Iulia Tolmaci – Omul Anului 2021

Fişier

Fondatoare „PARTYSTORE”

Data și locul nașterii: 18.11.1981, Sankt Peterburg

Studii: Universitatea de Stat Alecu Ruso din Bălți, Specialitatea: Pedagogie

Coordonare: Gabriela Tomag

Foto: Arhiva personală

Femeia care creează povești

Anul 2011 este anul când am lansat Partystore. Zece ani – mult sau puţin? Totul a început de la o zi de naștere. Îmi doream o petrecere exact ca în desenele animate, însă pe atunci nu puteai să găsești tot de ce ai nevoie pentru asta într-un singur loc. Pe piață nu era nimic, doar prestatori individuali. Mi-am vândut mașina şi, cu jumătate din banii încasaţi – cca trei mii de euro, am deschis afacerea. Am cumpărat costume, decoruri şi… am pornit la drum. Afacerea a crescut încet, dar sigur. Partystore i-a învățat pe maturi şi pe copiii lor cum să-și sărbătorească zilele de naștere.

Nu iau niciodată decizii spontane. Mereu analizez și aleg să mă pornesc încet, dar sigur! În anul 2020 trebuia să deschid o filială la București. Pe 15 martie 2020 am avut ultima întâlnire, iar ceva în sinea mea îmi șoptea că nu e momentul. Pe 16 martie a început pandemia. Bună presimțire, da?!

E foarte important în lumea afacerilor să prinzi momentul. Să-l simți. Să-l guști la timp. Zi de zi e un fel de roată a norocului. Dacă nu ghicești – roata se învârte mai departe…

Pentru mine în primul rând contează… detaliile. Cred că prin asta și ne deosebim. Costumele le fac la Moscova şi le schimb deseori, ca să nu fie uzate. Spre exemplu, Elsa și Mikey Mouse – sunt un must la fiecare al doilea eveniment. Chiar dacă pot să ofer orice altceva, standardul rămâne a fi cel mai solicitat. Fetele se vor prințese, baieții – super-eroi. Animatorilor le este greu uneori să trăiască aceleași personaje, însă încearcă de fiecare dată să fie unici.

În anul 2021 am ales să fiu diferită. E ceva normal să te schimbi la fiecare 10 ani. Sau 5, sau 2. Nu trebuie să fim la fel sau să trăim la fel. Cu trecerea timpului am realizat că TREBUIE să învățăm să progresăm. Nu poți crește aflându-te doar în același loc. E un slogan al meu cu care trec mai ușor prin viață.

Până la pandemie aveam 22 de angajați, acum suntem 25. Dacă înainte eu eram cea care se implica mereu, de câțiva ani nu mai fac asta – mi-am „educat” foarte bine echipa. Pe conturile noastre mereu trebuie să fie bani. E un principiu după care mă conduc. Am avut multe perioade când voiam să închid totul și să nu mai continui. Acum doi ani eram gata să mă extind și să deschid o filială la București, însă, în ultimul moment, m-am răzgândit și am zis că nu este timpul potrivit. Nu am dat greș, foarte curând s-a început pandemia.

Eu sunt un om pozitiv. Probabil din acest motiv am ales această cale – mă reprezintă în totalitate. Eu pot și să cânt, și să dansez, însă nu mă aventurez în sporturi extreme. Iubesc viața prea mult și încerc să caut mereu măcar un motiv pentru care să zâmbesc.

În 2022 îmi doresc să lucrez, să lucrez și încă odată să lucrez. Nimic în viață nu obții fără muncă. Toate eforturile sunt pentru asta. Am o strategie bine pusă la punct ce ține de afacerea mea. Doresc să putem organiza și petreceri pentru maturi și probabil îmi doresc să deschid o filială în Dubai. Acum am început să vorbesc despre visurile mari. Cum se spune, work hard – dream big, nu?

Abonează-te la articolele

Vip Magazin