JURNAL DE LUNI cu Zina Bivol

Am o stare fără stare, o zi cu întrebări şi răspunsuri… Aceste situații îmi consumă toată energia, dar în schimb au puterea de a mă ajuta să decid. Mereu am scris ce gândesc și am spus ce am vrut să spun, dar niciodată nu înaintea celor 24 de ore care să-mi lase timp.

Deși arunc replici la repezeală și uneori cu umor subtil, deseori le regret, iar alteori îmi reproşez că am tăcut…Formula perfectă poate fi doar în matematică sau dacă o știți, șoptiți-mi vă rog!

În fiecare an la 20 iunie este ziua mondială a refugiatului, care celebrează curajul şi rezistenţa a milioane de persoane forţate să-şi abandoneze casele din cauza războaielor şi abuzurilor asupra drepturilor omului.

Refugiul în sine poate face parte și el din această categorie?

Ne alungăm uneori în gânduri și ne retragem ca un melc în cochilie.  Analizam ieri mai multe poze din jurnalul de luni, în toate cam sunt cu gura până la urechi, de altfel ca și cea de azi. Ideea este că serioasă, nu mă „prinde” bine. Drept spunea bunica, omul frumos e acela care zâmbește, chiar și pentru o fotografie.

Dacă tot vorbim de frumusețe, cum să nu o îndrăgești pe actrița Nicole Kidman, care din orice rol mărunt face unul de Oscar. Actrița împlinește azi 55 de ani, iar eu neapărat vreau să-mi fac timp să mai privesc o dată musicalul „Moulin Rouge”, acolo unde a fost nominalizată la cea mai bună actriță pentru rolul de curtezană.

Și ca să revenim la cultura noastră contemporană, în aceeași zi, 1995 a murit, la Paris, scriitorul Emil Cioran. A fost un eseist, filozof și scriitor român stabilit în Franța.

Există vreun motiv de sărbătoare? Dacă nu, găsim!

Dacă ieri, a treia duminică din iunie, nu ai sărbătorit  Ziua Tatălui, niciodată nu e târziu, o poți face azi.

Ziua Internațională a Taților este un prilej să ne amintim că tații nu sunt doar o pereche de mâini în plus, ci o prezenţă extrem de importantă pentru echilibru nostru spiritual și dezvoltarea fizică și emoțională a copiilor noștrii.

Să ne prețuim tații și pe tații copiilor noștri!

P.S. Stau la masa de scris zeci de texte pentru Omul Anului. Fiecare cu „sărbătoarea” lui!

O săptămână reușită!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin