JULIA SANDU, PROFESOARA DE TALENTE

Dinamică, profesionistă, cu un vibe ce te cucereşte în doi timpi şi trei mişcări, Julia Sandu a descoperit fiecare secret al scenelor. Interpreta şi prezentatoarea TV îşi adoră munca la nebunie, iar prin intermediul rolului de profesoară la studioul „Picături muzicale” din cadrul ARTICO, transmite viitoarelor generaţii iubirea şi dragostea pentru cântec. Am surprins-o pe Julia Sandu la o şedinţă foto alături de micii ei discipoli unde am discutat despre marea lor pasiune comună: muzica.

Lucrul cu copii îmi aduce o satisfacție enormă.Toți sunt minunați – și cei mai mici, și cei mai mari. Nu există copii răi sau copii netalentați. Important e să-i simți și să le găsești cheița ca să le deschizi suflețelele. Evident, cu cei mai măricei e un pic mai dificil, pentru că sunt la vârsta de tranziție, dar dacă ești pe aceeași lungime de undă cu ei, reușești tot ce ți-ai propus. Încerc să-i cuceresc prin muzică, prin artă, prin educația estetică. Tind să-i ridic spiritual ca mai apoi să zburăm împreună spre culmi înalte!

Eu lucrez cu peste 140 de copii. E adevărat că nu toți ajung să participe pe la diverse competiții muzicale, dar mă străduiesc să le ofer tuturor posibilitatea să iasă pe scenă, să cânte, să fie în lumina reflectoarelor. Încerc să investesc în generația de mâine a țării și sunt conștientă de acest rol important.

Sunt încântată când copii îmi cer sfatul. Asta ar însemna că au încredere în mine. Am o meserie frumoasă, croiesc din destine creative de copii steluțe ale scenei. Îi ajut să se autodescopere, să dea interviuri, să-și formuleze răspunsurile și să se învețe să gândească pe cont propriu. Discipolii mei mă bucură cu rezultate frumoase. Am obținut Grand Prix la opt concursuri importante din Europa și suntem printe finaliștii show-ului TV „Next Star România”, dar și „Music for Kids”.

Sunt interpretă, autoarea și compozitoarea a peste 30 de melodii pentru copii incluse în cartea „Picături muzicale”. Mai sunt și fondatoarea proiectului „TV Star” și prezint o emisiune TV. Dar cea mai mare realizare a mea este imensa ARMATĂ de copii și părinți care mă urmează și cred în mine, în capacitățile mele de lideră și profesoară de canto și dans în cadrul studioului de copii „Picături muzicale” din cadrul ARTICO.  Poate de aici vine toată dragostea și implicarea mea. Vreau ca ei să vadă lumea așa cum am văzut-o eu.

Muzica pătrunde acolo unde cuvintele rostite nu au acces. Prin melodii sincere, adevărate, ajungi până în cele mai secrete cămeruţe ale sufletului de copil.

BOGDAN VOITOV

La studioul muzical „Picături muzicale” m-a adus mama mea, muzician de profesie, pe cand aveam şapte ani (acum am 12 ani) și nu regret. Aici am cunoscut două minunate profesoare de canto Iulia și Julia Sandu, care m-au familiarizat cu fermecătoarea lume a muzicii, m-au învățat interpretarea vocală individuală, cum să respir și să pronunț corect, să fac vocalize si să studiez piese muzicale preferate de diferite genuri. Nu mă obosește programul încărcat. Îmi place activitatea de canto și încerc să mă dedic acestei pasiuni în timpul liber, după orele de studiu. Uneori este greu, dar când văd rezultatele dorite, aprecierile tuturor celor care mă cunosc, dar și a celor care nu mă cunosc îmi dau seama că nu lucrez în zadar și că trebuie să continui.

CRISTI COLESNIC
De la vârsta de cinci ani practic gimnastica și dansurile și pe parcurs am descoperit că îmi place să cânt. Mă consider un copil norocos pentru că am ocazia să fac parte din această trupă. Am fost primit cu drag de băieți și îndrumat de profesoara noastră, Julia Sandu. În plus, am alături o familie minunată care mă susţine pe acest drum. Muzica dă culoare vieţii, prin muzică pot exprima şi pot transmite lumii trăirile sufletului meu de copil. Tind spre un viitor cu mult succes şi multe împliniri.

VASILE BOBEICA
Prin muzică mă simt liber, e ceea ce mă reprezintă. Nu ştiu dacă aş putea trăi fără să cânt. Eu „respir” prin ea, gândesc pe note şi sunt fericit. De la vârsta de trei ani am făcut primii paşi în această lume fantastică. Participarea la diverse proiecte muzicale, concursuri în ţară şi peste hotare au fost o bază solidă în cariera mea. Pe scenă sunt cel mai fericit copil! Mă trezesc şi adorm cu muzică.

DELIA CUCEREANU
La vârsta de patru ani părinții m-au adus în marea familie a „Picăturilor Muzicale”. Îmi amintesc de faptul că îmi plăcea să-mi aud vocea, să cânt, să mă mişc după ritmul muzicii. Aici îmi depăşesc hotarele imaginaţiei şi sunt liberă în lumea mea, a muzicii inimii mele. E ceea ce mă ajută să învăţ mai bine, să mă dezvolt armonios, spiritual. Îmi îmbunătăţeşte memoria, ne ajută să ne relaxăm cu amicii și, pur şi simplu, e un alt mod de a ne exprima.

ADELIA STRATAN
De când eram micuță îmi plăcea să cânt. După ce am frecventat un număr de lecţii de canto, am înţeles că muzica se transformă într-o pasiune frumoasă. Îmi place acest domeniu, pentru că mă face să mă simt în lumea mea!

SOFIA ALBU
În lumea muzicii mi-am descoperit talentul. E o parte din viaţa mea. Fiecare piesă ce o interpretez o simt cu tot sufletul, depun emoţii şi sfaturi primite de la profesoara noastră dragă, Julia Sandu. Lucrăm cu spor pentru fiecare evoluţie scenică, iar acest lucru se vede ori de câte ori sunt în faţa publicului.

CAROLINA IACOB
Am ales muzica pentru că o consider drept o artă a sufletului! Prin intermediul ei noi redăm trăirile noastre, durerea și bucuriile! Atunci când sunt la orele de canto mă simt în altă lume, una de poveste! Dragostea pentru cântec m-a făcut să aleg muzica. Îmi place să particip la diverse proiecte muzicale, concursuri, emisiuni televizate și concerte. E o ocupație ce îmi oferă socializare, oportunităţi noi şi experienţe de vis. Sunt fericită că am ales această cale!

BIANCA OANȚA
Am îndrăgit muzica de la primele ore de canto la „Picături Muzicale”. Am venit cu mama când aveam trei ani. Nu sesizam atunci faptul că arta aceasta mă va marca mult! A devenit atât de necesară pentru mine, încât nu îmi pot imagina cum ar trece timpul fără ea. Simt cum viaţa mea se împleteşte frumos cu notele, cu îndrumarea profesoarei Julia Sandu. Îmi place să cânt, să împărtăşesc bucurii şi fericire oamenilor care mă admiră şi primesc plăcere de a mă asculta.

BIANCA HARABADJIU
Acest drum iniţial a fost ales de părinții mei, dar mai exact, de mama. Ea a fost cea care a observat că îmi place să cant. La vârsta de trei ani şi zece luni eram la orele de canto deja. Descopeream arta muzicii şi am înţeles că mă reprezintă. Totul a pornit din plăcerea de a cânta, fapt ce a evoluat prin participarea la un concurs internaţional. Acolo am înţeles şi mai profund cu ce se consumă o melodie bună. În spatele unei prestaţii se ascund ore de multă muncă. Rezultatele nu au întârziat să apară. Faptul că reveneam acasă cu locuri de frunte de la diverse concursuri, se datorează implicării părinţilor şi profesorilor. Cred că sunt pe drumul corect! Vreau să cuceresc scenele mari!

ALEXANDRA BUCICOV
Ador să cânt de când eram micuță și îmi place să cred că nu eu am ales muzica. Uneori am impresia că ea m-a ales pe mine și mă simt o norocoasă. Cântând, mă teleportez într-o
altă lume, una așa cum mi-o doresc eu: bună, cu oameni fericiți și prietenoși. Cum aș putea să nu iubesc această activitate?! E ceea ce mă face liberă în exprimare, îmi aduce liniște, satisfacție și energie.

MILENA COREȚCHI
Am ales drumul muzicii, deoarece este o artă delicată şi frumoasă. Îmi place această îndeletnicire. Mi-am împlinit visul de a ajunge pe scenă și de a cânta nu doar la pian, dar şi cu vocea.

NICOLETA PÎRVU
De ce anume muzica? De ce nu pictura? De ce nu teatrul, doar toate sunt o artă? E adevărat, însă doar muzica este unica punte de trecere între Materie și Suflet, unica artă ce nu are bariere, unica artă care mă definește. Ea este activitatea care îndeplinește visul oricărui mic copil. Aducându-te pe marile scene ale Universului, amintindu-ți că în acest domeniu nu există limite și că ai dreptul de a deveni dependent, într-un sens bun. Muzica este veșnică, muzica evoluează și se maturizează împreună cu noi, stând în preajma noastră mereu.

Text şi coordonare: Iuliana Mămăligă

Foto: Aurel Obreja

Abonează-te la articolele

Vip Magazin