Ambițiile din ADN-ul companiei Just Consult – Cetățenie Română | #40unde40

ION GUȘTIUC

Fondator & CEO JustConsult 

La început, împărţea pliante oamenilor care făceau cozi la Ambasada României pentru a obţine acces la diverse servicii consulare. Oferea consultaţii juridice, se implica în gestionarea fluxului de clienţi și a încasărilor, până când a înţeles că poate face mai mult de atât. Ion Guştiuc și-a tatonat bine propriul teren de dezvoltare a afacerii. Începând cu anul 2003, JustConsult apare ca brand și logo, iar în 2012 – intră în drepturi ca o companie juridică privată. Abia atunci povestea JustConsult ia conturul unui nou format statornic, cu șanse reale de creștere și dezvoltare.

Afacerea JustConsult a pornit de la o investiţie de doar 10.000 de lei. O sumă modestă dacă e să comparăm cu cifra anuală de afaceri de 20 de milioane lei, cu care operăm acum. Avem peste 70 de angajaţi care muncesc cu dedicaţie și profesionalism, ceea ce contribuie la fidelizarea clienţilor companiei noastre.

Am încercat să mă descurc pe cont propriu, fără a apela la finanţări și credite operaţionale. Dar asta a fost până la un moment crucial, când nu se putea altfel de avansat. Și, îmi pare rău că nu am făcut-o mai devreme. Până am prins curaj să extind afacerea JustConsult au trebuit să treacă tocmai nouă ani. Dacă eram ceva mai curajos, cred că rezultatele noastre ar fi arătat altfel. Dar, ne străduim să recuperăm timpul pierdut și să fim zi de zi mai buni, orientându-ne cu pași siguri spre progres.

JustConsult pune în prim plan corectitudinea și interesul cetăţeanului, nu modalitatea de a încasa cât mai repede bani de la client. Astfel, problema cetăţeanului devine prioritatea noastră. Ce ne face unici, sunt metodele și instrumentele de lucru în relaţia cu clientul. Munca ne-o facem în depline facultăţi legale, corect și transparent.

Când vine vorba de angajaţi, investim mult în dezvoltarea lor profesională. Respectiv, aceștia au beneficiat de instruiri prin participarea la diverse cursuri și traininguri oferite de piaţa românească, rusească, americană și autohtonă de profil. Compania JustConsult, în calitate de angajator, tinde să asigure o experienţă de dezvoltare complexă și multilaterală. Astfel, angajaţii au parte de o experienţă valoroasă muncind în cadrul companiei noastre.

20 MLN LEI – CIFRA DE AFACERI ANUALĂ

Pe lângă cursurile din domeniu, pune preţ pe atmosfera confortabilă de lucru, investind în echipamente de ultimă generaţie – birou comod, softurile necesare, materialele birotice etc. Organizăm periodic evenimente interne și teambuilding-uri, care asigură un confort emoţional angajaţilor noștri, dezvoltând în același timp și spiritul de echipă.

Compania JustConsult investește în tehnologii, care facilitează și asigură deservirea clienţilor la cele mai înalte standarde. Dispunem de un sistem intern de programări prin tichet electronic. Punem la dispoziţie contracte electronice, asigurând încheierea contractului de prestări servicii la distanţă. Ceea ce înseamnă operativitate și economisirea timpului clientului nostru. Toate aceste instrumente fac parte din investiţii tehnologice pentru automatizarea proceselor. Ne străduim să menţinem standardele și să mergem în pas cu progresul.

Noi, fiind intermediarii dintre cetăţean și organele de stat, suntem supuși mai multor riscuri. Unul dintre acestea este modificarea și actualizarea constantă a legislaţiei și, respectiv, a procesului de lucru. Regulile și procedurile care vizează procesul de redobândire a cetăţeniei române este făcut de către o instituţie de stat. Compania juridică este la mijloc, de aceea, deseori cetăţenii confundă atribuirea de competenţe și vin cu plângeri către noi. În acest proces este greu de explicat oamenilor că anumite schimbări de procedură au survenit din cauza tergiversării unui răspuns din partea instituţiilor date, nu din cauza „presupusei incompetenţe” JustConsult.

Afacerea JustConsult va avea o creștere stabilă în următorii 3-5 ani. În prezent avem o cotă de piaţă în valoare de 14%. Prognoza noastră pentru următorii ani este dublarea cotei de piaţă. Prognozăm nu doar dublarea indicatorului de cota pieţii, ci și cel al cifrei de afaceri. Ambiţia noastră e dublarea indicatorilor până în 2025.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin