Lia Pogolșa: „Online-ul te face bogat când vrei” | #40under40


• Domeniul de activitate: Business Consultant. Marketing Online.

• Rezultatul care te face mândră:

• Nr. de angajați: +59 parteneri de proiecte

• Cifra reprezentativă: 2.500.000 euro

Câștigă din online printr-o mulțime de proiecte și fiind un generator de idei pentru mulți antreprenori. Organizează de mai bine de șapte ani diverse seminare în care inspiră, încurajează și stabilește parteneriate. Mamă a trei copii, la moment stabilită în Spania, țintește înalt dorindu-și și propria bancă de creditare – numită sugestiv Banca Lia.

Afacerea mea este sursa din care îmi iau energia pe care ulterior o dau mai departe. Aici evoluez continuu, cresc expertiza mea de Business Consultant și ofer servicii tuturor clienților, partenerilor mei. Aici contactez cu oameni open mind și călătoresc oriunde ca să-i cunosc sau să încheiem un parteneriat de colaborare.

Suntem mereu în mișcare și în cunoașterea celor mai puternice tendințe de marketing și promovare online, cât și a celor mai de top oportunități și afaceri ce pot fi dezvoltate online. În acest context, din 2022 am renunțat la statutul de angajați pentru colegii din companiile mele. I-am trecut pe formula de partener sau liber profesionist.

Eu am venit în afaceri să creez ceva cu impact, care va rămâne util miilor de persoane și îi va ajuta să câștige bani din online pentru afacerile lor. Motivația mea din 2011 a fost să am propria platformă online de educație și instruire accesibilă la un click distanță. Și iată că am reușit.

După facultate și postul de angajat la bancă, agenție imobiliară, agenție de asigurări în Spania, am decis să revin în Moldova și să încep cu primele mele zeci de activități din care am lucrat pe online și am prestat servicii de instruire a clienților. Prima reușită a fost când am avut primul meu seminar pentru a învăța și pe alții ceea ce îmi aducea mie rezultat.

Toate brandurile afacerilor mele au venit treptat din 2015 până în prezent. Întâi Click Academy, apoi KMzero Agency, Proiectul #MameDigitale, Global Business LP. Astăzi, unii clienți mă asociază chiar cu prima mea activitate hand-made în Moldova Lia Biju, unde am dat start magazinului meu online și vânzărilor de accesorii cu livrări prin toată Moldova.

Dacă aș lua totul de la început, aș studia piața online și oportunitățile existente din care se poate câștiga bine, aș analiza ce abilități sunt necesare de acumulat pentru a vinde produsul sau serviciul dat, unde le pot învăța, nivelul meu de rezistență și compatibilitate, pe cine aleg ca mentor ca să obțin mai rapid rezultatele. Aș începe de la zero ca orice afacere pe care și azi o pot începe după formula aceasta.

Sunt de câteva luni în Spania și aici la fel am început o activitate antreprenorială de la primii pași. Repetăm formula.

Relația cu partenerii mei presupune lucru în echipă pentru rezultat ca și cum le aparține și lor această afacere.

În cazul meu partea financiară vine de la sine, pentru că sistemul de parteneriat este așa conceput. Metoda de motivare a partenerilor mei rămâne a fi aceeași ca și a mea, adică prin valorile comune. Anul acesta ridicăm nivelul de motivare prin atingerea adevăratei stări de fericire, abundență și dragoste în toate afacerile mele.

Pur și simplu ne-am adaptat. În urma conflictului din Ucraina am schimbat țara, publicul țintă și zona geografică de vânzări, însă am continuat să susținem antreprenorii ale căror afaceri au fost afectate. Am susținut persoane care au cerut mentorat de a lansa și promova afaceri în această perioadă.

În domeniu meu, cel mai mare risc este să te oprești din evoluție și cunoaștere, pentru că Digital Marketing e mereu în schimbare, update-uri și testări.

Avem trei copii care solicită atenția fizică și dragostea noastră, însă tot ei ne ajută să realizăm toată munca și ne cresc dedicația pe care o avem cu soțul în afacerile noastre din Spania, actualmente, la nivel global.

Lecția pe care am învățat-o în afaceri? Nu mai împrumut bani partenerilor sau altor antreprenori să-și dezvolte ideile sau afacerile lor, dar le dau ideea, proiectul și mentoratul meu din care să facă bani în colaborare cu mine. Investesc în evoluția partenerilor mei și în alte afaceri unde sunt investitor.

În următorii anivoi continua să investesc în educația și evoluția noastră și a copiilor, pensionarea la 45 de ani, investiții în afaceri trend product, investiții imobiliare în Spania, propria mea bancă de creditare Banca Lia.

Sigur că sunt un antreprenor de succes și o poveste de inspirație și pentru alte femei care ar dori să înceapă de la zero totul în viață. Eu zi de zi îmi onorez succesul și-i cresc vibrația.

DACĂ AȘ DEVENI Președintele Republicii Moldova…

Aș fi un lider exemplu și aș păstra o relație de parteneriat cu toți cei care sunt în colaborare (Parlament, Guvern, ministere). Învățăm abilitățile celor mai buni președinți și metodele lor pentru a le aplica la noi. Pentru că statul condus de mine: mai întâi va da, apoi va lua.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin