Cuizăuca, or. Rezina

Studii: Universitatea Agrară de Stat din Moldova; ASEM

Foto: Arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin