Maia Sandu – la ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a (Foto)

Astăzi are loc ceremonia de înmormântare a celui mai longeviv monarh Britanic. După 10 zile de doliu, Regina Elisabeta este petrecută pe ultimul drum. Evenimenul are loc în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor.

La ceremonia de înmormântare participă mai mulți lideri de state, printre care și Maia Sandu. Președinta a ales o ținută all-black respectând protocolul.

Ceremonia funerară a început la ora 13:00, ora Moldovei. La înmormântarea suveranei sunt prezenți și alți lideri precum: Joe Biden, Emmanuel Macron, alături de soții, Prima doamna a Ucrainei, vicepreședintele chinez Wang Qishan, dar și numeroși lideri din politica engleză, precum foștii premieri Boris Johnson, Theresa May, David Cameron, Gordon Brown, Tony Blair sau John Major.

Suverana va fi înmormântată în capela Regele George al VI-lea, alături de soțul său, prințul Philip, ducele de Edinburgh, care a murit anul trecut.

Regina Elisabeta a II-a murit la data de 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Noul suveran proclamat al țării este fiul său cel mare, Charles al III-lea. 

Ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a poate fi urmărită Live în video-ul de mai jos.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin