Despre avocatură, legi, succes și familie – Evghenii Talpalaru | #40under40

SUCCESUL UNUI OM, E O LEGE SCRISĂ?

EVGHENII TALPALARU

Fondator, Cabinetul Avocatului “Evghenii Talpalaru”

Fiecare proces are reguli separate, iar toate drepturile le găsim în Constituţii, Acte Normative, Norme Juridice, dar oare succesul unui om are o lege scrisă? Evghenii Talpalaru are peste 200 de clienţi fericiţi și parteneriate de durată, iar succesul lui a însemnat multă muncă, cu ore de lucru fără pauză și discuţii neîntrerupte. El este avocatul care răsfoiește legi, își cunoaște preţul și ne face dreptate, iar dincolo de asta își iubește familia necondiţionat. Legea succesului, o scrie fiecare individual. Evghenii o scrie împreună cu noi!

Cabinetul Avocatului „Evghenii Talpalaru” este o muncă continuă timp de 4 ani. Multă perseverenţă investită, răbdare, celule nervoase, cunoștinţe, dar și ambiţii. Mai e mult pentru a deveni proiectul ideal, dar îmi place faptul că, cu fiecare an, acesta îmbracă noi scopuri, care odată bifate, cer realizări și mai mari. Asta e dezvoltare și mai puţin poveste.

Trăim în era personal branding-ului, nu-i așa? De fapt tind să fiu cât mai transparent cu clienţii mei, credibil și cu adevărat util. Asta mă ajută să fiu mai aproape de oameni și ei să aibă cu adevărat încredere. Nu mă complic cu denumiri inspirate din pelicula „The Wolf of Wall Street”, cred că asta nu are nicio valoare atunci când rezultatul pe care-l ai, dezamăgește.

Am ales să fiu avocat, pentru că nu simţeam că-mi doresc să devin viorist așa cum visa tatăl meu, iar o altă profesie mai cu statut, care să-l bucure nu știu care ar fi putut fi. De fapt, a fost alegerea mea 100% asumată, a fost una matură și acum înțeleg că nu am dat greș.

Momentul de forţă? Dar nu există ceva anume, e o sumă a mai multor realizări. De fapt, să fiu sincer – momentul de forţă e atunci când clienţii tăi te recomandă. Nu e nimic mai plăcut decât să primești un telefon de la un număr necunoscut care să înceapă cu fraza: „Aţi fost recomandat drept un profesionist.”

Ar fi cazul să fiu recunoscător și să spun că sunt mulţumit, dar ambiţiile din subconștientul meu ar riposta.

PESTE 200 DE CLIENȚI FERICIȚI ȘI PARTENERIATE DE DURATĂ

Legea e de partea tuturor, depinde doar din care unghi privim la ea.

Beatrice, ea este cea care-mi creează legile în viaţa de zi cu zi. Și începe totul de la: „Bună dimineaţa, tati, hai să ne spălăm pe dinţi”. Nu ai cum să încalci legea.

Dincolo de afaceri sunt un aventurier de fire, iubesc să călătoresc, să descopăr, să trăiesc cu adevărat și să investesc în emoţii frumoase, doar ele sunt cele care ne alimentează succesul.

O zi neobișnuită, ar fi cea în care nu aș primi nici un telefon, mail sau mesaj legat de job. Sunt atât de legat de tot ceea ce înseamnă Cabinetul Avocatului ET încât m-aș simţi inutil dacă nu aș putea oferi ajutor.

Pe unii i-ar deprima cifra 0, pe mine însă m-a motivat. Să începi de la 0 nu e o rușine, e o rușine să fii acolo și să te simţi confortabil. Cel mai frumos succes e cel care începe de jos. Acum îmi doresc doar 0 la sfârșitul cifrei 10 în aprecierea oricărui dosar încheiat și după o cifră pară sau impară cât mai multe zerouri în contractele cu partenerii mei.

În activitatea de manager mă bazez pe principiul de a oferi șansă de realizare pentru fiecare membru al echipei mele, să îi încurajez și să le permit să desfacă aripile (doar urmând muchia legii).

Cu certitudine! Ar fi o stagnare să rămânem tot acolo unde am fost ieri. Dar să fiu sincer, cel de azi e mult mai pe placul meu, dar și cerinţele la acesta sunt mult mai mari. Mâine e tot o zi și trebuie să fii mai bun decât cel de azi.

Experienţele, greșelile – înveţi doar din ale tale. Deseori mă schimbă oamenii care îi cunosc, îi ajut, le rezolv probleme care îi tot macină. Uneori sunt martor la niște drame care vrei nu vrei îţi lasă o amprentă.

Oamenii care mă marchează îi las pentru mine. Din lecţiile mele sunt sigur că nimeni nu va „prinde minte”, dar aș avea câteva sfaturi – riscaţi, visaţi, dăruiţi și fiţi mai puţin egoiști. Asta este ceea ce te ajută să te dezvolţi.

Peste 4 ani, voi fi sigur la Chișinău, ăsta e orașul care mi-a oferit multe oportunităţi. Tot aici voi continua să fac parteneriate cu companii internaţionale care vor dezvolta economic această ţară.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin